Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Harmonieus

Midden in de natuur van Friesland ligt het centrum Mediteren en Kamperen. Een lange oprijlaan brengt me, langsheen tentjes, naar een gemoedelijk gerenoveerde architectenwoning. Op de binnenplaats scheidt een lustig groeiende druivelaar de paardenstallen van de woning, en geeft hij schaduw aan een lange, houten eettafel. Het strodak wordt harmonieus door de omgeving opgenomen.

yoga
Mediteren en Kamperen in Elsloo in Friesland.
Kamperen en Mediteren.

Met een brede lach en een wippende paardenstaart komt ze naar me toe gelopen en steekt ze heel spontaan haar hand naar me uit: ‘Ik ben Tess, welkom! Zal ik je rondleiden en onze yogastudio aan je tonen?’

Daarmee begint mijn rustgevend en verrijkend weekend.

In de ontspanningsruimte, die uitgeeft op de paarden in de velden, ontdek ik een stevig gevulde boekenkast. Ik duik er snel in en voel me helemaal wegzinken in titels die alles verklappen over de geestdrift die hier leeft. Om de een of andere reden vind ik Charlotte Joko Beck, “Alle dagen zen”, dubbel op de boekenplank. Dit vraagt om gelezen te worden. Op het einde van de avond sluit ik mijn dag af met een ontspannende sessie Yin yoga. Mijn lijf voelt moe.

Piekeringen en beslommeringen

Bij de eerste zonsopgang, na een zalige nachtrust, zijn het de vogels die me doen ontwaken. Ik luister naar hun gekwetter. Wat hebben ze veel te vertellen … zouden ze elkaar laten weten wat ze morgen gaan doen … zouden ze piekeringen en beslommeringen met elkaar delen …? Zo klinkt het althans niet. Het lijkt alsof ze gelukkig zijn dat de nieuwe dag hen weer een zonsopgang heeft gebracht, alsof ze elkaar vrolijk begroeten en dit samen in ochtendkoor zingen.

Links uitgestrekte velden, rechts struiken met verdoken maïs. Hier is alles aan het toeval van de rust overgelaten. Op het ongerepte gras liggen yogamatjes, dekentjes en kussentjes klaar.

De kat Petit komt rustig bij me zitten, alsof hij niets anders kent. Hij is inderdaad opvallend klein. De zon komt langzaam voorbij de maïs omhoog, op hetzelfde moment dat ik mijn eerste adem neem om in de flow van mijn yogapose te geraken. De stilte in mezelf omarmt me. Elk plekje in mijn lijf voel ik bewust. Geen gekwetter in mijn hoofd. Dìt is wat ik wil.

Heupopeners

Terwijl ik mijn knieën naar mijn borst breng, vertelt Tess over zelfcompassie. Wanneer ik mijn heupen en knieën naar de vloer breng, legt Tess uit waarom heupopeners zo belangrijk voor mijn lichaam zijn. Mijn gedachten zinken in het niets, geen zucht naar het verleden, geen blik naar de toekomst. Enkel de aanvaarding van het huidige moment en hier volop van genieten. Zoals een Friese vogel zijn lied zingt.

Relevante links: mediterenenkamperen.nl | hildeevens.be | senseofzen.be | boosttravel.be

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer