Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Sinds jaar en dag zit de Toblerone-reep in een herkenbare verpakking. Naast de driehoekige vorm prijkt ook de top van de Matterhorn op de verpakking. Maar nu gaat een deel van de chocoladeproductie van Zwitserland naar Slowakije en gaat dat veranderen. Het Amerikaanse bedrijf Mondelez zei dat het beeld van de 4.478 meter hoge berg zal worden vervangen door een meer generieke top.

Sinds 2017 gelden er strenge regels over de ‘Zwitsersheid’

Rare jongens, die Zwitsers! Zo stellen ze namelijk dat nationale symbolen niet mogen worden gebruikt om producten op basis van melk te promoten die niet exclusief in Zwitserland worden gemaakt. Voor overige rauwe levensmiddelen is de drempel minimaal 80%. En dat is dus wat er staat te gebeuren. Dat gebeurt volgens een woordvoerder om “te reageren op de toegenomen vraag wereldwijd en om ons merk Toblerone voor de toekomst te laten groeien”.

Toblerone met de Matterhorn

De verpakking gaat er anders uitzien

Toblerone, de chocolade gemaakt van Zwitserse melk met honing en amandelnougat, kwam voor het eerst op de markt in 1908 in Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Het silhouet van de Matterhorn werd voor het eerst gebruikt op de verpakking van de chocolade in 1970. De nieuwe verpakking gaat een “kenmerkend nieuw Toblerone-lettertype en -logo bevatten, geïnspireerd op de Toblerone-archieven en de handtekening van de oprichter, Tobler’s”.

In 2016 zorgde Toblerone ook al voor controverse door het ontwerp van de chocoladereep te veranderen om de kenmerkende driehoekige stukjes uit elkaar te plaatsen in een poging de kosten laag te houden. Na veel kritiek keerde het bedrijf twee jaar later terug naar de oorspronkelijke vorm.

We zijn benieuwd hoe de nieuwe reep eruit gaat zien. En natuurlijk of het ook gevolgen heeft voor de smaak!

Bron: BBC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer