Braces en meer op Podobrace.nlPodobrace

Met in totaal 127 kilometer trail en 4700 hoogtemeters is de Stoneman Glaciara in de Aletsch-regio een fantastische uitdaging voor mountainbikers. De Aletschgletsjer zelf is 23 kilometer lang bestaat uit 27 miljard ton ijs!

Prachtige route langs de gletsjer

De route bestaat uit drie verschillende etappes naar de Grote Aletschgletsjer, de grootste en machtigste van zijn soort in de Alpen. Daarna volgt de Koningsweg waarbij je 1600 hoogtemeters bedwingt tot aan de op 2451m hoogte gelegen Breithornpas. Daarna start de afdaling naar het Binndal. Je volgt de oevers van de Rhone richting Obergoms, waarbij je oude dorpen en schilderachtige plaatsen passeert. Je kunt jezelf belonen met een drankje bij één van de cafés aan het einde van de route.


 De Jungfrau-Aletsch is een gebied in Zwitserland, dat sinds 2001 door de UNESCO als werelderfgoed is opgenomen. Het ligt in de kantons Bern en Wallis. Het beslaat 540 km2. Het gebied ligt in het hooggebergte, er staan vierduizenders.

In het noorden begint het aan de voeten van de Eiger, 3970 m, Mönch, 4107 m en Jungfrau, 4158 m. In het centrum ligt de Aletschgletscher. In het oosten bevinden zich de Lauteraarhorn, 4042 m, de Finsteraarhorn, 4274 m en de Oberaarhorn, 3631 m. In het westen vindt je het Lötschental en de Bietschhorn, 3934 m. Daar leven veel zeldzame dier- en plantensoorten, zoals de steenbok en de smaragdhagedis. Bron: Wikipedia


Prachtig uitzicht omliggende bergen, met enkele vierduizenders
Prachtig uitzicht omliggende bergen, met enkele vierduizenders. Fotocredits: Stoneman Glaciara

Nieuwe mountainbike route in Zwitserland

Deze nieuwe trail is pas in 2017 geopend en is dus nog spiksplinternieuw te noemen. Dit jaar is de route weer vanaf 15 juni 2018 geopend. Je kunt ervoor kiezen om de gehele route in een dag af te ronden, maar twee of drie dagen kan ook. Je kunt daarbij zelf je startpunt bepalen. Om je op weg te helpen, kun je diverse starterpakketten boeken. Doe je als ‘officiële starter’ mee, krijg je als je de finish haalt een vermelding op de website.

Check onderstaand filmpje voor een impressie.

Kijk voor alle info, de exacte route, tips & tricks en verder alles wat je nodig hebt op de site van Stoneman Glaciara.

Foto’s en filmpje: Stoneman Glaciara.

Stoneman Glaciara: einfach geniessen!
Stoneman Glaciara: einfach geniessen! Fotocredits: Stoneman Glaciara

Lees hier alle artikelen over outdoor in Zwitserland


 

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here