Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Microadventure

Door: Ilonne Bongers

De term ‘microadventure’ zie je steeds vaker opduiken. De term is wellicht van deze tijd, het concept is dat zeker niet. Zoals iemand laatst terecht tegen mij zei: ”vroeger noemde wij dat gewoon een nachtje kamperen”. Hip of niet, een microadventure is ronduit genieten!

Na werktijd

Bij een microadventure draait het erom dat je dichtbij huis geniet van een avontuur. Het liefst gewoon na werktijd zodat het je geen extra vrije dagen kost. Als je werkt tussen 09.00 en 17.00 uur is er tussen 17.00 en 09.00 uur immers volop tijd voor avontuur!

Avontuurlijke overnachting

Een microadventure omvat vaak een buitensportactiviteit in combinatie met een avontuurlijke overnachting.  Ik ben zelf een groot fan van microadventures. Ze zijn heel gemakkelijk in te passen in welk werkschema dan ook, de kosten zijn laag en het meest belangrijk: je bent er echt even helemaal uit!

Comfortzone

De overnachting kan je zo spannend maken als je wilt. Zelf kies ik graag voor een overnachting in een hangmat op een rustig natuurkampeerterrein (video) of een paalkampeerplaats (video). Een hangmat vind ik avontuurlijker dan een tent en het grenst aan mijn comfortzone. En dat laatste is soms juist heerlijk! Tijdens een microadventure ga je even helemaal back to basic. Wakker worden in de natuur is heel verfrissend. Eenmaal thuis zal je weer extra genieten van je warme douche en zachte dekbed.

Uniek microadventure. Ben jij erbij op 20/21 oktober?

Heb jij ook zin om de grenzen van jouw comfortzone te onderzoeken? Geef je dan op voor het ”Think Outside the Tent – Event van Bas Buitensport in het weekend van 20/21 oktober. Tijdens dit unieke microadventure slaap je buiten in het herfstbos. Juist ja, zonder tent natuurlijk!

hangmat
Heb jij ook zin om de grenzen van jouw comfortzone te onderzoeken? Geef je op voor het Think Outside the Tent – Event!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer