ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Microadventure

Door: Ilonne Bongers

De term ‘microadventure’ zie je steeds vaker opduiken. De term is wellicht van deze tijd, het concept is dat zeker niet. Zoals iemand laatst terecht tegen mij zei: ”vroeger noemde wij dat gewoon een nachtje kamperen”. Hip of niet, een microadventure is ronduit genieten!

Na werktijd

Bij een microadventure draait het erom dat je dichtbij huis geniet van een avontuur. Het liefst gewoon na werktijd zodat het je geen extra vrije dagen kost. Als je werkt tussen 09.00 en 17.00 uur is er tussen 17.00 en 09.00 uur immers volop tijd voor avontuur!

Avontuurlijke overnachting

Een microadventure omvat vaak een buitensportactiviteit in combinatie met een avontuurlijke overnachting.  Ik ben zelf een groot fan van microadventures. Ze zijn heel gemakkelijk in te passen in welk werkschema dan ook, de kosten zijn laag en het meest belangrijk: je bent er echt even helemaal uit!

Comfortzone

De overnachting kan je zo spannend maken als je wilt. Zelf kies ik graag voor een overnachting in een hangmat op een rustig natuurkampeerterrein (video) of een paalkampeerplaats (video). Een hangmat vind ik avontuurlijker dan een tent en het grenst aan mijn comfortzone. En dat laatste is soms juist heerlijk! Tijdens een microadventure ga je even helemaal back to basic. Wakker worden in de natuur is heel verfrissend. Eenmaal thuis zal je weer extra genieten van je warme douche en zachte dekbed.

Uniek microadventure. Ben jij erbij op 20/21 oktober?

Heb jij ook zin om de grenzen van jouw comfortzone te onderzoeken? Geef je dan op voor het ”Think Outside the Tent – Event van Bas Buitensport in het weekend van 20/21 oktober. Tijdens dit unieke microadventure slaap je buiten in het herfstbos. Juist ja, zonder tent natuurlijk!

hangmat
Heb jij ook zin om de grenzen van jouw comfortzone te onderzoeken? Geef je op voor het Think Outside the Tent – Event!

 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.