Ook IJsland versoepelt maatregelen en opent zijn grenzen in juni

Maaike de Vries

We zien steeds meer berichten verschijnen over grenzen die weer open gaan. Zo schreven we al dat Italië zijn grenzen per 3 juni weer opent en Noorwegen zal op 15 juni besluiten of de grenzen weer open gaan.

Ook de grenzen van IJsland blijken weer open te gaan. De IJslandse overheid heeft aangekondigd dat zij uiterlijk 15 juni starten met het versoepelen van de maatregelen voor internationale aankomsten. De exacte details zijn nog niet bekend, maar dat verwachting is dat reizigers een keus gegeven zal worden wanneer zij arriveren. Zij kunnen zich óf laten testen, of zij kunnen twee weken in quarantaine gaan.

Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir, de minister van Toerisme, Industrie en Innovatie zegt dat zij alles in het werk wil stellen om de terugkerende reizigers te beschermen. En om de vooruitgang die geboekt is bij het beheersen van de pandemie te beschermen.

“De strategie van IJsland voor grootschalige tests, tracering en isoleren is tot nu toe effectief gebleken. We willen voortbouwen op die ervaring. Het creëren van een veilige plek voor diegenen die van omgeving willen veranderen na een moeilijke lente voor ons allemaal.” Aldus de minister.

Verdere informatie zal eind mei bekend gemaakt worden. Meer informatie vind je op de website van de IJslandse overheid.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer