Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Orkaan van zwaarste categorie op weg naar Azoren

Door Maaike de Vries

De storm Lorenzo heeft zich vanochtend boven de Atlantische Oceaan ontwikkeld tot een orkaan van de zwaarste categorie. De orkaan van categorie vijf koerst af of de Portugese eilandengroep de Azoren. Lorenzo zal hier naar verwachting dinsdagnacht of woensdag aankomen.

Daarna zal de orkaan afzwakken en doortrekken richting het zuidwesten van Ierland, zo zegt het Nationaal Hurricane Centre in Miami.
Een storm van deze zwaarte is zeer ongebruikelijk zo ver in het noorden en oosten van de oceaan. Verwacht wordt dat de kracht wat afgenomen is als de orkaan de Azoren bereikt.

Verwachte windsnelheden orkaan Lorenzo
Bron: www.nhc.com

Momenteel kent de tropische storm windsnelheden tot wel 255 kilometer per uur. Weerplaza noemt zulke windsnelheden ongekend. Golven van 10 tot 12 meter hoogte worden verwacht.

Wat merken we er in Nederland van?

Op dit moment lijkt het erop dat de storm na zijn bezoek aan de Azoren, gaat afbuigen richting Ierland. Wel in afgezwakte vorm. Daar kan het donderdag behoorlijk gaan stormen. Het zou kunnen dat de storm vervolgens verder afzwakt en verder naar het zuidoosten trekt. Hierdoor kunnen we vrijdag veel regen en wind ervaren. Weerplaza geeft aan dat dit een mogelijk scenario is. Het is moeilijk om op deze termijn de koers van de orkaan te voorzien. Het is dus voorlopig nog afwachten.

ondertussen op de azoren

Op de Azoren bereiden de inwoners zich voor op de komst van de tropische storm. Losse spullen worden naar binnen verplaatst. Deuren, ramen en daken worden verstevigd. Brandweer, politie en alle andere (medische) hulpdiensten zijn opgeschaald en staan paraat. Verder wordt geadviseerd om geen buitenactiviteiten te ondernemen en de laaggelegen gebieden en kustgebieden te vermijden.

Bron: weerplaza.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer