Door de lens van mijn camera naar de Costa Daurada

Door Isa de Laat | In samenwerking met costadaurada.info/nl

De Costa Daurada staat ten onrechte bij veel Nederlands bekend staat als zonbestemming waar toeristen er op los feesten. In dit verslag neem ik je door de lens van mijn camera mee naar de hoogtepunten van mijn reis zonder feesten en zonnen aan deze ‘Gouden Kust’.

Een culturele wandeling langs de kust van Tarragona
Een culturele wandeling langs de kust van Tarragona

De Costa Daurada staat ook bekend om haar wijnen dankzij het geschikte klimaat en de vruchtbare grond. Tijdens deze reis maakte ik kennis met verschillende wijnsoorten en de manier waarop druiven verbouwd worden. Zo is het een typisch Catalaans gebruik om voor de druivenranken een rozenstruik te planten om ongedierte en ziektes tegen te gaan.

[envira-gallery id=”33710″]

Siurana is een parel hoog in de bergen die je niet mag overslaan als je de Costa Daurada bezoekt. Het is dé plek voor kanoërs en sportklimmers, maar leent zich ook perfect voor een wandeling door de fraaie dorpskern.

[envira-gallery id=”33711″]

Andere dorpen die ik bezocht waren Reus, de geboorteplaats van architect Antonio Gaudi en Tarragona, de stad die is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ik bezocht het klooster van Poblet, ontdekte de cultuur en genoot van lokaal eten. Dit alles is te zien in de fotoreportage hieronder en te lezen in het reisverslag, dat eerder gepubliceerd is op Mountainreporters.

[envira-gallery id=”33712″]


Meer informatie over deze geweldige regio lees je op costadaurada.info/nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.