ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

In de zomervakantie gaan we vaak kamperen. Dat is lekker veel buiten en ‘één met de natuur’. Afgelopen jaren veel naar Kroatië en de laatste keer naar de Pyreneeën. Dat is goed bevallen al hadden we achteraf beter rekening moeten houden met de wisselende weersomstandigheden op deze hoogte.

“We willen ons immers over een jaar of acht permanent in de Alpen vestigen”

Check check double check

Komende zomer willen we Oostenrijk per tent gaan bezoeken. Vooral ook om te checken of we het daar buiten het skiseizoen ook leuk kunnen gaan vinden. We willen ons immers over een jaar of acht permanent in de Alpen vestigen. Om dan in de winter gasten te kunnen ontvangen die in de buurt kunnen skiën en bij ons kunnen genieten van ‘vegan’ gastvrijheid. Dus zoeken we mooie plekjes om te kamperen in de buurt van Montafon, St. Anton am Arlberg, Landeck en richting Serfaus. Maar kijken ook naar plekken in Ost-Tirol, tegen de Italiaanse grens, vlakbij San Candido en de Drei Zinnen.

kamperen
Kamperen in in Oostenrijk aan een verstild meer, alsof de tijd heeft stilgestaan.

Campings lijken stukken kleiner

Wat opvalt bij de zoektocht tot nu toe is dat campings veel kleiner zijn opgezet dan in bijvoorbeeld Frankrijk of het binnenland van Slovenië en Kroatië. Alle campings zijn ook zonder uitzondering zomer- én wintercamping wat misschien verklaard waarom iedereen zo lekker dicht op elkaar staat. Lekker warm! Maar voor ons als tentbewoners toch wat minder fijn. Ik hoef het gesnurk en andere geluiden van mijn buurman niet te horen. Enfin, we gaan het zien. Hoe verder naar het zuiden (en breder de dalen) hoe ruimer de campings lijken te zijn.

Kamperen in Oostenrijk
Camping Edengarten Matrei in Osttirol

Wandelen en fietsen

Waar ik sowieso erg naar uit kijk zijn de wandel- en fietsmogelijkheden. Er worden erg veel routes en suggesties gegeven. Ik ga mezelf nog trakteren of een paar detailkaarten waar ook skitourtochten opstaan, zomer’s uitermate geschikt voor mountainbiken of wandelen.

Troosteloos of niet

En nu maar hopen dat we eind augustus een beetje mazzel hebben met het weer. Niets zo troosteloos als een verlaten skidorp in de mist. Maar aan de andere kant gelijk een goede test of we denken het daar uit te houden. Als je er eenmaal woont heb je niet alleen hoogzomer of diepe besneeuwde wintermaanden maar ook nog twee ‘tussen seizoenen’ met regen, mist en grijzigheid.

Een overzicht van Oostenrijkse campings

Campings Oostenrijk
Een overzicht van campings in Oostenrijk. Klik hier voor meer informatie.

Iemand nog tips?

Als een van jullie nog goede tips heeft voor kleinschalige campings voor tent kampeerders in plaats van campers, laat het me weten.


Lees hier alle artikelen over reizen naar Oostenrijk


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.