Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Met de auto op reis? Denk aan de milieusticker!

Door de Mountainreporters redactie

De vakanties zijn in volle gang en dat geeft weer de nodige drukte op de snelwegen richting het zonnige zuiden. En ook de bijzondere rondreizen naar het oosten en noorden van Europa zijn enorm in opkomst. Maar hoe zit het ook alweer met die milieustickers en tolpoortjes?

Umwelt Zone ( foto: ANWB)

De milieusticker voor Duitsland

Duitsland spant de kroon, hier hebben al 58 steden een ‘Umwelt Zone’. Hier kun je echt niet meer terecht met je dieselauto uit 2005 of ouder. Rijd je een schonere auto, dan ben je welkom maar dan wel met een milieusticker op je voorruit. Geen sticker? Dan kun je een boete verwachten van 80 euro.

Hoe zit het in Frankrijk?

In Frankrijk kun je vaste en tijdelijke milieuzones tegen komen wanneer er op dat moment een slechte luchtkwaliteit is. Dit kan gebeuren in de regio de Drôme, dit kan zomaar een grote milieuzone worden waarbij het verboden gebied is voor de meest vervuilende auto’s. Knap lastig wanneer je juist onderweg bent naar het zuiden via de Route de Soleil oftewel de A7..

Wat ook ieder jaar een ‘dingetje’ kan zijn, de Franse péage tolpoortjes. Lange files zijn ons niet vreemd. Je kunt hiervoor een tolbadge aanschaffen en hiermee race je net zoals de Fransen zelf de wachtende rij auto’s voorbij.

Let op in Frankrijk, daar hebben ze sinds vorige week de snelheid verlaagd van 90 naar 80 kilometer per uur op de buitenwegen

Wat hoort er allemaal in je kofferbak te zitten?

Ook hier zijn allemaal eisen aan verbonden en ook nog per land verschillend. Stop in ieder geval veiligheidsvestjes, gevarendriehoeken ( twee wanneer je ook nog een caravan of vouwwagen achter je aan sleept), verbanddoos, alcoholtesten en reservelampjes. Volgens Markus van Tol van de ANWB is een rommeltje binnen de Europese grenzen. “Neem alles maar mee, dan weet je zeker dat je goed zit.” (kijk voor meer informatie op www.anwb.nl)

Niet te hard het gaspedaal in trappen…

Let op in Frankrijk, daar hebben ze sinds vorige week de snelheid verlaagd van negentig naar tachtig kilometer per uur op de buitenwegen. Op de snelwegen mag je nog steeds 130 kilometer per uur maar houd je daar ook goed aan want je wordt al geflitst wanneer je twee kilometer te hard rijdt. In Duitsland wordt nog steeds veel aan de weg getimmerd dus let goed op de maximumsnelheid die dan voor dat stuk snelweg geldt. Tegenwoordig krijg je ook het Centraal Justitieel Incasso Bureau achter je aan wanneer je je boete niet betaald hebt. Dat was een paar jaar geleden wel anders..

Bron: ANWB en AD.nl


Lees hier alle inspirerende reisverhalen van onze reporters


één reactie op “Met de auto op reis? Denk aan de milieusticker!”

  • Julien Naudts
    13 augustus 2019 at 10:37

    Hoe kan men in een moderne auto ( vb Volvo V/S 60 ) een licht vervangen ? De hele unit zit ingebouwd in de wagen. Verplicht aanwezig zijn van reservelamp is uit den boze … er moet toch ( behalve voor enkele handige Harry’s ) gespecialiseerde hulp ingeroepen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer