Huur een kajak of SUP en zie het andere Tenerife

Door: Pauline van der Waal | Kajakken en SUP op Tenerife

Het prachtige en veelzijdige Tenerife is geweldig voor natuurliefhebbers. Waterratten kunnen zich vanzelfsprekend uitleven op dit Canarische Eiland in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko. Langs de kust, vanuit de havens en vanaf het strand kun je het water op om lekker sportief bezig te zijn en Tenerife bovendien eens van een andere kant te bekijken. Zo zijn kajakken en SUP-pen razend populair. We leggen je graag uit waarom.

Meer inspiratie opdoen over Tenerife? Bekijk alle artikelen over het eiland op Mountainreporters

Bekijk Tenerife van een andere kant

Vanuit je kajak zie je Tenerife op een heel andere manier. Je ziet de immens hoge rotsen en kliffen die recht omhoog steken vanuit het zeewater. In het kristalheldere water zie je misschien wel een schildpad gracieus voorbij zwemmen. En heb je het warm gekregen van het peddelen, dan neem je een verfrissende duik in zee. Vergeet niet om regelmatig de horizon af te speuren, want met een beetje geluk zie je tijdens je kajaktocht dolfijnen!
Je kunt bij verschillende aanbieders een kajak huren. In de meeste gevallen organiseren ze ook begeleide tochten, zodat je het meeste uit je peddeltocht kunt halen.

Wil je meer weten over kajakken op Tenerife? Kijk dan hier!

Hou je van kajakken of stap je liever op de SUP?

In de kajak zit je samen of alleen en peddel je op die manier de zee op. Een andere optie om de kust te verkennen is de SUP, oftewel Stand-up paddling. Je staat rechtop op een groot uitgevallen surfplank en met een losse peddel zorg je dat je vooruit komt. Misschien lijkt het moeilijk, maar geloof me: met een klein beetje oefenen kan iedereen het water op met de SUP. Vrijwel overal waar je een kajak kunt huren, hebben ze ook SUPs. Ga je met een groepje op pad, dan kan iedereen zelf kiezen wat hem of haar het leukst lijkt.

Alles over SUP-pen op Tenerife lees je hier.

Surfen met je SUP

Wie aan SUP-pen denkt, denkt vaak aan het sereen over het water glijden met je grote plank. Voor SUP-pers die wat meer adrenaline zoeken, zijn plekken met golvende aangewezen plaats om zich uit te leven. Peddel met je SUP-board tegen de golven in, draai 180 graden en laat je meevoeren op de golven. Eén van de beste plekken om dit te doen is Playa de Las Américas.

Eén voordeel boven golfsurfen: je hoeft niet het moment te pakken om op je plank te gaan staan, want je staat al met beide voeten stevig op je board. Natuurlijk wel zorgen dat je er niet bij de eerste de beste golf naast ligt…

SUP-pen alleen sereen? Dacht het niet! Copyright: zie foto
SUP-pen alleen sereen? Dacht het niet! Copyright: zie foto

Ontdek Tenerife ook landinwaarts

Watersporten zijn geweldig op Tenerife, maar er is nog veel meer te beleven. Zo kun je in het binnenland geweldig fietsen en wandelen. Het landschap van het Canarische Eiland is namelijk met niets te vergelijken. Het groene noorden en het droge zuiden zijn al fantastisch om beide te gaan verkennen, maar ook de grillige kustlijn en natuurlijk El Pico del Teide die je bijna vanaf elke plek op het eiland ziet liggen zijn een bezoek waard. Bijna buitenaard zijn wandelroutes door de versteende lava op dit vulkanische eiland. Op Tenerife zul je je niet snel vervelen.

Waterratten lezen alles over watersport op de website van Tenerife

Alle foto’s inclusief hoofdfoto: Copyright Turismo de Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.