Duurzame warmte voor elk bergavontuur

Door: Pauline van der Waal | Bekijk de Microlight-ccollectie

Het is bijna 40 jaar geleden dat de eerste slaapzak van de Britse outdoorfabrikant Rab met de hand werd gesneden, genaaid en gevuld. Nog steeds wordt er voor veel van Rab’s hoogwaardige producten dons gebruikt, zodat je maximale bescherming en comfort hebt tijdens elk bergavontuur. Rab is trots dat al het gebruikte dons duurzaam en ethisch verantwoord is. Hoe dat precies zit? Lees snel verder!

Rab’s nieuwe Microlight Down-collectie

Vanaf de herfst van 2020 is de iconische en bestverkochte Microlight-donscollectie van Rab volledig geupdate. Met gebruik van P.U.R.E Recycled Down en 100% gerecyclede buitenmaterialen worden de jassen en vesten duurzamer dan ooit.

De nieuwe Microlight-collectie bevat de Microlight Alpine-jas, de Microlight-jas en het Microlight-vest, zowel voor mannen als voor vrouwen. Er zijn verschillende modieuze kleuren verkrijgbaar.

Met de Microlight-jassen ben je beschermd en warm bij al je bergavonturen waar warmte, gewicht en packability belangrijk zijn. De jassen zijn een perfect extra laagje voor klimmers en bergbeklimmers, maar kunnen ook gebruikt worden als een aanpasbare, op zichzelf staande jas voor dagelijks gebruik.

Alle informatie over over het hele Microlight-assortiment lees je hier.

De nieuwe Microlight-stijlen houden je warm

De best verkochte Microlight-donsjacks van Rab hebben voor de collectie van herfst 2020 een flinke update gehad. Het ontwerp is aangepast en er wordt gebruik gemaakt van body-mapped baffle-technologie en gerecyclede materialen. Door deze technologie en microschotten aan de binnenkant, wordt het dons nu perfect verdeeld door de jas. Hierdoor wordt de meeste warmte vastgehouden waar dat het meest nodig is. De Pertex Quantum ripstop nylon stoffen bieden uitstekende bescherming en zijn zacht en opvouwbaar.

Check hieronder de video.

Waarom gerecycled dons?

Er zitten veel voordelen aan het hergebruiken van dons. Zo betekent dit minder afval en het langer gebruik maken van waardevol materiaal. Was het dons eerder afgeschreven als bijvoorbeeld vulling voor kussens en dekbedden, nu krijgt het materiaal een tweede leven. Dit betekent ook minder water- en energieverbuik en minder CO2-uitstoot.

Zo gaat het recyclen van dons in z’n werk

Gerecycled dons is ganzen- of eendendons voornamelijk afkomstig uit oude donzen dekbedden en kussens. Het dons wordt gewassen, met stoom gedroogd, gesteriliseerd en gesorteerd. Verolgens wordt het dons gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard (GRS) als het tenminste voldoet aan standaarden. Rab krijgt hiervoor het P.U.R.E-label: het eerste gerecyclede dons dat is gecertificeerd volgens de GRS.

Ook goed om te weten: Rab probeert dierenleed zoveel mogelijk te voorkomen. Er worden geen eenden of ganzen speciaal gefokt voor de veren, maar ca. 98% van het wereldwijd geproduceerde dons en veren is een natuurlijk bijproduct van de pluimveehouderij of vleesproductie (bron: European Down and Feather Association).


Alle informatie over over het hele Microlight-assortiment lees je hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.