advertentievoigt travel

De Kitzbüheler Alpen zijn natuurlijk een beroemde wintersportbestemming, met het skigebied van Kitzbühel en de Hahnenkammrennen. Maar ook in de zomer is er genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zesdaagse wandeltocht?

KAT Walk – 106 km en 6350 hoogtemeters door de bergen

Wandelen door de Kitzbüheler Alpen

KAT staat voor Kitzbüheler Alpen Trail en biedt naast genoeg hoogtemeters ook genoeg hoogtepunten. Natuurlijk de uitzichten over de groene alpen, maar de route leidt ook langs schitterende traditionele boerderijen. Ook aan de inwendige mens is gedacht, want wie sportief is, moet goed eten. Dat wordt genieten in de berghutten die je onderweg tegenkomt, of natuurlijk in de dorpen waar je aan het einde van de dag zult overnachten.

De tocht

Koeien kom je ongetwijfeld tegen onderweg

Gedurende de zes dagen wandel je elke dag tussen de 15 en 20 kilometer. Je doet achtereenvolgens de dorpen Hopfgarten, Kelchsau, het Windautal, Aschau, Kitzbühel, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn aan. Dat betekent dat je zowel de moderne stad Kitzbühel bezoekt, als ook eeuwenoude boerderijen in gehuchten die niet eens een dorp te noemen zijn.
Er is overigens ook een iets compactere tour van 5 dagen en 76 kilometer en wil je niet alleen op pad? Geen probleem, want je kunt ook een begeleide tour boeken.

Bagagetransport

Tijd voor een pauze!

Je kunt de wandeltocht een heel stuk comfortabeler maken door je bagage eenvoudigweg van logeeradres naar logeeradres te laten vervoeren. Kom je dan na een uur of 6 of 7 wandelen aan het einde van de dag op je bestemming aan, staan je spullen al lekker op je te wachten.
Dat logeren doe je trouwens bij traditioneel Tiroolse Gasthofe en hotels. Je kunt zelf kiezen uit verschillende adressen, maar overal zul je enthousiast onthaald worden door de gastvrouw en gastheer.

Meer informatie? Je kunt alles wat je wilt weten vinden op de website van de KAT WALK Kitzbüheler Alpen.

Foto’s afkomstig van: Kitzbüheler Alpen 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here