klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Ook IJsland versoepelt maatregelen en opent zijn grenzen in juni

Maaike de Vries

We zien steeds meer berichten verschijnen over grenzen die weer open gaan. Zo schreven we al dat Italië zijn grenzen per 3 juni weer opent en Noorwegen zal op 15 juni besluiten of de grenzen weer open gaan.

Ook de grenzen van IJsland blijken weer open te gaan. De IJslandse overheid heeft aangekondigd dat zij uiterlijk 15 juni starten met het versoepelen van de maatregelen voor internationale aankomsten. De exacte details zijn nog niet bekend, maar dat verwachting is dat reizigers een keus gegeven zal worden wanneer zij arriveren. Zij kunnen zich óf laten testen, of zij kunnen twee weken in quarantaine gaan.

Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir, de minister van Toerisme, Industrie en Innovatie zegt dat zij alles in het werk wil stellen om de terugkerende reizigers te beschermen. En om de vooruitgang die geboekt is bij het beheersen van de pandemie te beschermen.

“De strategie van IJsland voor grootschalige tests, tracering en isoleren is tot nu toe effectief gebleken. We willen voortbouwen op die ervaring. Het creëren van een veilige plek voor diegenen die van omgeving willen veranderen na een moeilijke lente voor ons allemaal.” Aldus de minister.

Verdere informatie zal eind mei bekend gemaakt worden. Meer informatie vind je op de website van de IJslandse overheid.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer