klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Sinds jaar en dag zit de Toblerone-reep in een herkenbare verpakking. Naast de driehoekige vorm prijkt ook de top van de Matterhorn op de verpakking. Maar nu gaat een deel van de chocoladeproductie van Zwitserland naar Slowakije en gaat dat veranderen. Het Amerikaanse bedrijf Mondelez zei dat het beeld van de 4.478 meter hoge berg zal worden vervangen door een meer generieke top.

Sinds 2017 gelden er strenge regels over de ‘Zwitsersheid’

Rare jongens, die Zwitsers! Zo stellen ze namelijk dat nationale symbolen niet mogen worden gebruikt om producten op basis van melk te promoten die niet exclusief in Zwitserland worden gemaakt. Voor overige rauwe levensmiddelen is de drempel minimaal 80%. En dat is dus wat er staat te gebeuren. Dat gebeurt volgens een woordvoerder om “te reageren op de toegenomen vraag wereldwijd en om ons merk Toblerone voor de toekomst te laten groeien”.

Toblerone met de Matterhorn

De verpakking gaat er anders uitzien

Toblerone, de chocolade gemaakt van Zwitserse melk met honing en amandelnougat, kwam voor het eerst op de markt in 1908 in Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Het silhouet van de Matterhorn werd voor het eerst gebruikt op de verpakking van de chocolade in 1970. De nieuwe verpakking gaat een “kenmerkend nieuw Toblerone-lettertype en -logo bevatten, geïnspireerd op de Toblerone-archieven en de handtekening van de oprichter, Tobler’s”.

In 2016 zorgde Toblerone ook al voor controverse door het ontwerp van de chocoladereep te veranderen om de kenmerkende driehoekige stukjes uit elkaar te plaatsen in een poging de kosten laag te houden. Na veel kritiek keerde het bedrijf twee jaar later terug naar de oorspronkelijke vorm.

We zijn benieuwd hoe de nieuwe reep eruit gaat zien. En natuurlijk of het ook gevolgen heeft voor de smaak!

Bron: BBC

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer