klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De Chinese Muur

Als je naar China gaat dan kan de Chinese muur natuurlijk niet op je lijstje ontbreken! Maar waar ga je dan heen? Je kan de Chinese muur namelijk op verschillende punten bezichtigen/beklimmen. Sommige delen zijn volledig gerestaureerd en andere juist helemaal niet! Zelf ben ik op vijf verschillende plekken geweest, lees snel verder hieronder over mijn ervaringen.

Verschillende stukken Chinese muur
Verschillende stukken Chinese muur ©Foto: Chinahighlights.com

Mutianyu

Hier zag ik voor het eerste de grote muur en dat maakt toch wel even indruk! Mutianyu is het langste stuk waar de muur gerestaureerd is. Het ligt vlak buiten Beijing, zo’n 1,5/2 uur buiten Beijing. Mutianyu is vrij toeristisch en je kan hier met een kabelbaan omhoog en een soort achtbaan karretjes naar beneden! Dit stuk is daarom een stuk van de Chinese muur dat goed bereikbaar is voor mensen slechter ter been of met jonge kinderen, maar ook voor anderen is dit stuk zeker een leuk en mooi gedeelte van de grote muur. De hiking route vanuit Jiankou is zeer aan te bevelen. Houd wel rekening met de sluitingstijden van de kabelbaan, want de bus tijden zijn hier ook op afgestelt!

Hier zag ik voor het eerste de grote muur en dat maakt toch wel even indruk!

Jiankou

Jiankou was het startpunt voor mijn hike naar Mutianyu. Volgens de foto boven een hike van zo’n 4 uur, maar met pauzes toch wat langer. Je begint in een dorpje en vanaf daar hike je eerst omhoog de berg op totdat je bij de muur komt. Jiankou is niet gerestaureerd en dus zie je de authentieke muur! Mijn hike deed ik op een dag met bijna geen smog, waardoor het zowel veel aangenamer is om te hiken en je veel mooiere foto’s kunt maken!

Chinese muur Jiankou
Het wilde niet gerestaureerde deel van de Chinese muur Jiankou ©Foto Tessa Kramer, Mountainreporters

Badaling

Badaling is een deel van de muur dat veelbezocht is door toeristen en dan vooral Chinese toeristen. Niet gek dus dat toen we met een Chinese toer meegingen we naar dit gedeelte van de Chinese muur gingen. Die toer was overigens gecombineerd met de Ming Tombes, die daar in de buurt liggen. Ook bij dit gedeelte is een kabelbaan en zelfs een museum. Ik vond het hier vrij druk, maar dat kan ook aan de dag gelegen hebben.

Badaling is een deel van de muur dat veelbezocht is door toeristen en dan vooral Chinese toeristen.

Huanghuacheng

Dit gedeelte van de muur begint bij een meer. Dit gedeelte vond ik opvallend rustig. Op enkele hikers na, waren hier nauwelijks mensen. Misschien was dat ook de reden dat de taxichauffeur ons zelfs na het laten zien van de locatie op onze telefoon wat vragend aankeek. Toch is dit gedeelte ook gerestaureerd en heb je ook hier een mooi uitzicht!

Chinese Muur Huanghuacheng
Chinese Muur Huanghuacheng ©Foto Tessa Kramer, Mountainreporters

Shanhaiguan (Qinhuangdao)

Dit gedeelte staat niet op de kaart hierboven aangezien dit stuk niet dichtbij Beijing ligt, maar bij een stad genaamd Qinhuangdao. Zo’n 3 tot 4 uur met de trein vanaf Beijing vinden we deze stad met iets minder dan 4 miljoen inwoners. Dit gedeelte van de muur verschilt van de andere delen aangezien de muur hier ‘verdwijnt’ in de zee. Zeker de moeite waard om te zien! Erg toerist vriendelijk is de stad echter niet, een slaapplaats waar buitenlanders zijn toegestaan was lastig te vinden.

Natuurlijk zijn er ook nog andere delen van de muur. Zo wordt de Great Wall Marathon gehouden bij het Huangyaguan gedeelte. Ook schijnen de secties Gubeikou, Jinshanling en Simatai zich perfect te lenen voor hiken.

©Hoofdfoto Tessa Kramer, Mountainreporters 

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer