Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Leer meer over de Inca’s en Machu Picchu

Door: Pauline van der Waal

Machu Picchu is hot, en trekt als dé toeristische trekpleister van Peru jaar na jaar meer bezoekers. Om de ervaring van een bezoek nog verder te verbeteren én om het bewustzijn van bezoekers over het belangrijkste culturele erfgoed van Peru te vergroten, komt er een nieuw onderzoeks- en interpretatiecentrum nabij deze indrukwekkende Incastad. Met de bouw wordt begin 2020 gestart en het centrum moet in 2021 klaar zijn.

Zonder lama is Machu PIcchu niet compleet. Foto: Pixabay
Zonder lama is Machu Picchu niet compleet. Foto: Pixabay

In plaats van het museum

Wanneer je eerder in Machu Picchu geweest bent, heb je wellicht ook het Manuel Chavez Ballón Museum bezocht. Dit museum staat ook wel bekend onder de minder vindingrijke maar wel duidelijke naam Machu Picchu Museum. Het onderzoeks- en interpretatiecentrum komt op de plek van het museum, net onder Machu Picchu, op de weg naar het heiligdom. Wanneer je het centrum bezoekt, leer je meer over de geschiedenis, architectuur en cultuur van de Inca’s.

Als je Peru bezoekt is een bezoek aan de oude Incastad een absolute must. Foto: Pixabay
Als je Peru bezoekt is een bezoek aan de oude Incastad een absolute must. Foto: Pixabay

Opening gepland in 2021

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan het onderzoeks- en interpretatiecentrum moet je nog wel even geduld hebben. De bouw staat gepland voor komend jaar, maar pas in 2021 kunnen de eerste bezoekers daadwerkelijk naar binnen. Twee van de doelstellingen van het project zijn het behoud van het kwetsbare gebied en het vergroten van de toeristische ervaring. Zo hopen de initiatiefnemers dat -door het centrum op deze plek te bouwen- meer bezoekers worden verleid om de route naar Machu Picchu te lopen, in plaats van het openbaar vervoer te nemen. Met de bouw wordt namelijk ook het pad naar Machu Picchu via de route Santa Teresa – Hidroelectrica – Machu Picchu verbeterd. UNESCO staat in ieder geval pal achter het initiatief, aangezien hun doel is om het belangrijkste erfgoed van Peru in stand te houden.
De totale kosten worden geschat op 140 miljoen Sol, wat overeenkomt met zo’n 37,5 miljoen euro.

Lees hier alle artikelen over Machu Picchu.

Bron: interface tourism

Hoofdfoto: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer