ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Tragische gebeurtenis in Spitsbergen

Door: Karin Nijhof

Wat? Geen fake nieuws, maar helaas waargebeurd. Een 39 jarige inwoner uit Amsterdam is vanochtend rond 4.00 uur aangevallen door een ijsbeer op de eilandengroep Spitsbergen. De man overleefde de aanval niet. De ijsbeer is uiteindelijk doodgeschoten.

IJsbeer valt Nederlandse man aan

Gelukkig komt het niet vaak voor dat ijsberen mensen aanvallen. Sinds 1971 zijn er slechts vijf soortgelijke incidenten met ijsberen in Noorwegen voorgekomen. Wat er zich vanochtend precies afspeelde is nog niet duidelijk.
De omgekomen Nederlandse man was een ervaren gids en kende Spitsbergen goed. Hij lag te slapen in een tent, toen de ijsbeer op bezoek kwam. De man is naar alle waarschijnlijkheid met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar later. Hoewel er verder niemand anders gewond is geraakt, is het hele team in shock.

Normaal gesproken komen ijsberen in de zomermaanden zelden op het “kampeerterrein”. Wapens zijn er overigens niet toegestaan.
Een poolonderzoeker denkt dat ijsberen minder bang voor mensen zijn geworden sinds ze beschermd zijn. Dat maakt het super riskant.

Spitsbergen

Spitsbergen staat bekend als “de kroon van het Noordpool gebied.” Je kan er veel wildlife spotten. De ijsbeer wordt ook wel de koning van dit gebied genoemd en staat boven aan de voedselketen. Meestal jaagt de ijsbeer op zeehonden.

Bron: RTL Nieuws
afbeelding: pixabay

Meer nieuwsartikelen lees je op onze website

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.