klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Het zal je maar gebeuren! Een beetje mijn nachtmerrie sinds ik 20 jaar geleden hoe-heet-die-film-ook-weer zag, waarin een stewardess een vliegende Boeing aan de grond moet zien te krijgen, nadat kapers de piloten hebben uitgeschakeld.

Dit, maar dan in het klein, overkwam Darren Harrison in Florida. Hij moest zonder enige vliegervaring een Cessna 208 zien te landen, omdat de piloot dat niet meer kon en hij de enige andere persoon aan boord was.

De Bahama’s vanuit de lucht. Foto: Pixabay

Hulp van de luchtverkeersleiding

Darren was samen met de piloot onderweg vanaf de Bahama’s voor een rondvluchtje. Nadat de piloot wegzakte, wist Darren de stuurknuppel over te nemen en het vliegtuig op dezelfde hoogte te houden. Vervolgens maakte hij radiocontact met de dichtstbijzijnde luchtverkeersleiding. Hij had geen idee hoe het vliegtuig verder werkte, waar hij was en hoe hij moest landen.

De dienstdoende luchtverkeersleider Robert Morgan, die ook vlieginstructeur is, wist Darren te lokaliseren en naar het nabijgelegen grote vliegveld van Florida te dirigeren, ‘zodat hij wat minder goed hoefde te mikken om op de landingsbaan terecht te komen’.

Florida. Foto: Pixabay

Landing op Florida Airport

Darren had nog nooit zelf een vliegtuig gevlogen, maar had wel interesse in de luchtvaart en piloten hun werk zien doen. Met behulp van de aanwijzingen van Robert – die dit type vliegtuig overigens ook nooit had gevlogen, maar een foto van het bedieningspaneel had gegoogeld – wist Darren veilig te landen. Een unieke prestatie, want normaal kost het zo’n 20 uur training om dit tot een goed einde te brengen. Well done! Hoe het met de piloot gaat, is overigens niet bekend.

Op de website van de NOS hoor je het geluidsfragment waarin de onfortuinlijke man zich meldt bij de luchtverkeersleiding.

Hoofdfoto: niet het vliegtuig uit het verhaal, afkomstig van Pixabay. Bron: NOS en CNN.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer