ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Montserrat, de gezaagde berg van Catalonië

Door Natasja Hoogstede

Barcelona is een stad naar mijn hart. Met de ligging tussen de zee en de bergen heb je het als stad toch maar mooi getroffen. Ten noordwesten van Barcelona ligt de berg Montserrat. “Mont” betekent in het Catalaans “berg” en “serrat” betekent “zaag” de “gezaagde berg” de punten van de berg lijken namelijk op de tanden van een zaag.

Montserrat
Klooster van Montserrat

Ga door de week

Zowel de klimmers als de wandelaars onder ons kunnen hier goed uit de voeten. De paden zijn goed begaanbaar dus tijd genoeg om te genieten van al het moois om je heen. Bedenk wel van te voren goed wanneer je hier naar toe gaat, indien mogelijk moet je de weekenden vermijden. De berg en het klooster wordt dan overspoeld door toeristen. Als wandelaar word je daar echt niet blij van terwijl op doordeweekse dagen de berg een ware oase van rust is.

Montserrat
Funicular

Tref goede voorbereidingen

Helemaal naar de top kun je met een treintje ‘Funicular de Sant Joan’. Maar veel leuker is het om één van de vele routes te volgen die je schitterende uitzichten opleveren. Op heldere dagen zie je zowel op de besneeuwde toppen van de Pyreneeën als de schittering van de Middellandse zee. Bijzonder toch!

De Montserrat bereikt toch nog een hoogte van zo’n 1200 meter, onderschat het dus niet. Het weer slaat ook hier snel om en dat zorgt er voor dat er elk jaar reddingen van totaal verkleumde wandelaars nodig zijn die zowel het weer als de berg onderschatten.


Lees hier meer verhalen en artikelen over Spanje


 

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.