Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Tragische gebeurtenis in Spitsbergen

Door: Karin Nijhof

Wat? Geen fake nieuws, maar helaas waargebeurd. Een 39 jarige inwoner uit Amsterdam is vanochtend rond 4.00 uur aangevallen door een ijsbeer op de eilandengroep Spitsbergen. De man overleefde de aanval niet. De ijsbeer is uiteindelijk doodgeschoten.

IJsbeer valt Nederlandse man aan

Gelukkig komt het niet vaak voor dat ijsberen mensen aanvallen. Sinds 1971 zijn er slechts vijf soortgelijke incidenten met ijsberen in Noorwegen voorgekomen. Wat er zich vanochtend precies afspeelde is nog niet duidelijk.
De omgekomen Nederlandse man was een ervaren gids en kende Spitsbergen goed. Hij lag te slapen in een tent, toen de ijsbeer op bezoek kwam. De man is naar alle waarschijnlijkheid met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later. Hoewel er verder niemand anders gewond is geraakt, is het hele team in shock.

Normaal gesproken komen ijsberen in de zomermaanden zelden op het “kampeerterrein”. Wapens zijn er overigens niet toegestaan.
Een poolonderzoeker denkt dat ijsberen minder bang voor mensen zijn geworden sinds ze beschermd zijn. Dat maakt het super riskant.

Spitsbergen

Spitsbergen staat bekend als “de kroon van het Noordpool gebied.” Je kan er veel wildlife spotten. De ijsbeer wordt ook wel de koning van dit gebied genoemd en staat boven aan de voedselketen. Meestal jaagt de ijsbeer op zeehonden.

Bron: RTL Nieuws
afbeelding: pixabay

Meer nieuwsartikelen lees je op onze website

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer