Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Begin maar weer met afvinken!

Door: Pauline van der Waal

Pasgeleden beschreef ik tien plekken in de wereld die je volgens mij zeker gezien moet hebben. Nou, dat hebben we geweten! Natuurlijk waren veel mensen het hier niet mee eens. Of nou ja, dat wel, maar het lijstje van tien was veel te kort. Daarom nu: nóg eens tien fanatische plekken voor op je bucketlist.

1. Halong Bay, Vietnam

Halong Bay is misschien wel de belangrijkste trekpleister van Vietnam. De ontelbare karststenen rotsen die uit de baai omhoog torenen zorgen dan ook voor een adembenemend gezicht. Boek een toer van een paar dagen om de baai te ontdekken.

Lees hier alles over Vietnam

2. Iguazu Falls, Argentinië / Brazilië / Paraguay

De wereldberoemde watervallen van Iguazu liggen op het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay. Vanaf de Braziliaanse kant heb je mooi overzichtsbeeld, terwijl je de watervallen vanaf de Argentijnse kant juist van heel dicht bij kunt beleven.

Iguazu behoort in ieder geval tot de mooiste watervallen ter wereld

iguazu watervallen
De watervallen van Iguazu: hoeveel watervallen er in totaal zijn is bijna niet te tellen.

3. Alle Waddeneilanden

Huh, wat doen de Waddeneilanden nou ineens in dit rijtje? Nou, eigenlijk het feit dat maar weinig Nederlanders het hele TV-TAS rijtje hebben bezocht. Jij al wel? ZO nee, dan is het misschien wel een leuk idee om te eilandhoppen. In de zomer doen diverse klippers de eilanden aan en kun je ook wadlopen en beleven hoe het schip vastloopt op de bodem bij eb.

Yup, dit is gewoon in Nederland. Afbeelding van analogicus via Pixabay
Yup, dit is gewoon in Nederland. Afbeelding van analogicus via Pixabay

4. Berggorilla’s in Oeganda

Oeganda is de groene parel van Afrika. En samen met buurland Rwanda dé bestemming als je de bedreigde berggorilla in het wild wilt zien. Je moet er waarschijnlijk uren voor klimmen, maar dit gaat een ervaring zijn die je de rest van je leven niet meer vergeet.

Lees hier het verslag over het bezoek aan de gorilla’s.

5. Op avontuur in Oman

Het prachtige Oman wint de laatste jaren rap aan populariteit. En dat is niet voor niets, want wat een prachtige natuur met bergen en woestijn, en de allervriendelijkste mensen. Inmiddels staan er al heel wat verslagen over Oman op Mountainreporters, genieten!

Hier vind je alle verslagen over reizen naar Oman.

6. Mount Everest

De top van de hoogste berg ter wereld is niet voor veel mensen weggelegd. Toch is een blik op deze reus ook al bijzonder. Wil je toch een beetje beleven hoe het is om de berg te beklimmen? Ga dan voor een trek naar het Basecamp, ook al niet te onderschatten!

Over de Mount Everest is al heel wat geschreven op Mountainreporters

Summit
Top van de Mount Everest / Eigen foto: Wilco Dekker

7. Paaseiland Chili

Paaseiland – dat zo heet omdat ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen met drie schepen aankwam op het eiland op paaszondag 5 april 1722 – spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Hoe de grote beelden precies zijn vervaardigd en waarom is nog steeds onduidelijk. In het Polynesisch heet het eiland Rapa Nui.

Een reisverslag over Paaseiland vind je hier. Of bekijk de video.

Paaseiland
Paaseiland: zonsondergang Ahu Tahai

8. De zandduinen van Marokko

Marokko is sowieso een geweldige vakantiebestemming. Met de koningssteden, strand en zee, maar vooral ook de woestijn. Trek met een karavaan van kamelen in een paar dagen door de woestijn en je zult ook gegrepen worden door de pracht van al het zand.

Hier lees je meer over Marokko

Dit is toch exact het plaatje wat je je voorstelt als je denkt aan een woestijn? Foto: Wikimedia
Dit is toch exact het plaatje wat je je voorstelt als je denkt aan een woestijn? Foto: Wikimedia

9. Op zoek naar ijsberen en het noorderlicht op Spitsbergen

Spitsbergen (Svalbard) is een eilandengroep in het hoge noorden, een stuk noordelijker dan het bovenste puntje van Noorwegen. Veel mensen zul je er niet tegenkomen, maar ijsberen des te meer. Als je geluk hebt zie je er ook het noorderlicht.

Alles over Spitsbergen

Noorderlicht op Spitsbergen. Afbeelding van Noel Bauza via Pixabay
Noorderlicht op Spitsbergen. Afbeelding van Noel Bauza via Pixabay

10. Grand Canyon in Arizona

Alleen de naam klinkt natuurlijk al episch, dus we sluiten af met deze Amerikaanse trekpleister. Bijzonder aan deze kloof is dat je waar je ook staat eigenlijk altijd de overkant kunt zien, hoe groot die afstand ook is. Dit komt door de lage luchtvochtigheid alhier.

Uitzicht op de Grand Canyon. Afbeelding van Michael Just via Pixabay
Uitzicht op de Grand Canyon. Afbeelding van Michael Just via Pixabay

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer