ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Zes dagen wandelen door de Kitzbüheler Alpen

Door Pauline van der Waal

De Kitzbüheler Alpen zijn natuurlijk een beroemde wintersportbestemming, met het skigebied van Kitzbühel en de Hahnenkammrennen. Maar ook in de zomer is er genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zesdaagse wandeltocht?

Wandelen door de Kitzbüheler Alpen, met traditionele hulpmiddelen bijvoorbeeld.

KAT: 106 kilometer en 6350 hoogtemeters door de bergen

KAT staat voor Kitzbüheler Alpen Trail en biedt naast genoeg hoogtemeters ook genoeg hoogtepunten. Natuurlijk de uitzichten over de groene alpen, maar de route leidt ook langs schitterende traditionele boerderijen. Ook aan de inwendige mens is gedacht, want wie sportief is, moet goed eten. Dat wordt genieten in de berghutten die je onderweg tegenkomt, of natuurlijk in de dorpen waar je aan het einde van de dag zult overnachten.

Koeien kom je ongetwijfeld tegen onderweg

De tocht

Gedurende de zes dagen wandel je elke dag tussen de vijftien en twintig kilometer. Je doet achtereenvolgens de dorpen Hopfgarten, Kelchsau, het Windautal, Aschau, Kitzbühel, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn aan. Dat betekent dat je zowel de moderne stad Kitzbühel bezoekt, als ook eeuwenoude boerderijen in gehuchten die niet eens een dorp te noemen zijn.

Er is overigens ook een iets compactere tour van vijf dagen en 76 kilometer en wil je niet alleen op pad? Geen probleem, want je kunt ook een begeleide tour boeken.

Je kunt de wandeltocht een heel stuk comfortabeler maken door je bagage eenvoudigweg van logeeradres naar logeeradres te laten vervoeren. Kom je dan na een uur of zes tot zeven wandelen aan het einde van de dag op je bestemming aan, staan je spullen al lekker op je te wachten. Ik ken mezelf en ik zou zeker voor deze optie kiezen.

Tijd voor een pauze!

Dat logeren doe je trouwens bij traditioneel Tiroolse Gasthofe en hotels. Je kunt zelf kiezen uit verschillende adressen, maar overal zul je hoogstwaarschijnlijk enthousiast onthaald worden door gastvrouw en gastheer.

Meer informatie? Je kunt alles wat je wilt weten vinden op de website van de KAT WALK Kitzbüheler Alpen.

Foto’s afkomstig van: Kitzbüheler Alpen 


Lees hier alle verhalen en artikelen over Oostenrijk


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.