Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Recensie RÄV – Tjeerd Langstraat: Eigentijds meeslepend en spannend

Door Jacqueline van der Steele

Natuur, outdoor, reizen en reisschrijven zijn de factoren die de reporters van Mountainreporters bindt. Tjeerd Langstraat doet daar nog een schepje bovenop. Hij schrijft ook boeken. Ik was de gelukkige die zijn boek RÄV via een Facebook winactie op Mountainreporters had gewonnen. Een gesigneerd exemplaar! Inmiddels heb ik het boek uitgelezen en deel ik onderstaand mijn recensie.

Het verhaal

RÄV is het verhaal over drie afschuwelijke moorden in drie verschillende landen. Ogenschijnlijk lijken de moorden opzichzelfstaand te zijn, maar niets is minder waar. Alle drie de slachtoffers zijn vermoord onder toeziend oog van een camera. Ze verschijnen alledrie op het Darkweb en worden alle drie afgesloten met religieuze tekst. Rechercheur Jan Vos krijgt de opdracht om in teamverand de link tussen de moorden te achterhalen. Zal het hem lukken de link tussen deze moorden en ze op te lossen? Zal hij de tijdstrijd winnen van de moordenaaar?

Mijn mening

Tjeerd Langstraat zet met RÄV een razendspannend boek neer dat alle elementen van een thriller bevat. Van meet af aan is het verhaal levendig meeslepend en wil je als lezer meer weten van het verhaal. Langstraat’s schrijfstijl is voor iedereen leesbaar. Duidelijke zinnen en geen moeilijke woorden. Hij laat geen detail achterwege, waardoor het verhaal op momenten luguber en grof over komt.

Wel mist hier en daar wat samenhang in het boek. Het lijken wat losse verhalen die niet echt een verbinding hebben. Echter als je het boek uit hebt begin je het een en ander beter te begrijpen.

Wat betreft de omslag van het boek, daar kan je zeker niet omheen. Opvallende kleur, kort maar krachtige passende titel en een tekening die vragen opwekt. Een als web getekende vos. Verwijst de tekening naar de moordenaar en het Darkweb?

Eindoordeel

Naast de reisverhalen die Tjeerd Langstraat schrijft, is hij zeker ook een begenadigd thrillerschrijver. Met een eigentijdse snelle schrijfstijl weet hij een spannend plot neer te zetten, laat hij de lezer op een zorgvuldige wijze kennismaken met de personages en weet hij de lezer aan het verhaal te binden. Tjeerd Langstraat moet vooral doorgaan met het schrijven van reisverhalen en thrillers. Wil jij de boeken van Tjeerd ook lezen? Check dan de website van zijn uitgeverij Jalapeño Books.

NB. Ik heb het boek gewonnen via een winactie van Mountainreporters. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.


DOE OOK MEE MET DE WIN-ACTIES OP MOUNTAINREPORTERS


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer