Noodweer in Frankrijk zorgt voor veel problemen

Reisnieuws door Ilse Nijhof

Tientallen campings in het Franse departement Gard zijn gister geëvacueerd na hevig noodweer en grote overstromingen. De populaire zuidelijke regio, waar onder andere Nîmes ligt, kampt met veel wateroverlast. Hierdoor waren huizen ontruimd, wegen moeilijk begaanbaar en campings ondergelopen.


Lees hier alles over het huidige winterse weer in de Franse bergen


Geen stroom

Zoals altijd zijn wij Nederlanders massaal richting Frankrijk vertrokken. Onder de getroffen campinggasten bevinden zich dan ook veel Nederlanders. Ook in grote delen van het oosten van Frankrijk werden waarschuwingen afgegeven voor regen, wind en onweer. De Cèze rivier is buiten zijn oevers getreden en er stroomt veel water vanuit hoger gelegen gebieden naar beneden.

Er zijn zo’n 1600 mensen in veiligheid gebracht, gelukkig kunnen de meeste mensen weer terug naar hun camping of huis. Ook de snelwegen A7 en A9 zijn inmiddels weer begaanbaar en vrijgegeven. Helaas zitten nog wel veel huishoudens zonder stroom.

Begeleider vermist

In Saint-Jean-de-Peyrolas verbleven 120 Duitse tieners van zes tot zeventien jaar op, wat nu blijkt, een camping zonder vergunning. Zij waren op zomerkamp. Een zeventigjarige begeleider is vermist geraakt tijdens het schuilen voor het noodweer. De caravan waar hij naar toe vluchtte werd meegesleurd door het water.

Bekijk hier de beelden die de NOS maakte

Bron: NOS


Doe ook eens mee met onze win-acties en maak kans op de mooiste prijzen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.