klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Tragische gebeurtenis in Spitsbergen

Door: Karin Nijhof

Wat? Geen fake nieuws, maar helaas waargebeurd. Een 39 jarige inwoner uit Amsterdam is vanochtend rond 4.00 uur aangevallen door een ijsbeer op de eilandengroep Spitsbergen. De man overleefde de aanval niet. De ijsbeer is uiteindelijk doodgeschoten.

IJsbeer valt Nederlandse man aan

Gelukkig komt het niet vaak voor dat ijsberen mensen aanvallen. Sinds 1971 zijn er slechts vijf soortgelijke incidenten met ijsberen in Noorwegen voorgekomen. Wat er zich vanochtend precies afspeelde is nog niet duidelijk.
De omgekomen Nederlandse man was een ervaren gids en kende Spitsbergen goed. Hij lag te slapen in een tent, toen de ijsbeer op bezoek kwam. De man is naar alle waarschijnlijkheid met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later. Hoewel er verder niemand anders gewond is geraakt, is het hele team in shock.

Normaal gesproken komen ijsberen in de zomermaanden zelden op het “kampeerterrein”. Wapens zijn er overigens niet toegestaan.
Een poolonderzoeker denkt dat ijsberen minder bang voor mensen zijn geworden sinds ze beschermd zijn. Dat maakt het super riskant.

Spitsbergen

Spitsbergen staat bekend als “de kroon van het Noordpool gebied.” Je kan er veel wildlife spotten. De ijsbeer wordt ook wel de koning van dit gebied genoemd en staat boven aan de voedselketen. Meestal jaagt de ijsbeer op zeehonden.

Bron: RTL Nieuws
afbeelding: pixabay

Meer nieuwsartikelen lees je op onze website

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer