Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Afgelopen jaar waren mijn zus Karin en ik in Nieuw-Zeeland! Eén van de geweldige hikes die op het programma stond was de Roys Peak Track.

Roys Peak
Is het niet prachtig?

Roys Peak Track in Wanaka

De naam zegt het al, bij deze wandeling beklim je de Mount Roy. Deze torent 1578 meter boven de zeespiegel uit. Op de top heb je een adembenemend 360 graden uitzicht op delen van Lake Wanaka, Mount Aspiring, de Matukituki-vallei, Wanaka en als je gelukt hebt zie je zelfs de Hawdkun Range in Central Otago. Om het mooiste uitzicht te krijgen kun je deze wandeling het best doen op een heldere dag met weinig tot geen wolken.

Roys peak

De hike

De wandeling bestaat uit twee delen. Bij het eerste gedeelte passeer je vooral weiland en loop je vooral op gras. Het tweede deel gaat door The Stack Conservation Area, hier loop je meestal over grind en tussen de alpenvelden. De wandeling is op sommige plaatsen erg steil en is zeer inspannend. Er zijn niet veel plaatsen om de benen even te laten rusten, het is bijna allemaal bergopwaarts. Zorg dus dat je fit bent en een goed uithoudingsvermogen hebt. Ook belangrijk zijn goede wandelschoenen om blaren te voorkomen! De wandeling is ongeveer 8 kilometer heen en 8 kilometer terug en afhankelijk van je fitheid doe je hier 5-6 uur over.

Laat je niet afschrikken door deze gegevens. Het uitzicht zal absoluut de moeite waard zijn!!

Zorg ervoor dat je op tijd vertrekt en houd rekening met de seizoenen. In de herfst en winter zal de zon eerder ondergaan dan in de zomer. In de winter ben je verplicht om alpine gear mee te nemen, zoals een ijsbijl en stijgijzers.

Roys Peak
Ook tijdens de wandeling zijn er spectaculaire uitzichten

Waar ligt het?

De dichtstbijzijnde steden zijn Wanaka (6 km), Queenstown (68 km) en Haast (142 km) aan de westkust. De wandeling begint bij de Roys Peak Track parkeerplaats welke zich bevindt op de Mount Aspiring Road, vlakbij Wanaka. Als het druk is kun je het beste naar de parkeerplaats lopen of fietsen aangezien er maar beperkt plek is.

Wat moet je meenemen?

  • Veel eten en drinkwater
  • Een water- en winddichte jas, een muts en handschoenen
  • Warme, gelaagde kleding
  • Zonnebrandcrème
  • Stevig schoeisel zoals wandelschoenen
  • Hoofdlamp
  • Telefoon

Vergeet vooral niet iemand te vertellen over je plannen en geef een datum door waarop er alarm geslagen moet worden als je niet terug bent. Gebruik hiervoor het New Zealand Outdoors Intentions Process op de AdventureSmart website. 

Belangrijke informatie

De Roys Peak Track is gesloten in de lente, van 1 oktober tot 10 november zodat de schapen kunnen lammeren. De track gaat door privé terrein. Respecteer het vee en de eigendommen van de landeigenaren. Blijf op de gemarkeerde paden en laat hekken achter zoals je ze tegenkwam. Honden en fietsen zijn niet toegestaan.

Heb je hulp nodig bij het inpakken? Check hieronder het filmpje van de New-Zealand Mountain Safety Council voor tips!

Ik kan in ieder geval niet wachten om deze hike te gaan doen! Ben jij er al geweest?

Bron: http://www.newzealandtravelinsider.com & http://www.doc.govt.nz/

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer