Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Madeira is uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa in 2019

Door Karin Nijhof | 28 juli 2019

Madeira is dit jaar uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa tijdens de World Travel Awards. En dat is niet zo gek. Mountainreporter Ilse was vorig jaar op dit eiland en schreef hier een aantal indrukwekkende artikelen over. Ook ik mag in december op reis naar Madeira om deze prachtige parel te ontdekken en mijn ervaringen met jullie te delen. In december? Ik hoor je al denken. Ja, Madeira staat namelijk bekend als eiland van de eeuwige lente. De gemiddelde temperatuur in december op Madeira is 19 graden. Dat wordt dus heerlijk vertoeven!

Madeira, mooiste eiland van Europa
Madeira, mooiste eiland van Europa, fotocredits Ilse Nijhof

Bezienswaardigheden en activiteiten op Madeira

Reporter Ilse schreef in een eerder artikel al dat er veel te doen is op dit eiland dat bij Portugal hoort. Zij maakte onder andere een spectaculaire jeeptour met Adventureland Madeira en een prachtige wandeling van tien kilometer langs de bekende Levada del Rei. Ook bracht ze een bezoek aan Porto Moniz, een vulkanisch zwembad gevuld met zeewater welke één van de vele hoogtepunten van het eiland is. Deze indrukwekkende infinity pool wordt af en toe aangevuld door zeewater afkomstig uit hoge golven. Het zeewater wordt opgewarmd door de aanwezigheid van donkere lavastenen. Dit proces zorgt er voor dat je ook in december kan genieten van deze geweldige infinity pool.

Infinity Pool op Madeira
Infinity Pool op Madeira, fotocredits Ilse Nijhof
Wandelen op Madeira, Levada del Rei.
Wandelen op Madeira, Levada del Rei, fotocredits: Ilse Nijhof

Traditioneel

Een typisch, traditionele activiteit op Madeira is het maken van een rit in een rieten slee. Dit wordt ook wel Carreiros do Monte genoemd. Met dertig kilometer per uur brengen twee Carreiros je naar beneden. Deze activiteit mag je niet overslaan!

Gabo Girao

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is een bezoek aan Gabo Girao. Het is een uitkijkpunt op één van de hoogste kliffen van Europa (550 meter). Hier is een skywalk gemaakt, een glazen platform. Je moet dus geen hoogtevrees hebben om van dit uitzichtpunt te kunnen genieten. Tevens is dit ook een vertrekpunt voor veel wandelaars. Er is wel een limiet ingesteld voor het aantal bezoekers. Er mogen Maximaal 1800 bezoekers per dag komen.

Een zomerse vakantiebestemming in de winter

De natuur en de indrukwekkende kustlijnen op het eiland Madeira zijn overweldigend. Ben jij nog opzoek naar een vakantiebestemming in de winter? Overweeg dan om een bezoek te brengen aan dit prachtige eiland.

Waterval op Madeira
Waterval op Madeira, fotocredits Ilse Nijhof

Bronnen: Linda.nl tekst en Ilse Nijhof


Lees hier meer artikelen over Madeira


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer