klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

In Italië staat echt een wijnfontein

Door: Karin Nijhof

Alle rode-wijn-liefhebbers opgelet! Het klinkt als een sprookje maar het is echt waar. In Italië stroomt er 24 uur wijn uit een legendarische wijnfontein. Pak je koffers maar voor zon, zee en wijn! Bestemming, regio Abruzzo! Dit ligt ter hoogte van Rome maar dan aan de Adriatische zee.

Rode wijnfontein

In de Italiaanse regio Abruzzo, om precies te zijn de stad “Caldari di Ortona” staat langs de beroemde pelgrimsroute “Camino di San Tommaso”, een rode wijnfontein. De wijn wordt geproduceerd van de Montepulciano-druif. Non-stop, vloeit er rode wijn uit deze fontein. Je hoeft enkel entree te betalen voor de wijngaard.

Duizenden pelgrims en toeristen komen jaarlijks naar deze plek toe om de beroemde kathedraal te bezoeken. In deze kathedraal worden de resten van Thomas, één van de apostelen van Jezus bewaard. Iedereen die niet cultureel onderlegd is, is ook van harte welkom in deze wijngaard. De bedoeling is echter niet dat je kruipend en dronken naar huis gaat!

“Non stop vloeit er wijn uit deze fontein”

Sportief Abruzzo

Naast wijn drinken kun je in de regio Abruzzo ook fantastisch wandelen, mountainbiken, raften en bergbeklimmen. De regio staat bekend als fietsparadijs en is één van de groenste regio’s van Italië. Er bevindt zich een uitgebreid netwerk van fietsroutes over landwegen, keien en bospaden. De ANWB raadt voor de ervaren fietser, de fietstocht van “Roccacasale” naar Colle del Vachhe aan. Voor een ieder die van een mooi uitzicht wil genieten is de “Passo San Leonardo” volgens de ANWB een aanrader die met een kleine inspanning bereikt kan worden.

Scanno

Tevens staan in de regio Abruzzo prachtige middeleeuwse huisjes tegen heuvels aangebouwd. Zo ook het dorp “Scanno”, welke bekend staat als meest gefotografeerd dorpje van Italië. Dit pittoreske dorpje vol historie heeft het keurmerk, borghi più belli d’Italia gekregen en behoort tot één van de 200 mooiste dorpjes van Italië.

Vroeger was dit dorp alleen bereikbaar via een muilezelpad

Vroeger was dit dorp alleen bereikbaar via een muilezelpad die door een bergkloof liep. Tegenwoordig is er een weg gehakt. In dit dorp tref je nog steeds veel mensen in klederdracht aan. Als kers op de taart vormt het meer, “Lago di Scanno” (op 930 meter hoogte) een hart. Deze is zichtbaar wanneer je het meer van bovenaf bekijkt.

Bergdorpen in de regio Abruzzo

In de regio Abruzzo vind je verder veel bergdorpen. De toppen van de Apennijnen gebergtes (3000 meter) vormen het decor van verscheidene stadjes met veel historie. Culinair zit je ook goed in dit gebied en als wijnliefhebber moet je deze regio bezocht hebben. Ook voor een strandvakantie zit je goed in de regio Abruzzo. In de regio vind je een 133 kilometer lange kustlijn met een azuurblauwe zee en veel watersportmogelijkheden.

Nog meer wijnfonteinen

Heb je eenmaal de wijnfontein ontdekt en vind je het concept helemaal geweldig? Je vindt nog een wijnfontein langs de pelgrimsroute “Camino di Santiago”. Ook hier stroomt er rode wijn op bepaalde tijdstippen uit de fontein. Ben je een witte wijnliefhebber? Ontdek dan tijdens het druivenfestival, let op één keer per jaar, de wijnfontein van Marino. Ook hier zit een leuk verhaal achter. Uit de kraan van de inwoners uit dit stadje stroomde een keer wijn in plaats van water uit de kraan door een technisch mankement.

https://goo.gl/maps/pbw2g3Sx26C2

Bronnen tekst: nationalgeographic.nllibelle.nlciaotutti.nldesmaakvanitalie.nl

Hoofdfoto: Photo by Kym Ellis on Unsplash


Lees hier meer artikelen en verhalen over Italië


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer