klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Op deze wegen sta je naar alle waarschijnlijkheid vast op Zwarte Zaterdag

Door: Karin Nijhof

Zwarte zaterdag staat weer voor de deur. Veel mensen hebben vakantie en vertrekken daarom vol goede moed aan hun reis. Hoewel “zwarte zaterdag” een bekend begrip is, weerhoudt het vele vakantiegangers er niet van om een of twee dagen later of eerder op vakantie te gaan. Gevolg, ellende lange files en chagrijnige weggebruikers. Aanstaande zaterdag, 3 augustus is het zo ver. Welke file-records gaan er verbroken worden?

Frankrijk

De ANWB heeft een verkeersprognose gemaakt. Ze verwachtten dat het morgen rondom het middaguur op wegen naar Frankrijk al drukker dan normaal is. Ook terugkerende vakantiegangers moeten vanaf morgen rekening houden met files. De prognose is ruim 800 kilometer aan files in Frankrijk aanstaande zaterdag.

Tip van de ANWB is om op zaterdag pas na 10.00 uit Nederland te vertrekken

De verkeersdrukte wordt vooral verwacht op de A6/A7, Route du Soleil en ook op de A10 tussen Parijs en Tours en bij Poitiers richting Bordeaux. Tip van de ANWB is om op zaterdag pas na 10.00 uit Nederland te vertrekken. Maak dan gebruik van de alternatieve routes die je op de site van de ANWB kan lezen. Beter is het natuurlijk om deze dag niet te gaan rijden!

Duitsland

Duitsland, het land waar ze voor mijn gevoel eeuwig met de weg bezig zijn. Nog steeds zijn er door het hele land vele wegwerkzaamheden dat de kans op files vergroot. Grote drukte wordt verwacht op de wegen rondom Stuttgart, Neurenberg, Hamburg, Bremen en München. Het zou een wonder zijn om niet in een file terecht te komen.

Oostenrijk

Oostenrijk heeft alvast maatregelen genomen om weggebruikers die sluiproutes langs dorpen willen nemen te weren. Vaak gebruiken verkeersdeelnemers deze routes ook om tol te mijden. Daarom hier alle maatregelen in deelstaat Tirol op een rij.
Tot en met 14 september is het verboden om in de weekenden (zaterdag 7.00 tot en met zondag 19.00) gebruik te maken van de lokale wegen rondom Kufstein, Innsbruck en Reutte. Dit betekent dat je de snelweg (A12 en A13) met betrekking tot deze genoemde plaatsen niet mag verlaten. Ook de bekende Brennerpas valt hieronder!

Tot en met 14 september is het verboden om in de weekenden  gebruik te maken van de lokale wegen rondom Kufstein, Innsbruck en Reutte

Op 15 augustus is er een nationale feestdag in Tirol. Ook dan is er buiten het weekend om een verbod ingesteld (van 14 augustus (7.00) tot en met 17 augustus 7.00). Verkeer dat hier toch langs probeert te komen, wordt door de politie snelweg weer opgestuurd.
Ook in Salzburg zijn er maatregelen genomen. Op de A10 in SalzburgerLand mag doorgaand vakantieverkeer de snelweg niet verlaten. Dit heeft betrekking op het deel vanaf Puch (afrit 11) tot St. Michael im Langau ( afrit 104 na de Taerntunnel). Het verbod geldt in het weekend tot half augustus tussen 6.00 en 20.00.

Fernpasroute en Slovenië

Verder loopt het vakantieverkeer waarschijnlijk vast op de Fernpasroute (B179) in Tirol en de A10 en A11 Salzburg-Villach-Slovenië. Wachttijden van meer dan een uur worden verwacht voor de Karawankentunnel richting Slovenië.

Grote Prijs formule 1 in Boedapest

Drukte wordt verwacht op de A4 tussen Wenen en Boedapest in verband met de Grote Prijs Formule 1 in Boedapest.

Gotthardtunnel Zwitserland

Natuurlijk worden er grote files (2 uur) verwacht nabij de Gotthardtunnel in Zwitserland op de A2.

Italië

Ook de Italianen zelf hebben vanaf dit weekend vakantie. Daardoor wordt er veel drukte verwacht op de A14, Bologna richting het zuiden, de wegen richting de Noord-Italiaanse meren, de wegen richting de Middellandse Zee en de Adriatische kust.

Prognose

Het blijft een prognose van de ANWB. Wie toch dit weekend van plan is om de weg op te gaan, sterkte! Neem genoeg eten en drinken mee voor onderweg.

Volg de actuele status van de wegen 

Bron foto: Pixabay


Doe ook mee met onze mooie win-acties: klik hier


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer