Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Harmonieus

Midden in de natuur van Friesland ligt het centrum Mediteren en Kamperen. Een lange oprijlaan brengt me, langsheen tentjes, naar een gemoedelijk gerenoveerde architectenwoning. Op de binnenplaats scheidt een lustig groeiende druivelaar de paardenstallen van de woning, en geeft hij schaduw aan een lange, houten eettafel. Het strodak wordt harmonieus door de omgeving opgenomen.

yoga
Mediteren en Kamperen in Elsloo in Friesland.
Kamperen en Mediteren.

Met een brede lach en een wippende paardenstaart komt ze naar me toe gelopen en steekt ze heel spontaan haar hand naar me uit: ‘Ik ben Tess, welkom! Zal ik je rondleiden en onze yogastudio aan je tonen?’

Daarmee begint mijn rustgevend en verrijkend weekend.

In de ontspanningsruimte, die uitgeeft op de paarden in de velden, ontdek ik een stevig gevulde boekenkast. Ik duik er snel in en voel me helemaal wegzinken in titels die alles verklappen over de geestdrift die hier leeft. Om de een of andere reden vind ik Charlotte Joko Beck, “Alle dagen zen”, dubbel op de boekenplank. Dit vraagt om gelezen te worden. Op het einde van de avond sluit ik mijn dag af met een ontspannende sessie Yin yoga. Mijn lijf voelt moe.

Piekeringen en beslommeringen

Bij de eerste zonsopgang, na een zalige nachtrust, zijn het de vogels die me doen ontwaken. Ik luister naar hun gekwetter. Wat hebben ze veel te vertellen … zouden ze elkaar laten weten wat ze morgen gaan doen … zouden ze piekeringen en beslommeringen met elkaar delen …? Zo klinkt het althans niet. Het lijkt alsof ze gelukkig zijn dat de nieuwe dag hen weer een zonsopgang heeft gebracht, alsof ze elkaar vrolijk begroeten en dit samen in ochtendkoor zingen.

Links uitgestrekte velden, rechts struiken met verdoken maïs. Hier is alles aan het toeval van de rust overgelaten. Op het ongerepte gras liggen yogamatjes, dekentjes en kussentjes klaar.

De kat Petit komt rustig bij me zitten, alsof hij niets anders kent. Hij is inderdaad opvallend klein. De zon komt langzaam voorbij de maïs omhoog, op hetzelfde moment dat ik mijn eerste adem neem om in de flow van mijn yogapose te geraken. De stilte in mezelf omarmt me. Elk plekje in mijn lijf voel ik bewust. Geen gekwetter in mijn hoofd. Dìt is wat ik wil.

Heupopeners

Terwijl ik mijn knieën naar mijn borst breng, vertelt Tess over zelfcompassie. Wanneer ik mijn heupen en knieën naar de vloer breng, legt Tess uit waarom heupopeners zo belangrijk voor mijn lichaam zijn. Mijn gedachten zinken in het niets, geen zucht naar het verleden, geen blik naar de toekomst. Enkel de aanvaarding van het huidige moment en hier volop van genieten. Zoals een Friese vogel zijn lied zingt.

Relevante links: mediterenenkamperen.nl | hildeevens.be | senseofzen.be | boosttravel.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer