Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

World Surf League Big Wave Awards

Afgelopen zaterdag kwamen de beste surfers samen in Santa Monica voor de uitreiking van de 2018 World Surf League (WSL) Big Wave Awards. De Quiksilver XXL Biggest Wave Award gaat elk jaar naar de surfer die dat jaar de hoogste golf surfde. En dit jaar was de hoogste gesurfde golf er niet zomaar een, het was gelijk een wereldrecord!

De Braziliaanse Rodrigo Koxa is sinds deze week de wereldrecordhouder voor de hoogste golf ooit gesurft. Koxa surfde op 8 november 2017 een golf van maar liefst 24,38 meter. Daarmee nam hij het vorige wereldrecord van Garrett McNamara over, die in 2011 surfde op een golf van 23,77 meter.

WSL Big Wave Awards: Rodrigo Koxa’s winnende golf. ©Video: WSL

Een van de andere awards was de Biggest Wipe Out Award die naar Andrew Cotton ging. Hij brak maar liefst twaalf ruggenwervels, maar is inmiddels herstellende. Hij was aan het surfen vlakbij het om zijn hoge golfen bekende staande vissersplaatsje Nazaré, waar ook de bovenstaande wereldrecords zijn gevestigd.

En dit jaar was de hoogste gesurfde golf er niet zomaar een, het was gelijk een wereldrecord!

Meters hoge golfen op Praia du Norte

De golfen in Nazaré staan dus bekend als de hoogste ter wereld, maar waar ligt dat nou aan? Nazaré heeft de perfect omstandigheden voor meters hoge golfen. Allereerst is Praia du Norte, het strand in Nazaré, een van de meest westelijke punten van Europa. Hierdoor kan de wind ongehinderd over de Atlantische Ocean razen en dit zorgt voor een toenemende zwelling in de oceaan.

Nazaré Portugal
Nazaré in Portugal. Bron: Google Maps

Daarnaast is er de Nazaré Canyon, het grootste onderwater ravijn in Europa. Het diepste punt ligt zo’n vijf kilometer onder water is en het ravijn zo’n 200 kilometer lang.

Nazaré heeft de perfect omstandigheden voor meters hoge golfen

Praia du Norte Nazare
Praia du Norte Nazare. ©Foto: Flickr Luis Ascenso

Lees hier alle artikelen over watersport


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer