Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

World Surf League Big Wave Awards

Afgelopen zaterdag kwamen de beste surfers samen in Santa Monica voor de uitreiking van de 2018 World Surf League (WSL) Big Wave Awards. De Quiksilver XXL Biggest Wave Award gaat elk jaar naar de surfer die dat jaar de hoogste golf surfde. En dit jaar was de hoogste gesurfde golf er niet zomaar een, het was gelijk een wereldrecord!

De Braziliaanse Rodrigo Koxa is sinds deze week de wereldrecordhouder voor de hoogste golf ooit gesurft. Koxa surfde op 8 november 2017 een golf van maar liefst 24,38 meter. Daarmee nam hij het vorige wereldrecord van Garrett McNamara over, die in 2011 surfde op een golf van 23,77 meter.

WSL Big Wave Awards: Rodrigo Koxa’s winnende golf. ©Video: WSL

Een van de andere awards was de Biggest Wipe Out Award die naar Andrew Cotton ging. Hij brak maar liefst twaalf ruggenwervels, maar is inmiddels herstellende. Hij was aan het surfen vlakbij het om zijn hoge golfen bekende staande vissersplaatsje Nazaré, waar ook de bovenstaande wereldrecords zijn gevestigd.

En dit jaar was de hoogste gesurfde golf er niet zomaar een, het was gelijk een wereldrecord!

Meters hoge golfen op Praia du Norte

De golfen in Nazaré staan dus bekend als de hoogste ter wereld, maar waar ligt dat nou aan? Nazaré heeft de perfect omstandigheden voor meters hoge golfen. Allereerst is Praia du Norte, het strand in Nazaré, een van de meest westelijke punten van Europa. Hierdoor kan de wind ongehinderd over de Atlantische Ocean razen en dit zorgt voor een toenemende zwelling in de oceaan.

Nazaré Portugal
Nazaré in Portugal. Bron: Google Maps

Daarnaast is er de Nazaré Canyon, het grootste onderwater ravijn in Europa. Het diepste punt ligt zo’n vijf kilometer onder water is en het ravijn zo’n 200 kilometer lang.

Nazaré heeft de perfect omstandigheden voor meters hoge golfen

Praia du Norte Nazare
Praia du Norte Nazare. ©Foto: Flickr Luis Ascenso

Lees hier alle artikelen over watersport


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer