klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Madeira is uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa in 2019

Door Karin Nijhof | 28 juli 2019

Madeira is dit jaar uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa tijdens de World Travel Awards. En dat is niet zo gek. Mountainreporter Ilse was vorig jaar op dit eiland en schreef hier een aantal indrukwekkende artikelen over. Ook ik mag in december op reis naar Madeira om deze prachtige parel te ontdekken en mijn ervaringen met jullie te delen. In december? Ik hoor je al denken. Ja, Madeira staat namelijk bekend als eiland van de eeuwige lente. De gemiddelde temperatuur in december op Madeira is 19 graden. Dat wordt dus heerlijk vertoeven!

Madeira, mooiste eiland van Europa
Madeira, mooiste eiland van Europa, fotocredits Ilse Nijhof

Bezienswaardigheden en activiteiten op Madeira

Reporter Ilse schreef in een eerder artikel al dat er veel te doen is op dit eiland dat bij Portugal hoort. Zij maakte onder andere een spectaculaire jeeptour met Adventureland Madeira en een prachtige wandeling van tien kilometer langs de bekende Levada del Rei. Ook bracht ze een bezoek aan Porto Moniz, een vulkanisch zwembad gevuld met zeewater welke één van de vele hoogtepunten van het eiland is. Deze indrukwekkende infinity pool wordt af en toe aangevuld door zeewater afkomstig uit hoge golven. Het zeewater wordt opgewarmd door de aanwezigheid van donkere lavastenen. Dit proces zorgt er voor dat je ook in december kan genieten van deze geweldige infinity pool.

Infinity Pool op Madeira
Infinity Pool op Madeira, fotocredits Ilse Nijhof
Wandelen op Madeira, Levada del Rei.
Wandelen op Madeira, Levada del Rei, fotocredits: Ilse Nijhof

Traditioneel

Een typisch, traditionele activiteit op Madeira is het maken van een rit in een rieten slee. Dit wordt ook wel Carreiros do Monte genoemd. Met dertig kilometer per uur brengen twee Carreiros je naar beneden. Deze activiteit mag je niet overslaan!

Gabo Girao

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is een bezoek aan Gabo Girao. Het is een uitkijkpunt op één van de hoogste kliffen van Europa (550 meter). Hier is een skywalk gemaakt, een glazen platform. Je moet dus geen hoogtevrees hebben om van dit uitzichtpunt te kunnen genieten. Tevens is dit ook een vertrekpunt voor veel wandelaars. Er is wel een limiet ingesteld voor het aantal bezoekers. Er mogen Maximaal 1800 bezoekers per dag komen.

Een zomerse vakantiebestemming in de winter

De natuur en de indrukwekkende kustlijnen op het eiland Madeira zijn overweldigend. Ben jij nog opzoek naar een vakantiebestemming in de winter? Overweeg dan om een bezoek te brengen aan dit prachtige eiland.

Waterval op Madeira
Waterval op Madeira, fotocredits Ilse Nijhof

Bronnen: Linda.nl tekst en Ilse Nijhof


Lees hier meer artikelen over Madeira


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer