Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Tragische gebeurtenis in Spitsbergen

Door: Karin Nijhof

Wat? Geen fake nieuws, maar helaas waargebeurd. Een 39 jarige inwoner uit Amsterdam is vanochtend rond 4.00 uur aangevallen door een ijsbeer op de eilandengroep Spitsbergen. De man overleefde de aanval niet. De ijsbeer is uiteindelijk doodgeschoten.

IJsbeer valt Nederlandse man aan

Gelukkig komt het niet vaak voor dat ijsberen mensen aanvallen. Sinds 1971 zijn er slechts vijf soortgelijke incidenten met ijsberen in Noorwegen voorgekomen. Wat er zich vanochtend precies afspeelde is nog niet duidelijk.
De omgekomen Nederlandse man was een ervaren gids en kende Spitsbergen goed. Hij lag te slapen in een tent, toen de ijsbeer op bezoek kwam. De man is naar alle waarschijnlijkheid met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later. Hoewel er verder niemand anders gewond is geraakt, is het hele team in shock.

Normaal gesproken komen ijsberen in de zomermaanden zelden op het “kampeerterrein”. Wapens zijn er overigens niet toegestaan.
Een poolonderzoeker denkt dat ijsberen minder bang voor mensen zijn geworden sinds ze beschermd zijn. Dat maakt het super riskant.

Spitsbergen

Spitsbergen staat bekend als “de kroon van het Noordpool gebied.” Je kan er veel wildlife spotten. De ijsbeer wordt ook wel de koning van dit gebied genoemd en staat boven aan de voedselketen. Meestal jaagt de ijsbeer op zeehonden.

Bron: RTL Nieuws
afbeelding: pixabay

Meer nieuwsartikelen lees je op onze website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer