Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Het sympathiekste surffestival ter wereld

Door: Pauline van der Waal

Wanneer je denkt aan the surfers’ lifestyle, denk je al snel aan Portugal, Hawaï of Bali. Maar wist je dat het meest sympathieke surffestival gewoon in Nederland plaatsvindt? Elk jaar in juli trekken zo’n 4000 surf-enthousiastelingen naar Ameland om daar drie dagen lang te genieten van zon, zee, strand, sport én feest. Reporters Tessa en Pauline zijn al een paar jaar helemaal verkocht!

MadNes Ameland

Met MadNes, dat elk jaar het eerste weekend van juli plaatsvindt, heb je drie dagen lol in de zee, op het strand en in de duinen. Een weekendje Waddeneiland staat wat mij betreft sowieso al voor heerlijk onthaasten. Erg snel ben je er namelijk niet. Eerst naar het pittoreske Holwerd, waarvoor je zeker als je geen auto hebt flink wat tijd mag uittrekken. Vervolgens met de boot die er zo’n 50 minuten over doet naar Ameland. Tegen die tijd ben je al waarschijnlijk al helemaal relaxt, en dat wordt alleen maar beter als je de bus in stapt. Grote kans namelijk dat de vriendelijke buschauffeur het ritje naar de camping voorziet van sightsee-commentaar door de speakers.

Powerkiten op het brede strand van Ameland
Powerkiten op het brede strand van Ameland

Alles is zo vreselijk gemoedelijk

Ondanks de naam MadNes vind ik het dus vooral heel erg relaxt. Bij de boot gooi je je bagage op een kar en bij de camping -wat eigenlijk gewoon een weiland is- vis je je rugzak en tent er weer uit. Voor vijf muntjes huur je een fiets, die je aan het eind van het weekend gewoon weer terug zet waar je ‘m afgehaald hebt. Het komt allemaal vanzelf goed. Met diezelfde fiets fiets je in een minuut of 10 via een mooie route door de duinen naar het strand waar het festival plaatsvindt.

Get ready for the surfclinic!
Get ready for the surfclinic!

Clinics om je de hele dag te vermaken

Waar je op een ‘normaal’ festival ergens in de loop van de ochtend je tent uit komt rollen en maar heel kort nadenkt wanneer je weer aan je eerste biertje gaat, is dat hier wel anders. Golfsurfen, brandingkayakken, SUP-yoga, blokarten, you name it, en de watersport van je keuze is er ongetwijfeld bij. En zo niet, kun je altijd nog gaan stranddansen, slacklinen of Spaans leren.

Hellempie op en blokarten maar!
Hellempie op en blokarten maar!
Crossen over het strand, super vet!!
Crossen over het strand, super vet!!

Lekker eten, drinken en muziek

Wat ook bij de MadNes-experience hoort, en bij je ticket inzit, is op zaterdag lunch en avondeten. Op vertoon van je bandje haal je ’s middags een lunchpakketje op (inclusief een niet te versmaden pakje Wicky naar keuze!) en ’s avonds wordt je bord vol geschept met een heerlijke vegetarische maaltijd. Briljant! Verder is er natuurlijk op het terrein ook van alles te krijgen, en spelen de leukste bands uit binnen- en buitenland de tent plat.

Na het blokarten, brandingraften en golfsurfen van vandaag is het tijd voor een welverdiend drankje op het strand!
Na het blokarten, brandingraften en golfsurfen van vandaag is het tijd voor een welverdiend drankje op het strand!
En als het donker wordt begint het feest in de tent!
En als het donker wordt begint het feest in de tent!

Ga jij volgend jaar ook?

Ook in 2019 wordt MadNes weer georganiseerd, en wel op 5, 6 en 7 juli. Hou de kaartverkoop in de gaten, want dat gaat altijd snel! En heb je een kaartje bemachtigd? Zorg dat je je zo snel mogelijk inschrijft voor de clinics van je keuze. Lukt dan niet? Ook dan: relax! Op de dag zelf kun je de workshops afstruinen en komen er als je lief kijkt regelmatig plekjes vrij.

Tot volgend jaar!

De aftermovie is nog niet af, maar de promo van 2018 met de beelden van vorig jaar geeft ook al een aardige impressie.

Voor meer informatie check je de website van MadNes of hun Facebookpagina.

Foto’s: Tessa Kramer en Pauline van der Waal

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer