Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Madeira is uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa in 2019

Door Karin Nijhof | 28 juli 2019

Madeira is dit jaar uitgeroepen tot mooiste eiland van Europa tijdens de World Travel Awards. En dat is niet zo gek. Mountainreporter Ilse was vorig jaar op dit eiland en schreef hier een aantal indrukwekkende artikelen over. Ook ik mag in december op reis naar Madeira om deze prachtige parel te ontdekken en mijn ervaringen met jullie te delen. In december? Ik hoor je al denken. Ja, Madeira staat namelijk bekend als eiland van de eeuwige lente. De gemiddelde temperatuur in december op Madeira is 19 graden. Dat wordt dus heerlijk vertoeven!

Madeira, mooiste eiland van Europa
Madeira, mooiste eiland van Europa, fotocredits Ilse Nijhof

Bezienswaardigheden en activiteiten op Madeira

Reporter Ilse schreef in een eerder artikel al dat er veel te doen is op dit eiland dat bij Portugal hoort. Zij maakte onder andere een spectaculaire jeeptour met Adventureland Madeira en een prachtige wandeling van tien kilometer langs de bekende Levada del Rei. Ook bracht ze een bezoek aan Porto Moniz, een vulkanisch zwembad gevuld met zeewater welke één van de vele hoogtepunten van het eiland is. Deze indrukwekkende infinity pool wordt af en toe aangevuld door zeewater afkomstig uit hoge golven. Het zeewater wordt opgewarmd door de aanwezigheid van donkere lavastenen. Dit proces zorgt er voor dat je ook in december kan genieten van deze geweldige infinity pool.

Infinity Pool op Madeira
Infinity Pool op Madeira, fotocredits Ilse Nijhof
Wandelen op Madeira, Levada del Rei.
Wandelen op Madeira, Levada del Rei, fotocredits: Ilse Nijhof

Traditioneel

Een typisch, traditionele activiteit op Madeira is het maken van een rit in een rieten slee. Dit wordt ook wel Carreiros do Monte genoemd. Met dertig kilometer per uur brengen twee Carreiros je naar beneden. Deze activiteit mag je niet overslaan!

Gabo Girao

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid is een bezoek aan Gabo Girao. Het is een uitkijkpunt op één van de hoogste kliffen van Europa (550 meter). Hier is een skywalk gemaakt, een glazen platform. Je moet dus geen hoogtevrees hebben om van dit uitzichtpunt te kunnen genieten. Tevens is dit ook een vertrekpunt voor veel wandelaars. Er is wel een limiet ingesteld voor het aantal bezoekers. Er mogen Maximaal 1800 bezoekers per dag komen.

Een zomerse vakantiebestemming in de winter

De natuur en de indrukwekkende kustlijnen op het eiland Madeira zijn overweldigend. Ben jij nog opzoek naar een vakantiebestemming in de winter? Overweeg dan om een bezoek te brengen aan dit prachtige eiland.

Waterval op Madeira
Waterval op Madeira, fotocredits Ilse Nijhof

Bronnen: Linda.nl tekst en Ilse Nijhof


Lees hier meer artikelen over Madeira


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer