Met kano en fiets door het onherbergzame landschap

Door: Pauline van der Waal

Tsja, dit televisieprogramma trok nogal mijn aandacht. Ik zou namelijk eigenlijk op dit moment in het prachtige Yukon zijn, in Canada. Helaas gooide het coronavirus ook bij mij roet in het eten. Als alternatief zit ik vanavond voor de televisie, om het bijzondere verhaal van Yasmine te bekijken.

Yasmine in Yukon

Yasmine heeft een burnout gehad en is daardoor haar zelfvertrouwen kwijt. Om dat terug te vinden vertrekt ze naar het onherbergzame Canada. Ze gaat de uitdaging aan om de Yukon Rivier al kanoend te bedwingen, over een lengte van maar liefst 130 kilometer. Daarna stapt ze op de fiets om via de Dempster Highway naar de poolcirkel te fietsen. Onderweg vindt ze letterlijk beren op de weg!

De aflevering is te zien op 16 maart om 21.25 uur. Later terugkijken kan natuurlijk ook, via de website van NPO 3: Back on Track.

Over Back on Track

Op reis kun je letterlijk nieuwe wegen inslaan. In dit bijzondere programma worden jongeren met psychische problemen of tegenslagen dan ook op reis gestuurd. Ze gaan een extreme uitdaging aan om een nieuwe start te maken op weg naar herstel.

Je kunt ook de eerdere afleveringen bekijken op de website van NPO 3.

Hoofdfoto: Pixabay

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer