De Kanaaleilanden bestaan uit Jersey, Guernsey, Herm, Sark en Alderney. De eilanden behoren niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar zijn autonome bezittingen van de Brits Kroon. Ze zijn ook geen lid van de EU en van het Britse Gemenebest. Ik heb zelf de eerste drie genoemde eilanden bezocht en was blij verrast hoe je zelf je vakantie kunt invullen hier. Of je nu rust zoekt of liever een pittige wandeling maakt langs de kliffen, hoppen tussen de eilanden of lekker slenteren in de lieflijke straatjes, het kan hier allemaal.

Je kunt hier golfen op z’n Engels en dineren op z’n Frans

Jersey

Ik ben zelf gestart vanuit St. Malo, gelegen aan de Franse kust in Normandië. Met de veerdienst vaar je in zo’n 1 uur en 20 minuten naar Jersey.(www.directferries.nl) Jersey is het grootste eiland van de Kanaaleilanden, het wordt omringd door prachtige stranden en haventjes. Het heeft een subtropisch klimaat met overal mooie bloemen. Je kunt er golfen op z’n Engels en dineren op zijn Frans! Duikers kunnen hier ook hun hart ophalen bij één van de vele prachtige rotskusten. Verder kun je naar de spectaculaire grot Devil Hole en ik persoonlijk vond de vuurtoren van Jersey ook mooi. St. Helier is de hoofdstad en hier kun je echt heerlijk eten in één van de vele goede restaurants.

Guernsey

Dit is het één na grootste eiland van de Kanaaleilanden en ligt ca. 40 km uit de Franse kust. De hoofdstad St. Peter Port is dé plaats op dit eiland. Het heeft echt een mediterrane sfeer, veel Franse invloeden en leuke winkeltjes. Trek wel makkelijke schoenen aan want je loopt door steile klinkerstraatjes die aflopen naar de gezellige haven, waar veerboten en vissersboten voor anker gaan. Voor wat betreft mooie wandeltochten kun je het beste naar de zuidkust en westkust. Daar vind je zeker afwisseling tussen de kliffen/kapen en prachtige zandstranden.

St. Peter Port
St. Peter Port

Ik heb hier zelf de prachtigste schelpen gevonden op Herm

Herm

Dit eiland is het allerkleinste Kanaaleiland. Binnen 20 minuten vaar je vanuit St. Peter Port hier naar toe. Ik heb hier zelf de prachtigste schelpen gevonden op Shell Beach. Dit schijnt te komen omdat de golfstroom die helemaal meevoert vanuit Florida! Je kunt er ook een kajak huren en lekker het water op gaan. Verder is Herm autovrij dus je kunt er in alle rust een wandeling maken.

Herm
Herm

 

Bewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in