Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Fryslân boppe

Lonely Planet heeft zijn jaarlijkse “Best in Europe” lijstje weer bekend gemaakt. Met Friesland als trotse derde. Het is voor het eerst dat er een Nederlandse bestemming zo hoog op de jaarlijkse lijst eindigt. Friesland eindigt boven bekende plekken als de Provence en de Kleine Cycladen.

Europese Culturele Hoofdstad 2018

Dat Friesland derde is geëindigd is voor velen geen verrassing. Toch staat deze provincie nog niet bij iedereen op de planning. En dat is eigenlijk heel gek en volledig onterecht. Friesland en provinciehoofdstad Leeuwarden werden onlangs nog bekroond met de titel Europese Culturele Hoofdstad van 2018. Het hele jaar door worden er ruim 60 projecten en honderden ideeën uitgevoerd. Van festivals en evenementen tot aan tentoonstellingen. Niets is te gek. Denk bijvoorbeeld aan een unieke tentoonstelling van M.C. Escher, de gigantische parade van de Royal de Luxe of het festival Welcome to The Village. Maar ook de cafés en de winkels zijn een bezoekje meer dan waard.

Friesland
Eén van de vier straattekeningen van het project Planeet Escher. De eerste bevindt zich op het station, de laatste voor het Fries Museum. Zo worden bezoekers in stijl naar de tentoonstelling van Escher geleid. Foto Renee Gooren Meelker.

Rustgevende natuur

Ben je op zoek naar kalmte en natuur dan hoef je de stad maar uit te rijden of je waagt je in een oase van rust. Meren en groene weilanden genoeg maar vergeet natuurlijk niet de vier Friese eilanden in de Waddenzee te bezoeken. Op dit stukje UNESCO Werelderfgoed vind je prachtige stranden, geweldige zeezichten en glooiende duinen. Dankzij de kunstroute Sense of Place kom je langs de mooiste plekken in het Waddengebied.

Ben je nog niet overtuigd? Neem zelf een kijkje tijdens een dagje Friesland. De provincie zal je niet teleurstellen!

Friesland
Prachtig fietspad op Ameland. Foto pixabay
Friesland
Mountainreporter Ilse legde deze schitterende zonsondergang vast tijdens een boottocht naar Schiermonnikoog

To-do tips!

De roots van Mountainreporters Karin en Ilse liggen in Friesland en stiekem zijn zij dan ook maar wat trots op deze verkiezing. Zij komen hier nog regelmatig en delen graag een aantal tips met jullie.

  • Ga een keer wadlopen naar Ameland; Vertrek in Holwerd en loop de 10 kilometer lange route naar Ameland. Dit is niet alleen leuk maar ook erg leerzaam dankzij de ervaren gidsen die veel over de natuur en het gebied vertellen. Koppel er een dagje of een weekend op dit heerlijke eiland aan vast en neem de veerboot terug.
  • Huur een boot; Ontdek Friesland vanaf het water met een sloep!
  • Kijk je ogen uit in het Nationaal Park Lauwersmeer; Dit geweldige gebied is te vinden op de grens van de provincies Groningen en Friesland. Kom tot rust tussen de uitgestrekte graslanden, de Konikpaarden, Schotse Hooglanders, zand- en kleiplaten of ga pootje baden in de ondiepe wateren.
  • Fiets de Elfstedentocht; Te jong om de Elfstedentocht meegemaakt te hebben of wil je deze nog een keer ervaren maar vallen de winters steeds tegen? Geen nood, al meer dan honderd jaar bestaat er de Fietselfstedentocht. Op Pinkstermaandag fietsen ongeveer 15000 deelnemers de 235 kilometer lange tocht die begint en eindigt in Bolsward. Lekker actief bezig zijn in de natuur, wat wil je nog meer?
Friesland
Eén van de mooie stukjes die het Lauwersmeer gebied bevat. Foto Pixabay

Wil je weten wie er nog meer in het lijstje staan? Kijk dan op www.lonelyplanet.nl


Bron www.lonelyplanet.nl | Hoofdfoto: www.pixabay.com

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer