Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De eerste echte training van het seizoen is voor zesvoudig wereldbekerwinnaar Marcel Hirscher niet al te best afgelopen. Bij een slalom op de Mölltaler Gletscher brak hij zijn linker enkel. En dat betekent minstens zes weken in het gips!
Op z’n Facebookpagina plaatst Marcel zelf het filmpje van zijn val. Ik heb er zelf al moeite mee om naar te kijken, maar hij is blijkbaar een stukje stoerder dan ik…

Voorbereiding op het komende seizoen

Mountainreporters Maaike en ondergetekende spraken Marcel een paar weken geleden persoonlijk in zijn hometown Annaberg in het SalzburgerLand. Hij vertelde ons toen dat hij natuurlijk doorlopend aan zijn conditie werkt, maar dat de eerste echte skitrainingen er nog aan moesten komen.

Marcel: “Ik wil vooral op schema zijn in mijn voorbereidingen voor het hele seizoen. Dat betekent dat ik gezond wil zijn en blijven. Ik mik niet specifiek op de Olympische Spelen, maar wil juist het hele seizoen kunnen presteren. Mijn doel is om eind oktober zo fit mogelijk te zijn, zodat ik kan pieken op het moment dat het moet!

Deze val zou dus best eens roet in het eten kunnen gooien in Marcels schema… In het laatste weekend van oktober staat voor hem namelijk de reuzenslalom op de Rettenbackgletsjer in Sölden op het programma, traditioneel de seizoensopener. Of hij daar aan de start zal verschijnen is op dit moment nog onduidelijk, maar niet onmogelijk.

Heel veel beterschap, Marcel!

Wij wensen Marcel een goed herstel toe, en hopen dat het bij een topsporter nét wat voorspoediger gaat dan bij de gewone sterveling… Dat hij maar heel snel zijn training mag hervatten om de sterren weer van de hemel te skiën! Zet ‘m op Marcel!

En Marcel zelf? Die maakt er ondertussen maar het beste van…

Het hele interview met Marcel Hirscher verschijnt binnenkort op Mountainreporters.com.

Bron: ORF
Hoofdfoto: marcelhirscher.at

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer