Adem diep in, en adem weer uit. Verstrek je lichaam en open je hart. Begroet de lente met een zonnegroet. Tijdens de ‘yogalente’ wordt Gastein omgetoverd tot een yogaparadijs!

Volg een inspirerende les bovenop de berg, of heel relaxt in je eigen yogahotel. En of je nu een beginner bent of dagelijks op je yogamat te vinden bent, yoga in Gastein is voor iedereen.

Yoga met de bergen op de achtergrond. © www.creatina.at

Het yogafestival in Gastein: adem de bergen in

Maak je klaar voor de zomer. Vul je energiereserves aan en verkwik lichaam, geest en ziel met yoga op het grootste yoga-evenement van Europa. Yoga is veel meer dan lichaamsbeweging, ademhalingsoefeningen en ontspanning. In Gastein ga je voor de full package: mentale fitheid, goede voeding en een allround verwenprogramma komen daar nog eens bij.

Dit jaar verandert het hele dal voor de zevende keer voor 10 dagen in een internationaal yogacentrum. Volg de inspirerende lessen van meer dan 40 ervaren yogadocenten, of het nu op het yogaplatform bij de waterval is, bij de Spiegelsee op de Fulseck of op de top van de Stubnerkogel. Op deze plek, waar je dichter bij de zon en de hemel bent, krijgt een zonnegroet ineens een heel andere betekenis.

Adem diep in en weer uit. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH

Tien dingen die je niet mag missen tijdens yoga in Gastein

Yoga in de bergen is een bijzondere belevenis. Stel je eens voor hoe anders je op je mat staat! Deze dingen ga je in ieder geval beleven:

  1. Yoga op de berg met uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner
  2. Je ruikt de bloeiende bloemen
  3. Je laat de hectiek van alledag achter je en bent alleen nog maar in het moment
  4. Voel de eerste warme zonnestralen op je huid
  5. Loop over het met dauw bedekte groene gras
  6. Geniet van de eerste zonnegroet onder de blote hemel
  7. Breng je lichaam en ziel in harmonieus evenwicht
  8. Adem de frisse berglucht in
  9. Loop voor het eerst weer op blote voeten
  10. Bewonder het contrast van de witte bergtoppen en de groene weiden
Bereid je voor op de zomer. © www.creatina.at

Praktische informatie ‘Yogafrühling Gastein’

De Yogafrühling oftewel vrij vertaald ‘Yogalente’ vindt dit jaar plaats van 26 mei tot en met 6 juni 2022. Er zijn tientallen verschillende lessen, zowel voor gevorderden als beginners, iedereen is welkom! Je kunt kiezen uit allerlei locaties, zowel binnen als buiten. Het hele programma vind je hier.

De lessen worden gegeven door internationale yogadocenten, in het Duits en in het Engels. Natuurlijk zijn alle yogastijlen vertegenwoordigd. Je verblijft als je wilt in één van de aangesloten yogahotels, zodat je de yogalifestyle kunt beleven tijdens je gehele verblijf.

Om het je makkelijk te maken, zijn er verschillende kant en klare pakketen samengesteld, bijvoorbeeld eentje voor beginners (3 overnachtingen, 5 yogalessen), of juist meer intens (4 nachten, 10 lessen). Natuurlijk kun je ook je eigen op maat gemaakte vakantie samenstellen.

Yoga bij de waterval. Foto: Gasteinertal Tourismus GmbH

Yoga en Gastein is een geweldige combinatie

Trouwens, er wordt in Gastein het hele jaar door yoga georganiseerd door hotels en de vvv´s, zoals bijvoorbeeld yoga in het park of yoga on snow. En komt de Yogafrühling je niet zo goed uit? Zet dan 29 augustus tot 4 september vast in je agenda. Dan vindt het Yunion Yoga Festival plaats, wat je tot 31 mei voor een Early Bird-prijs kunt boeken.  

In de herfst is er ook weer yoga tijdens het event Yogaherbst. In 2022 is dat van 13 oktober tot en met 23 oktober. Opties te over!

Lees alles over yoga in Gastein en boek direct

Hoofdfoto © www.creatina.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.