Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Het zal je maar gebeuren! Een beetje mijn nachtmerrie sinds ik 20 jaar geleden hoe-heet-die-film-ook-weer zag, waarin een stewardess een vliegende Boeing aan de grond moet zien te krijgen, nadat kapers de piloten hebben uitgeschakeld.

Dit, maar dan in het klein, overkwam Darren Harrison in Florida. Hij moest zonder enige vliegervaring een Cessna 208 zien te landen, omdat de piloot dat niet meer kon en hij de enige andere persoon aan boord was.

De Bahama’s vanuit de lucht. Foto: Pixabay

Hulp van de luchtverkeersleiding

Darren was samen met de piloot onderweg vanaf de Bahama’s voor een rondvluchtje. Nadat de piloot wegzakte, wist Darren de stuurknuppel over te nemen en het vliegtuig op dezelfde hoogte te houden. Vervolgens maakte hij radiocontact met de dichtstbijzijnde luchtverkeersleiding. Hij had geen idee hoe het vliegtuig verder werkte, waar hij was en hoe hij moest landen.

De dienstdoende luchtverkeersleider Robert Morgan, die ook vlieginstructeur is, wist Darren te lokaliseren en naar het nabijgelegen grote vliegveld van Florida te dirigeren, ‘zodat hij wat minder goed hoefde te mikken om op de landingsbaan terecht te komen’.

Florida. Foto: Pixabay

Landing op Florida Airport

Darren had nog nooit zelf een vliegtuig gevlogen, maar had wel interesse in de luchtvaart en piloten hun werk zien doen. Met behulp van de aanwijzingen van Robert – die dit type vliegtuig overigens ook nooit had gevlogen, maar een foto van het bedieningspaneel had gegoogeld – wist Darren veilig te landen. Een unieke prestatie, want normaal kost het zo’n 20 uur training om dit tot een goed einde te brengen. Well done! Hoe het met de piloot gaat, is overigens niet bekend.

Op de website van de NOS hoor je het geluidsfragment waarin de onfortuinlijke man zich meldt bij de luchtverkeersleiding.

Hoofdfoto: niet het vliegtuig uit het verhaal, afkomstig van Pixabay. Bron: NOS en CNN.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer