klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De eerste echte training van het seizoen is voor zesvoudig wereldbekerwinnaar Marcel Hirscher niet al te best afgelopen. Bij een slalom op de Mölltaler Gletscher brak hij zijn linker enkel. En dat betekent minstens zes weken in het gips!
Op z’n Facebookpagina plaatst Marcel zelf het filmpje van zijn val. Ik heb er zelf al moeite mee om naar te kijken, maar hij is blijkbaar een stukje stoerder dan ik…

Voorbereiding op het komende seizoen

Mountainreporters Maaike en ondergetekende spraken Marcel een paar weken geleden persoonlijk in zijn hometown Annaberg in het SalzburgerLand. Hij vertelde ons toen dat hij natuurlijk doorlopend aan zijn conditie werkt, maar dat de eerste echte skitrainingen er nog aan moesten komen.

Marcel: “Ik wil vooral op schema zijn in mijn voorbereidingen voor het hele seizoen. Dat betekent dat ik gezond wil zijn en blijven. Ik mik niet specifiek op de Olympische Spelen, maar wil juist het hele seizoen kunnen presteren. Mijn doel is om eind oktober zo fit mogelijk te zijn, zodat ik kan pieken op het moment dat het moet!

Deze val zou dus best eens roet in het eten kunnen gooien in Marcels schema… In het laatste weekend van oktober staat voor hem namelijk de reuzenslalom op de Rettenbackgletsjer in Sölden op het programma, traditioneel de seizoensopener. Of hij daar aan de start zal verschijnen is op dit moment nog onduidelijk, maar niet onmogelijk.

Heel veel beterschap, Marcel!

Wij wensen Marcel een goed herstel toe, en hopen dat het bij een topsporter nét wat voorspoediger gaat dan bij de gewone sterveling… Dat hij maar heel snel zijn training mag hervatten om de sterren weer van de hemel te skiën! Zet ‘m op Marcel!

En Marcel zelf? Die maakt er ondertussen maar het beste van…

Het hele interview met Marcel Hirscher verschijnt binnenkort op Mountainreporters.com.

Bron: ORF
Hoofdfoto: marcelhirscher.at

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer