NKBV Expeditie Academie en Rab delen passie voor de bergen

Door: Pauline van der Waal | Rab

De bekende Britse outdoorfabrikant Rab richt zich op outdoorenthousiastelingen, bergbeklimmers en avonturiers. Geen wonder dat Rab de trotse partner is van de NKBV Expeditie Academie, een uitgebreid trainingsprogramma voor jonge bergbeklimmers.

De Expeditie Academie – een uitgebreid trainingsprogramma voor jonge alpinisten

De Expeditie Academie is een initiatief van de nationale Nederlandse bergsportbond NKBV. Er nemen negen jonge alpinisten deel, met de ambitie om op eigen kracht wereldwijd expedities te ondernemen in de grote berggebieden buiten de Alpen. De doelstelling is om dit binnen twee en een half jaar te bereiken.

Daarom is er een volledig programma voor hen ontwikkeld en worden ze ondersteund door verschillende coaches. Dit zijn bekwame alpinisten die zelf op meerdere expedities zijn geweest, een berggids en een groepscoach.

Het team

Alle klimmers uit het team zijn onder de dertig jaar en de groep bestaat uit zes mannen en drie vrouwen. Vanzelfsprekend is iedereen gevorderd klimmer, al bestaan er natuurlijk onderling verschillen in ervaring.

De uiteindelijke bestemming is nog niet bekend, maar zeker is dat er in 2021 een uitdagende afsluitende klimexpeditie gepland wordt.

Rab bestaat bijna veertig jaar

Het verhaal van Rab begint in 1981, op de zolder van een klein rijtjeshuis in Sheffield. De buitensportliefhebber Rab Carrington maakt daar helemaal zelf zijn eigen slaapzak, ontworpen vanuit eigen ideeën en ervaring. Hij naait zijn naam op de slaapzak en het merk Rab is geboren. Inmiddels is Rab over de hele wereld te vinden.

Eerlijke, duurzame kleding en gear voor in de bergen

Rab maakt robuuste, hoogwaardige kleding en uitrusting voor in de bergen. Of je nu in de heuvels loopt, op steile rotsen of op bergtoppen, met Rab krijg je de bescherming, het comfort en de vrijheid die je nodig hebt.

Innovatie staat bij Rab hoog in het vaandel. Rab gebruikt daarom zowel geavanceerde als bewezen materialen, waaronder Europees dons van topkwaliteit. Eerlijk en kwaliteitsspul, wat je liever laat repareren dan vervangt. Door klimmers voor klimmers. Daarom is Rab de trotse partner van de NKBV Expeditie Academie.

Trainingskamp in de Franse Alpen nog net voor de lockdown

Net voordat heel Europa half maart in lockdown ging vanwege de wereldwijde pandemie, vertrok de Expeditie Academie naar Frankrijk voor een trainingskamp van een week. Ook coach Boris Textor, een ervaren Nederlandse berggids en klimmer, ging mee naar het gebied rond de Refuge d’Alpe de Villar d’Arène. De jonge alpinisten trainden op uitdagende ijsroutes, skitochten en alpiene winterbeklimmingen. Belangrijk onderdeel was ook het beoordelen van het terrein en het lawinegevaar.

Expeditie Academie op pad met de gear van Rab

Natuurlijk hebben de deelnemers aan de Expeditie Academie goede kleding nodig om te sportklimmen, ijsklimmen en bergbeklimmen.

Gerard Ritter, Benelux Country Manager voor Rab, legt uit: “Wij willen deze jonge bergbeklimmers zo goed mogelijk uitrusten, zodat ze hun doelen kunnen bereiken, hun dromen kunnen vervullen en anderen kunnen inspireren om ook hun grenzen te verkennen.”

Ben je op zoek naar gear voor de meest uitdagende omstandigheden, kijk dan naar wat deze klimmers meenemen.

Muztag GTX-jack en Muztag GTX-broek

De Muztag jas en broek zijn gemaakt voor klimmers in barre weersomstandigheden. Lichtgewicht, duurzaam en gemaakt van ademende GORE-TEX®. Het jack is speciaal ontworpen voor klimmers en biedt ultieme bescherming, zonder dat daar een onnodig hoog gewicht tegenover staat.

Het Xenon Jacket houdt je warm

Het Xenon Jacket is gemaakt van van een lichtgewicht Atmos™-buitenstof en gevuld met 60 g/m² Stratus™ gerecyclede isolatie. De jas is zeer compact, lichtgewicht en houdt je heerlijk warm als je de strijd aan moet tegen de elementen.

Het perfecte klimjack Borealis

Tot slot is het Borealis Jacket het perfecte klimjack, dat is geïnspireerd door de eisen van klimmers op big walls. Het jack is gemaakt van softshell, lichtgewicht, ademend en winddicht. Bovendien neemt het in je tas erg weinig plek in.

Ook de rest van de gear van Rab

Naast de kleding is ook de rest van de uitrusting van de Expeditie Academie van Rab. Zo nemen de klimmers onder meer tenten, slaapzakken en klimuitrusting van Rab mee. Wil je meer weten over het volledige productassortiment van Rab, kijk dan hier.

Geïnteresseerd in de avonturen van de Expeditie Academie? Volg via Facebook of Instagram. Alles over Rab lees je hier.

Photo credits Expeditie Academie: Bas Visscher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.