Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Orkaan van zwaarste categorie op weg naar Azoren

Door Maaike de Vries

De storm Lorenzo heeft zich vanochtend boven de Atlantische Oceaan ontwikkeld tot een orkaan van de zwaarste categorie. De orkaan van categorie vijf koerst af of de Portugese eilandengroep de Azoren. Lorenzo zal hier naar verwachting dinsdagnacht of woensdag aankomen.

Daarna zal de orkaan afzwakken en doortrekken richting het zuidwesten van Ierland, zo zegt het Nationaal Hurricane Centre in Miami.
Een storm van deze zwaarte is zeer ongebruikelijk zo ver in het noorden en oosten van de oceaan. Verwacht wordt dat de kracht wat afgenomen is als de orkaan de Azoren bereikt.

Verwachte windsnelheden orkaan Lorenzo
Bron: www.nhc.com

Momenteel kent de tropische storm windsnelheden tot wel 255 kilometer per uur. Weerplaza noemt zulke windsnelheden ongekend. Golven van 10 tot 12 meter hoogte worden verwacht.

Wat merken we er in Nederland van?

Op dit moment lijkt het erop dat de storm na zijn bezoek aan de Azoren, gaat afbuigen richting Ierland. Wel in afgezwakte vorm. Daar kan het donderdag behoorlijk gaan stormen. Het zou kunnen dat de storm vervolgens verder afzwakt en verder naar het zuidoosten trekt. Hierdoor kunnen we vrijdag veel regen en wind ervaren. Weerplaza geeft aan dat dit een mogelijk scenario is. Het is moeilijk om op deze termijn de koers van de orkaan te voorzien. Het is dus voorlopig nog afwachten.

ondertussen op de azoren

Op de Azoren bereiden de inwoners zich voor op de komst van de tropische storm. Losse spullen worden naar binnen verplaatst. Deuren, ramen en daken worden verstevigd. Brandweer, politie en alle andere (medische) hulpdiensten zijn opgeschaald en staan paraat. Verder wordt geadviseerd om geen buitenactiviteiten te ondernemen en de laaggelegen gebieden en kustgebieden te vermijden.

Bron: weerplaza.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer