Leer meer over de Inca’s en Machu Picchu

Door: Pauline van der Waal

Machu Picchu is hot, en trekt als dé toeristische trekpleister van Peru jaar na jaar meer bezoekers. Om de ervaring van een bezoek nog verder te verbeteren én om het bewustzijn van bezoekers over het belangrijkste culturele erfgoed van Peru te vergroten, komt er een nieuw onderzoeks- en interpretatiecentrum nabij deze indrukwekkende Incastad. Met de bouw wordt begin 2020 gestart en het centrum moet in 2021 klaar zijn.

Zonder lama is Machu PIcchu niet compleet. Foto: Pixabay
Zonder lama is Machu Picchu niet compleet. Foto: Pixabay

In plaats van het museum

Wanneer je eerder in Machu Picchu geweest bent, heb je wellicht ook het Manuel Chavez Ballón Museum bezocht. Dit museum staat ook wel bekend onder de minder vindingrijke maar wel duidelijke naam Machu Picchu Museum. Het onderzoeks- en interpretatiecentrum komt op de plek van het museum, net onder Machu Picchu, op de weg naar het heiligdom. Wanneer je het centrum bezoekt, leer je meer over de geschiedenis, architectuur en cultuur van de Inca’s.

Als je Peru bezoekt is een bezoek aan de oude Incastad een absolute must. Foto: Pixabay
Als je Peru bezoekt is een bezoek aan de oude Incastad een absolute must. Foto: Pixabay

Opening gepland in 2021

Wanneer je een bezoek wilt brengen aan het onderzoeks- en interpretatiecentrum moet je nog wel even geduld hebben. De bouw staat gepland voor komend jaar, maar pas in 2021 kunnen de eerste bezoekers daadwerkelijk naar binnen. Twee van de doelstellingen van het project zijn het behoud van het kwetsbare gebied en het vergroten van de toeristische ervaring. Zo hopen de initiatiefnemers dat -door het centrum op deze plek te bouwen- meer bezoekers worden verleid om de route naar Machu Picchu te lopen, in plaats van het openbaar vervoer te nemen. Met de bouw wordt namelijk ook het pad naar Machu Picchu via de route Santa Teresa – Hidroelectrica – Machu Picchu verbeterd. UNESCO staat in ieder geval pal achter het initiatief, aangezien hun doel is om het belangrijkste erfgoed van Peru in stand te houden.
De totale kosten worden geschat op 140 miljoen Sol, wat overeenkomt met zo’n 37,5 miljoen euro.

Lees hier alle artikelen over Machu Picchu.

Bron: interface tourism

Hoofdfoto: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.