Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Het SalzburgerLand, het gebied ten zuiden van de stad Salzburg is een afwisselend gebied. In velerlei opzicht, althans dat is me vooraf duidelijk geworden. Met de ruige bergen rondom de Großglockner Bergstrasse, het stadse leven in muziekstad Salzburg en het mondaine genieten in de thermale baden in en rond Bad Gastein. Ook wel het Monte Carlo van de Alpen genoemd. Mountainreporter Bastiaan zal dat binnenkort aan den lijve ondervinden en hier verslag doen van zijn ervaringen.

Bad Gastein, het Monte Carlo van de Alpen

Al inlezend viel gelijk op dat Bad Gastein zich graag hoog in de markt zet. Met prachtige 5 sterren-plus hotels en thermale baden. Gelijk in je hotel of in de gloednieuwe Alpentherme Gastein. En dat alles omgeven door prachtige bergen waar je ook actief aan de slag kunt gaan.

Een beetje avontuur

Zo is er de Stubnerkogel hangbrug. Dat moet een spectaculair ding zijn, 140 meter lang, metertje breed en 28 meter boven de grond. Gaan we bekijken. Maar nog mooier, denk ik, is de zipline over de waterval. Over een lengte van driehonderd meter scheer je over de waterval met een prachtig uitzicht over het oude centrum. Overigens schijnt het in de winter ook te kunnen, getuige de foto’s op de site.

Monte Carlo
Over driehonderd meter scheer je langs de waterval met geweldig uitzicht op de oude stad. Foto: Gasteinertal.com

Slapen bij Alpenverein

En nog een ‘first timer’, slapen in het hotel van de Alpenvereniging. Op 2132 meter hoogte staat dit eenvoudige maar doeltreffende hotel. Alleen geopend in de zomermaanden. En als we geluk hebben geeft het ons een prachtig zicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner.

Monte Carlo
Groß Glockner uitzicht vanaf de Edelweissspitze. Foto: Salzburg info.

Houd site en Instagram in de gaten

Vanaf donderdag 7 juni ben ik op pad en probeer zoveel mogelijk tussendoor te posten. Na de reis vind je hier een verslag in woord en beeld!

Hoofdfoto: Gasteiner Bergbahnen

www.grossglockner.at

www.gastein.com

www.salzburg.info

www.salzburger-seenland.at

www.salzburgerland.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer