klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Mountainreporters was dit jaar aanwezig op de 7e editie van de Arc’teryx Academy. De Arc’teryx Academy is een 3-daags evenement vol bergsport plezier op ieder niveau. Iedere dag zijn er een groot aantal clinics waar je aan kan deelnemen. Bijvoorbeeld rotsklimmen, ijsklimmen, trailrunnen, dry-toolen, fotografie, acclimatisatie aan hoogte of een nachtje slapen in een portaledge aan de rots. Al deze clinics zijn toegankelijk voor zowel zeer ervaren klimmers als mensen die graag eens voor het eerst willen proberen of bergsport echt zo leuk is.

Je loopt een grote kans dat jouw clinic wordt gegeven door een Arc’teryx athlete

En het mooiste van alles? Je loopt een grote kans dat jouw clinic wordt gegeven door een Arc’teryx athlete. Dit kunnen atleten zijn die wereld kampioen zijn geweest, of nieuwe standaarden zet op het gebied van klimmen. Denk bijvoorbeeld aan Will Gadd (wereld record paragliding met 423km), Ines Papert (oud wereld kampioen ijsklimmen) of Adam Campbell (Guiness wereld record marathon in pak). Als je van iemand wil leren, dan is het wel van deze atleten!

Het Alpine Village tijdens de Arc'teryx Academy.
Het Alpine Village tijdens de Arc’teryx Academy.

Wat is er veel te doen op de Arc’teryx Academy!

De meeste clinics worden overdag gegeven, maar dat betekent niet dat je je de rest van de dag verveelt. Midden in Chamonix is het Alpine Village ingericht. En centraal plein met verschillende standjes. Is je dure Gore-tex jas kapot? Dan kan je die gratis laten repareren door Gore-tex! En uiteraard kan je verschillende Arc’teryx producten uitgebreid proberen. Maar het belangrijkste is wel het podium. Hierop worden presentaties gegeven, zijn optreden van bands en er is een filmavond vol met gave bergsportfilms.

Is je dure Gore-tex jas kapot? Dan kan je die gratis laten repareren door Gore-tex!

Nog niet genoeg? Dan zijn er nog verschillende seminars over voeding, expeditie klimmen, fotografie in de bergen of yoga voor klimmers. Je zal het begrijpen, je hebt geen enkele reden om je te vervelen tijdens de Arc’teryx Academy. Nog steeds niet genoeg? Alle deelnemers zijn op zijn minst geïnteresseerd in bergsport, en dankzij de ontspannend sfeer is contact leggen erg eenvoudig. Voor je het weet ontmoet je een nieuw klimmaatje of leer je over een vette nieuwe uitdaging.

De Gore-tex reparatie stand op de Arc'teryx Academy.
De Gore-tex reparatie stand op de Arc’teryx Academy.
Relaxte sfeer in het Alpine Village
Relaxte sfeer in het Alpine Village van de Arc’teryx Academy

Hou je vast voor deel 2

Mountainreporter Bart heeft zich drie dagen ondergedompeld in deze wereld over alles wat met klimmen te maken heeft en meegedaan aan 3 clinics. Hoe hij het vond, lees je in deel 2 over de Arc’teryx Academy op Mountainreporters.

Tot die tijd hier alvast een samenvatting van de Arc’teryx Academy 2018!

Uitzicht vanaf de Aquille du Midi
Uitzicht vanaf de Aquille du Midi

Lees hier meer artikelen van Bart Baars


Bart wordt gesponsord door Rab en Mountainreporters

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer