Mountainbiken door de Thurinigan Forest

Door: Karin Nijhof

Een mountainbiketocht om nooit meer te vergeten. Samen met Erik Lauterbach, onze gids van die dag maakten wij een mountainbike tocht door de Thurinigan Forest. De omgeving, de beklimmingen, afdalingen, natuur en onze gids zorgden voor een onvergetelijke ervaring. Erik is eigenaar van Gasthaus Waldfrieden.

Het gebied is prachtig, vooral in het najaar met alle gekleurde bomen door de komst van de herfst

Daarnaast houdt hij van mountainbiken. Met veel passie voor sport en zijn Gasthaus Waldfrieden gingen we een dag met hem mountainbiken rondom Frauenwald am Rennsteig. Frauenwald ligt ongeveer in het midden van de Rennsteig route. Het gebied is prachtig, vooral in het najaar met alle gekleurde bomen door de komst van de herfst. Daarnaast vertelde Erik tijdens het mountainbiken veel over de schitterende omgeving en wist hij routes die precies bij ons en ons niveau paste. En dat is lastig, aangezien mijn partner in crime gevorderd is op het gebied van mountainbiken en ik een beginner ben. Daarnaast heeft de tocht van de dag ervoor zijn sporen achtergelaten. Inderdaad, ik beaam, sportbroekjes met zeem erin is onmisbaar voor de fietssport. Maar zonder me te laten kennen heb ik genoten van de tour!

Bekijk hier het filmpje van onze mountainbiketocht

 Het Gasthaus Waldfrieden

Het Gasthaus Waldfrieden is centraal gelegen in het plaatsje Frauenwald. Het ligt op een heuvelrug in het midden van biosfeerreservaat Vessertal. Het pension wordt door familie gerund. Er heerst een warme gemoedelijke sfeer bij binnenkomst. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Het Gasthaus heeft 20 kamers waar je kan overnachten, een ruime sauna met twee ontspanningsruimtes en verhuur van materialen zoals mountainbikes, ski’s en sleeën. In de zomer is er een biertuin en het hele jaar door een restaurant.

Het restaurant van Gasthaus Waldfrieden

Het restaurant van Gasthaus Waldfrieden wil ik graag in de spotlights zetten! Na een intensieve mountainbike tocht stappen we het restaurant binnen. En wie heet ons welkom? Precies, Erik. Het blijkt dat Erik de chef van het vlees is en dat is zo bijzonder aan het restaurant. In het midden van het restaurant staat namelijk een grote openhaard met een vuurgrill.

Niks gelogen, mijn lekkerste stuk vlees ooit heb ik hier gegeten

Al het vlees wordt heerlijk gegrild op deze grill. Hoe ik mijn vlees wil? Doe maar medium. Erik zorgt ervoor dat ik mijn rumpsteak precies goed gegaard op mijn bord krijg. Het vlees wordt voor mijn ogen bereidt. Niks gelogen, mijn lekkerste stuk vlees ooit heb ik hier gegeten. Daarnaast serveert het Gasthaus gerechten uit de Thüringse keuken. Het is een culinaire specialiteit en dat weten de mensen in de omgeving. Het is handig om vooraf te reserveren als je hier wil eten.

Winter

Omdat Frauenwald op 750 meter boven zeeniveau ligt is het gebied vrij sneeuwzeker. Het gebied heeft ideale omstandigheden voor verschillende (buiten)activiteiten.
Activiteiten zijn onder andere, nordic walking-tochten, mountainbiketochten, langlaufen en tochten op sneeuwschoenen. Bij Gasthaus Waldfrieden kun je materialen lenen. Wil je met Erik of een andere gids op pad? Geef het aan bij een reservering.

bronnen: www.visit-thuringia.com| www.vakantiethuringen.nl


Vind je dit artikel interessant? Lees dan ook:

 • In de lift omhoog en dan lekker naar beneden racen
  MUST DO in Canada: Downhill mountainbiken in Whistler
  Downhill mountainbiken in Whistler Een reisverhaal...
 • Tolplan Duitsland
  Goed nieuws! Tolplan Duitsland afgewezen.
  Goed nieuws! Tolplan Duitsland afgewezen Door...
 • Volg het spoor van Feininger door het land van Weimar
  Volg het spoor van Feininger...
 • Welke route kies jij? © Fototeca Trentino Sviluppo S.p.A. - D. Molineris
  Dit zijn de zes beste mountainbikeroutes in het Italiaanse Trentino
  Prachtige panoramaroutes door de bergen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in