ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Bijzondere outdoortips | Ga eens powerkiten!

Door Bregje van der Heide

Vliegeren alleen voor kinderen? Echt niet! Ook voor volwassenen is het een leuke outdoor-activiteit. Benodigdheden: een vlieger, een open vlakte, en natuurlijk wind. Er zijn veel verschillende typen vliegers, dus er is voor ieder wat wils. Is je doel om de vlieger stabiel in de lucht te houden? Dan is de welbekende eenlijnsvlieger waarschijnlijk wat voor jou.

Powerkiten powerkite vliegeren kite matrasvlieger
Het strand is een ideale plek om te powerkiten

Meer actie

Wil je echter wat meer actie en de hippere naam voor vliegeren, namelijk “powerkiten”, waarmaken? Ga dan voor een tweelijns matrasvlieger! Door de twee lijnen is de vlieger bestuurbaar, en kun je de vlieger naar de krachtige windvelden toesturen. Ook voor beginners zijn er geschikte matrassen te vinden!

Voor de gevorderden zijn er ook vierlijns vliegers. De twee extra lijnen van deze vlieger zijn remlijnen, waardoor je nog meer controle hebt over de vlieger. Deze vliegers worden vooral gebruikt om mee te kitesurfen of te kitebuggyen.

powerkiten vliegeren matrasvlieger
Powerkiten in de zon op het strand met een tweelijns matrasvlieger

Powerkiteles

Voor de fanatiekelingen onder ons bestaan er zelfs heuse powerkitelessen. Tijdens een les leer je alles over het “windvenster”, de belangrijkste theorie voor het powerkiten. Als je het sturen en het gebruik maken van de wind goed onder de knie hebt, kun je ook gaan leren “sliden” over de grond en jumpen. Oftewel: actie gegarandeerd!


Lees hier ook het verslag over kitesurfen in Peru


 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.