ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

De eerste echte training van het seizoen is voor zesvoudig wereldbekerwinnaar Marcel Hirscher niet al te best afgelopen. Bij een slalom op de Mölltaler Gletscher brak hij zijn linker enkel. En dat betekent minstens zes weken in het gips!
Op z’n Facebookpagina plaatst Marcel zelf het filmpje van zijn val. Ik heb er zelf al moeite mee om naar te kijken, maar hij is blijkbaar een stukje stoerder dan ik…

Voorbereiding op het komende seizoen

Mountainreporters Maaike en ondergetekende spraken Marcel een paar weken geleden persoonlijk in zijn hometown Annaberg in het SalzburgerLand. Hij vertelde ons toen dat hij natuurlijk doorlopend aan zijn conditie werkt, maar dat de eerste echte skitrainingen er nog aan moesten komen.

Marcel: “Ik wil vooral op schema zijn in mijn voorbereidingen voor het hele seizoen. Dat betekent dat ik gezond wil zijn en blijven. Ik mik niet specifiek op de Olympische Spelen, maar wil juist het hele seizoen kunnen presteren. Mijn doel is om eind oktober zo fit mogelijk te zijn, zodat ik kan pieken op het moment dat het moet!

Deze val zou dus best eens roet in het eten kunnen gooien in Marcels schema… In het laatste weekend van oktober staat voor hem namelijk de reuzenslalom op de Rettenbackgletsjer in Sölden op het programma, traditioneel de seizoensopener. Of hij daar aan de start zal verschijnen is op dit moment nog onduidelijk, maar niet onmogelijk.

Heel veel beterschap, Marcel!

Wij wensen Marcel een goed herstel toe, en hopen dat het bij een topsporter nét wat voorspoediger gaat dan bij de gewone sterveling… Dat hij maar heel snel zijn training mag hervatten om de sterren weer van de hemel te skiën! Zet ‘m op Marcel!

En Marcel zelf? Die maakt er ondertussen maar het beste van…

Het hele interview met Marcel Hirscher verschijnt binnenkort op Mountainreporters.com.

Bron: ORF
Hoofdfoto: marcelhirscher.at

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.