World Surf League Big Wave Awards

Afgelopen zaterdag kwamen de beste surfers samen in Santa Monica voor de uitreiking van de 2018 World Surf League (WSL) Big Wave Awards. De Quiksilver XXL Biggest Wave Award gaat elk jaar naar de surfer die dat jaar de hoogste golf surfde. En dit jaar was de hoogste gesurfde golf er niet zomaar een, het was gelijk een wereldrecord!

De Braziliaanse Rodrigo Koxa is sinds deze week de wereldrecordhouder voor de hoogste golf ooit gesurft. Koxa surfde op 8 november 2017 een golf van maar liefst 24,38 meter. Daarmee nam hij het vorige wereldrecord van Garrett McNamara over, die in 2011 surfde op een golf van 23,77 meter.

WSL Big Wave Awards: Rodrigo Koxa’s winnende golf. ©Video: WSL

Een van de andere awards was de Biggest Wipe Out Award die naar Andrew Cotton ging. Hij brak maar liefst twaalf ruggenwervels, maar is inmiddels herstellende. Hij was aan het surfen vlakbij het om zijn hoge golfen bekende staande vissersplaatsje Nazaré, waar ook de bovenstaande wereldrecords zijn gevestigd.

En dit jaar was de hoogste gesurfde golf er niet zomaar een, het was gelijk een wereldrecord!

Meters hoge golfen op Praia du Norte

De golfen in Nazaré staan dus bekend als de hoogste ter wereld, maar waar ligt dat nou aan? Nazaré heeft de perfect omstandigheden voor meters hoge golfen. Allereerst is Praia du Norte, het strand in Nazaré, een van de meest westelijke punten van Europa. Hierdoor kan de wind ongehinderd over de Atlantische Ocean razen en dit zorgt voor een toenemende zwelling in de oceaan.

Nazaré Portugal
Nazaré in Portugal. Bron: Google Maps

Daarnaast is er de Nazaré Canyon, het grootste onderwater ravijn in Europa. Het diepste punt ligt zo’n vijf kilometer onder water is en het ravijn zo’n 200 kilometer lang.

Nazaré heeft de perfect omstandigheden voor meters hoge golfen

Praia du Norte Nazare
Praia du Norte Nazare. ©Foto: Flickr Luis Ascenso

Lees hier alle artikelen over watersport


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer