Lowe Alpine maakt fijne lichtgewicht backpack

Door: Pauline van der Waal | Lowe Alpine Airzone Camino Trek

Nu we de laatste tijd veel binnen hebben doorgebracht, kunnen we de natuur des te meer waarderen. Gelukkig verbetert de coronasituatie langzaam maar zeker. Tegelijkertijd laat de natuur zich van haar beste kant zien. De lente is overal!

Dus of je straks weer in de bergen gaat wandelen of er in je eigen omgeving op uit trekt, genieten van het buitenleven kunnen we weer. Als metgezel is een rugzak uit de AirZone Camino Trek-reeks ideaal. Deze wandelrugzak houdt je koel en comfortabel, zowel tijdens dagtochten als wanneer je lichtgewicht wilt gaan backpacken.

Lowe Alpine Airzone Camino Trek is perfect als daypack, of wanneer je lichtgewicht wilt backpacken.
Lowe Alpine Airzone Camino Trek is perfect als daypack, of wanneer je lichtgewicht wilt backpacken.

Airzone Camino Trek is een geweldige rugzak

Als fervente wandelaar weet je waarschijnlijk wel wat je belangrijk vindt bij het kiezen van de juiste rugzak. Grote kans dat de Camino Trek aan je wensen voldoet. Zo is de Airzone-rug ademend en wordt de luchtstroom langs je rug gemaximaliseerd. Zo blijf je heerlijk koel.

Aan de binnenkant zit een vak voor je waardevolle spullen. In de heupvakken kun je dan weer de spullen kwijt die je snel voor het grijpen wilt hebben. Vanzelfsprekend is er in de vakken aan de zijkant ruimte voor je waterfles. Deze zijn uitgevoerd in stretch, zodat er waterflessen van verschillende grootte in passen en je ook deze gemakkelijk kunt pakken.

De dubbelzijdige compressiebanden zorgen voor extra stabiliteit.
De dubbelzijdige compressiebanden zorgen voor extra stabiliteit.

Extra functies voor een fijne wandeling

Maar dat is nog niet alles. Ook aan andere handigheden is gedacht. Zo kun je je wandelstokken makkelijk aan de tas bevestigen en heeft de rugzak dubbelzijdige compressiebanden voor extra stabiliteit.

De Camino Trek is zo ingedeeld dat je altijd makkelijk en snel bij je spullen kunt. Natuurlijk via de bovenzijde, maar ook aan de voorkant zit een ritsopening waardoor je ook bij het ondervak kunt komen zonder al je spullen eruit te hoeven halen.
Het tussenschot tussen de binnenvakken kun je er ook uithalen, waardoor het binnenvak 10 liter groter wordt. Extra spullen doe je in de zijvakken en door het veelzijdige SpiderPlate-bungeesysteem kun je nog meer spullen aan de buitenzijde kwijt.

Het ventilerende draagsysteem zorgt voor een koele rug.
Het ventilerende draagsysteem zorgt voor een koele rug.

AirZone Fixed Carry-systeem houdt het luchtig

Eén van de grootste ergernissen tijdens een lange wandeling is waarschijnlijk een bezwete rug door je rugzak. Het systeem van de Lowe Alpine Airzone Camino Trek is daarop berekend en is het meest geavanceerde ventilerende draagsysteem voor dagrugzakken.

Dit systeem bestaat uit een grote uitsparing in het gespannen mesh, waardoor er luchtcirculatie mogelijk is en het gewicht van de rugzak tegelijkertijd wordt beperkt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een beperkte hoeveelheid contactgaas om de ventilatie nog verder te optimaliseren. Zo blijft je rug de hele wandeling koel.

Zo bepaal je de juiste maat van je rugzak

Voor het beste comfort is het belangrijk dat je rugzak goed past. Je kunt jouw ruglengte bepalen door je handen op je heupen te plaatsen en je hoofd naar voren te kantelen. Vraag vervolgens een vriend(in) om de afstand tussen je C7-wervel (het benige uitsteeksel achter in je nek) en de bovenkant van je heupbeen te meten. Op die manier weet je welke ruglengte je moet kiezen voor de beste pasvorm.

De Airzone Camino Trek heeft een model voor dames en een voor heren.
De Airzone Camino Trek heeft een model voor dames en een voor heren.

Verschillende kleuren en maten

De Airzone Camino Trek is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er is een model voor dames en een voor heren. Voor heren is er de Airzone Camino Trek 30:40 (adviesprijs 129,95 €) en 40:50 (adviesprijs 139,95 €). Voor dames bestaat de Airzone Camino Trek ND35: 45 (adviesprijs 129,95 €).


Lees meer over het volledige Airzone-assortiment van Lowe Alpine


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.