klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Met de auto op reis? Denk aan de milieusticker!

Door de Mountainreporters redactie

De vakanties zijn in volle gang en dat geeft weer de nodige drukte op de snelwegen richting het zonnige zuiden. En ook de bijzondere rondreizen naar het oosten en noorden van Europa zijn enorm in opkomst. Maar hoe zit het ook alweer met die milieustickers en tolpoortjes?

Umwelt Zone ( foto: ANWB)

De milieusticker voor Duitsland

Duitsland spant de kroon, hier hebben al 58 steden een ‘Umwelt Zone’. Hier kun je echt niet meer terecht met je dieselauto uit 2005 of ouder. Rijd je een schonere auto, dan ben je welkom maar dan wel met een milieusticker op je voorruit. Geen sticker? Dan kun je een boete verwachten van 80 euro.

Hoe zit het in Frankrijk?

In Frankrijk kun je vaste en tijdelijke milieuzones tegen komen wanneer er op dat moment een slechte luchtkwaliteit is. Dit kan gebeuren in de regio de Drôme, dit kan zomaar een grote milieuzone worden waarbij het verboden gebied is voor de meest vervuilende auto’s. Knap lastig wanneer je juist onderweg bent naar het zuiden via de Route de Soleil oftewel de A7..

Wat ook ieder jaar een ‘dingetje’ kan zijn, de Franse péage tolpoortjes. Lange files zijn ons niet vreemd. Je kunt hiervoor een tolbadge aanschaffen en hiermee race je net zoals de Fransen zelf de wachtende rij auto’s voorbij.

Let op in Frankrijk, daar hebben ze sinds vorige week de snelheid verlaagd van 90 naar 80 kilometer per uur op de buitenwegen

Wat hoort er allemaal in je kofferbak te zitten?

Ook hier zijn allemaal eisen aan verbonden en ook nog per land verschillend. Stop in ieder geval veiligheidsvestjes, gevarendriehoeken ( twee wanneer je ook nog een caravan of vouwwagen achter je aan sleept), verbanddoos, alcoholtesten en reservelampjes. Volgens Markus van Tol van de ANWB is een rommeltje binnen de Europese grenzen. “Neem alles maar mee, dan weet je zeker dat je goed zit.” (kijk voor meer informatie op www.anwb.nl)

Niet te hard het gaspedaal in trappen…

Let op in Frankrijk, daar hebben ze sinds vorige week de snelheid verlaagd van negentig naar tachtig kilometer per uur op de buitenwegen. Op de snelwegen mag je nog steeds 130 kilometer per uur maar houd je daar ook goed aan want je wordt al geflitst wanneer je twee kilometer te hard rijdt. In Duitsland wordt nog steeds veel aan de weg getimmerd dus let goed op de maximumsnelheid die dan voor dat stuk snelweg geldt. Tegenwoordig krijg je ook het Centraal Justitieel Incasso Bureau achter je aan wanneer je je boete niet betaald hebt. Dat was een paar jaar geleden wel anders..

Bron: ANWB en AD.nl


Lees hier alle inspirerende reisverhalen van onze reporters


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

één reactie op “Met de auto op reis? Denk aan de milieusticker!”

  • Julien Naudts
    13 augustus 2019 at 10:37

    Hoe kan men in een moderne auto ( vb Volvo V/S 60 ) een licht vervangen ? De hele unit zit ingebouwd in de wagen. Verplicht aanwezig zijn van reservelamp is uit den boze … er moet toch ( behalve voor enkele handige Harry’s ) gespecialiseerde hulp ingeroepen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer