Je kent het wel. Je zit tien uur in een vliegtuig, en voor je zit een huilende baby, en achter je een krijsende peuter die regelmatig in de leuning van je stoel schopt. Om nog maar te zwijgen van de hyperactieve kinderen die door het gangpad rennen. Niet bepaald een pretje.

De reiswebsite WeFlyCheap deed hier onderzoek naar en wat blijkt? Maar liefst 40% van de Nederlanders zou meer voor z’n ticket willen betalen als dat betekent dat het vliegtuig kindervrij is. Er staat overigens expliciet bij dat het gaat om mensen zonder kinderen die daartoe bereid zijn, maar ik vermoed dat ouders die eens een keer zonder hun oogappeltje op reis gaan daar ook wel wat voor over hebben…

Prijskaartje aan je vliegticket

Uit het onderzoek blijkt dat mensen zeker € 10,- tot € 25,- over hebben om bovengenoemde ergernissen te voorkomen. En zeker 10% zou meer dan € 25,- willen besteden als het moet.

De vraag of mensen meer zouden betalen voor een kinderloze vlucht is niet helemaal een nieuwe melkkoe voor een vliegtuigmaatschappij. Juist gezinnen met kinderen nemen vaak het vliegtuig en zijn daardoor een goede inkomstenbron.

Adult-only de toekomst?

Geheel verwonderlijk is deze ontwikkeling niet. Er bestaan al zo’n tien jaar ‘adult-only’ hotels. En al heb ik de eerste paar keer nog gedacht dat dat hotels waren die voor iets anders bedoeld waren dan vakantie, blijkt het een grote hit te zijn. Heerlijk ontspannen bij het zwembad zonder het idee te hebben dat je in de zwemles van groep 7 bent beland, en geen gejengel aan de ontbijttafel.

De reden die wordt gegeven waarom mensen hier tegenwoordig voor zouden willen betalen, is dat men tegenwoordig vrijheid, autonomie en comfort belangrijker acht dan geld. Kortom: voor een beetje extra luxe heeft de gemiddelde reiziger best wat over.

In Azië blijken ze al een stukje verder te zijn in de luchtvaart. Het Indiase IndiGo heeft al kindvrije zones in de vliegtuigen ingesteld voor kinderen tot twaalf jaar. Bij Malaysia Airlines zijn kinderen niet welkom in de first class. Om daar een plekje te bemachtigen hebben de reizigers al flink in de buidel moeten tasten, dus eigenlijk betalen zij al extra voor een kinderloze vlucht.

Ik ben benieuwd of je binnenkort vanuit Nederland ook écht een adult-only vlucht kunt boeken. Ik hou het in de gaten!

Bron: NOS

Foto: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer