ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Ook IJsland versoepelt maatregelen en opent zijn grenzen in juni

Maaike de Vries

We zien steeds meer berichten verschijnen over grenzen die weer open gaan. Zo schreven we al dat Italië zijn grenzen per 3 juni weer opent en Noorwegen zal op 15 juni besluiten of de grenzen weer open gaan.

Ook de grenzen van IJsland blijken weer open te gaan. De IJslandse overheid heeft aangekondigd dat zij uiterlijk 15 juni starten met het versoepelen van de maatregelen voor internationale aankomsten. De exacte details zijn nog niet bekend, maar dat verwachting is dat reizigers een keus gegeven zal worden wanneer zij arriveren. Zij kunnen zich óf laten testen, of zij kunnen twee weken in quarantaine gaan.

Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir, de minister van Toerisme, Industrie en Innovatie zegt dat zij alles in het werk wil stellen om de terugkerende reizigers te beschermen. En om de vooruitgang die geboekt is bij het beheersen van de pandemie te beschermen.

“De strategie van IJsland voor grootschalige tests, tracering en isoleren is tot nu toe effectief gebleken. We willen voortbouwen op die ervaring. Het creëren van een veilige plek voor diegenen die van omgeving willen veranderen na een moeilijke lente voor ons allemaal.” Aldus de minister.

Verdere informatie zal eind mei bekend gemaakt worden. Meer informatie vind je op de website van de IJslandse overheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.