klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het SalzburgerLand, het gebied ten zuiden van de stad Salzburg is een afwisselend gebied. In velerlei opzicht, althans dat is me vooraf duidelijk geworden. Met de ruige bergen rondom de Großglockner Bergstrasse, het stadse leven in muziekstad Salzburg en het mondaine genieten in de thermale baden in en rond Bad Gastein. Ook wel het Monte Carlo van de Alpen genoemd. Mountainreporter Bastiaan zal dat binnenkort aan den lijve ondervinden en hier verslag doen van zijn ervaringen.

Bad Gastein, het Monte Carlo van de Alpen

Al inlezend viel gelijk op dat Bad Gastein zich graag hoog in de markt zet. Met prachtige 5 sterren-plus hotels en thermale baden. Gelijk in je hotel of in de gloednieuwe Alpentherme Gastein. En dat alles omgeven door prachtige bergen waar je ook actief aan de slag kunt gaan.

Een beetje avontuur

Zo is er de Stubnerkogel hangbrug. Dat moet een spectaculair ding zijn, 140 meter lang, metertje breed en 28 meter boven de grond. Gaan we bekijken. Maar nog mooier, denk ik, is de zipline over de waterval. Over een lengte van driehonderd meter scheer je over de waterval met een prachtig uitzicht over het oude centrum. Overigens schijnt het in de winter ook te kunnen, getuige de foto’s op de site.

Monte Carlo
Over driehonderd meter scheer je langs de waterval met geweldig uitzicht op de oude stad. Foto: Gasteinertal.com

Slapen bij Alpenverein

En nog een ‘first timer’, slapen in het hotel van de Alpenvereniging. Op 2132 meter hoogte staat dit eenvoudige maar doeltreffende hotel. Alleen geopend in de zomermaanden. En als we geluk hebben geeft het ons een prachtig zicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner.

Monte Carlo
Groß Glockner uitzicht vanaf de Edelweissspitze. Foto: Salzburg info.

Houd site en Instagram in de gaten

Vanaf donderdag 7 juni ben ik op pad en probeer zoveel mogelijk tussendoor te posten. Na de reis vind je hier een verslag in woord en beeld!

Hoofdfoto: Gasteiner Bergbahnen

www.grossglockner.at

www.gastein.com

www.salzburg.info

www.salzburger-seenland.at

www.salzburgerland.com

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer