klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Via Ferrata door de kloof aan de rand van Saas-Fee

Door: Pauline van der Waal | Saas-Fee

Voor bij wie de oren een beetje gaat klapperen bij het woord Klettersteig of Via Ferrata: eigenlijk betekent dit gewoon klimmen en klauteren. In tegenstelling tot gewoon klimmen maak je gebruik van allerlei kunstmatig aangelegde stukken in het parcours. Je kunt dan denken aan traptreden in de rotsblokken, ijzeren trappetjes, of je naar beneden laten roetsjen via een kabel. Al die tijd ben je gezekerd met een klimtuig. Saas-Fee heeft een bijzondere Via Ferrata die direct in het dorp begint: de Gorge Alpine.

Op zoek naar adrenaline

Waarschijnlijk start iedereen de eerste keer op een Klettersteig-parcours met knikkende knieën. Helemaal normaal, want het doel van dit uitje is tenslotte een goede adrenalinerush! Je start de tour in Saas-Fee zelf, want het is vanaf het busstation aan de rand van het dorp maar een klein stukje lopen naar de start van het parcours. De Via Ferrata loopt door een nauwe kloof, de Feeschlucht.

Voel je veilig in het harnas

Natuurlijk is een klettersteig spannend, maar echt gevaarlijk mag het natuurlijk niet worden. Om die reden gaat er een gids met je mee, die er tevens voor zorgt dat je goed vast zit in de klimgordel. Daarmee zit je altijd vast aan een veiligheidskabel die aan de rotsen gezekerd is. De gids zal je uitleggen hoe je de karabijnhaken vastmaakt. Ook krijg je een helm op je hoofd, die je beschermd als je uitglijdt of wanneer er stukjes steen loslaten. Je bent er nu helemaal klaar voor!

Foto: Saastal Tourismus AG

In de zomer, in de winter, bij goed en bij slecht weer

Je kunt de Gorge Alpine bedwingen tijdens de zomer, maar ook tijdens je wintersport. Bovendien gaat je klim ook door bij slecht weer. Er is maar weinig dat de echter Klettersteiger kan tegenhouden…

Foto: Saastal Tourismus AG

Belangrijk om te weten

In principe kan iedereen zonder al te ernstige hoogtevrees de Gorge Alpine bedwingen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je in goede conditie bent en geen blessures hebt die je hinderen. De totale tocht neemt zo’n 2,5 uur in beslag en eindigt in Saas-Grund. Je krijgt een gediplomeerde gids mee en vertrekt met een groep van minimaal drie en maximaal zeven personen. Er is een kortere en een langere variant, waardoor de prijs varieert van CHF 80,- tot CHF 110,-.

Voor meer informatie kijk je op de website van Gorge Alpine of Saas-Fee zelf.

Tijdens mijn verblijf in Saas-Fee in de winter deed ik zelf ook de klettersteig. Bekijk hier de video!

Op vakantie in Saas-Fee

Saas-Fee is het grootste en bekendste dorp in het Saastal. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen, maar ook het dorp zelf is de moeite waard. Geheel Saas-Fee is autovrij en er staan nog veel traditionele huizen. Heerlijk genieten dus in één van de vele restaurants of bars.

Maak in Saas-Fee gebruik van de SaastalCard. Deze levert je aardig wat voordeel op, bijvoorbeeld als je de gondel wilt gebruiken. Een aantal liften zijn namelijk gratis et de kaart. Ook reis je gratis met het ov en heb je recht op nog meer kortingen. De kaart kost voor volwassenen CHF 7,- en voor kinderen de helft. Check de website voor alle info.

Hoofdfoto: Saastal Tourismus AG

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer