Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Mountainreporters was dit jaar aanwezig op de 7e editie van de Arc’teryx Academy. De Arc’teryx Academy is een 3-daags evenement vol bergsport plezier op ieder niveau. Iedere dag zijn er een groot aantal clinics waar je aan kan deelnemen. Bijvoorbeeld rotsklimmen, ijsklimmen, trailrunnen, dry-toolen, fotografie, acclimatisatie aan hoogte of een nachtje slapen in een portaledge aan de rots. Al deze clinics zijn toegankelijk voor zowel zeer ervaren klimmers als mensen die graag eens voor het eerst willen proberen of bergsport echt zo leuk is.

Je loopt een grote kans dat jouw clinic wordt gegeven door een Arc’teryx athlete

En het mooiste van alles? Je loopt een grote kans dat jouw clinic wordt gegeven door een Arc’teryx athlete. Dit kunnen atleten zijn die wereld kampioen zijn geweest, of nieuwe standaarden zet op het gebied van klimmen. Denk bijvoorbeeld aan Will Gadd (wereld record paragliding met 423km), Ines Papert (oud wereld kampioen ijsklimmen) of Adam Campbell (Guiness wereld record marathon in pak). Als je van iemand wil leren, dan is het wel van deze atleten!

Het Alpine Village tijdens de Arc'teryx Academy.
Het Alpine Village tijdens de Arc’teryx Academy.

Wat is er veel te doen op de Arc’teryx Academy!

De meeste clinics worden overdag gegeven, maar dat betekent niet dat je je de rest van de dag verveelt. Midden in Chamonix is het Alpine Village ingericht. En centraal plein met verschillende standjes. Is je dure Gore-tex jas kapot? Dan kan je die gratis laten repareren door Gore-tex! En uiteraard kan je verschillende Arc’teryx producten uitgebreid proberen. Maar het belangrijkste is wel het podium. Hierop worden presentaties gegeven, zijn optreden van bands en er is een filmavond vol met gave bergsportfilms.

Is je dure Gore-tex jas kapot? Dan kan je die gratis laten repareren door Gore-tex!

Nog niet genoeg? Dan zijn er nog verschillende seminars over voeding, expeditie klimmen, fotografie in de bergen of yoga voor klimmers. Je zal het begrijpen, je hebt geen enkele reden om je te vervelen tijdens de Arc’teryx Academy. Nog steeds niet genoeg? Alle deelnemers zijn op zijn minst geïnteresseerd in bergsport, en dankzij de ontspannend sfeer is contact leggen erg eenvoudig. Voor je het weet ontmoet je een nieuw klimmaatje of leer je over een vette nieuwe uitdaging.

De Gore-tex reparatie stand op de Arc'teryx Academy.
De Gore-tex reparatie stand op de Arc’teryx Academy.
Relaxte sfeer in het Alpine Village
Relaxte sfeer in het Alpine Village van de Arc’teryx Academy

Hou je vast voor deel 2

Mountainreporter Bart heeft zich drie dagen ondergedompeld in deze wereld over alles wat met klimmen te maken heeft en meegedaan aan 3 clinics. Hoe hij het vond, lees je in deel 2 over de Arc’teryx Academy op Mountainreporters.

Tot die tijd hier alvast een samenvatting van de Arc’teryx Academy 2018!

Uitzicht vanaf de Aquille du Midi
Uitzicht vanaf de Aquille du Midi

Lees hier meer artikelen van Bart Baars


Bart wordt gesponsord door Rab en Mountainreporters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer