Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Reisschrijver in de spotlights: Matthijs van der Pol

Door Edwin Hagenouw

Reisschrijvers Media publiceert een aantal sterk groeiende online reismagazines, waarvan Snowrepublic (sinds 2008) en Mountainreporters (sinds 2017) de belangrijkste zijn. De verhalen en artikelen worden geschreven door een gepassioneerd team reisschrijvers, meestal gebaseerd op onze ervaringen tijdens de ruim honderd reizen die we jaarlijks maken. Het team bestaat uit een mix van schrijvers, fotografen en reizigers van alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van zowel onze reporters als onze lezers ligt rond de 40 jaar.

Vanaf vandaag kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers

Vanaf vandaag kun je, afwisselend op Snowrepublic en Mountainreporters, een interview lezen met een van onze reisschrijvers. Vandaag in de spotlights Matthijs van der Pol, vol energie en passie schrijft hij sinds medio 2017 zijn verhalen voor onze online magazines.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Ik heb een HBO diploma (management, economie en recht) en dit is een algemene economische hbo studie. Hierdoor weet ik van alles wat, maar nergens veel van. Een echte generalist dus! Sinds 4,5 jaar heb ik een eigen bedrijf: MVP Solutions. Wij helpen bedrijven op een andere (goedkopere en transparantere) manier personeel vinden.

Trailrunning, een van mijn nieuwe passies! 

Buiten het werk om heb ik vele passies, ik vind een hoop dingen leuk en sla er vaak in door. Ik kook heel graag, heb net nog een kookcursus Italiaans gedaan, ga graag uit eten en heb interesse in wijnen. Binnenkort start ik de SDEN 3 opleiding. Verder heb ik een passie voor Italië en ik volg nu het 2e cursusjaar Italiaans. Behalve met wijnen en spijzen ben ik vooral graag sportief bezig. Voetballen, hardlopen, mountainbiken, wandelen, squashen, tennis. Kom maar op! Mijn favoriete plek om te zijn, dat is in de bergen. Nu begrijp je vast wel waarom ik zo graag reporter ben van Mountainreporters en Snowrepublic. In het afgelopen jaar maakte ik maar liefst twaalf reizen als reisschrijver.

Hoe lang schrijf je al voor Mountainreporters en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Sinds juni 2017 schrijf ik met veel plezier voor Mountainreporters (én Snowrepublic). Sindsdien heb ik al vele reizen mogen mogen. Een paar zal ik hieronder nader beschrijven:

 1. De eerste was natuurlijk speciaal: via ferrata, mountainbiken, paragliden en wandelen in het Italiaanse Zuid-Tirol
 2. De meest bijzondere reis was met eigenaar Edwin naar Peru. Met name het wandelen in de Andes was geweldig!
 3. Afgelopen zomer heb ik met mijn vriendin Sietske drie reizen achter elkaar gedaan met als hoogtepunt een zesdaagse wandeltocht in Italiaanse Dolomieten
 4. Ook een hele leuke reis in een mooi skigebied vond ik mijn wintersportvakantie naar het Oostenrijkse Ski amadé (Hochkonig)
De Andes in Peru. Een bizar mooie reis! 

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

De volledige stilte tijdens de zesdaagse wandeltocht in Italië. Ik droeg mijn eigen spullen voor zes dagen en sliep in refugios. ’s Avonds en bij het ontbijt was je onder de mensen, maar de rest van de dag zag ik helemaal niemand.

Matthijs van der Pol
Matthijs van der Pol in de bergen

Welke tegenslagen heb je gehad en hoe ben je daarmee omgegaan?

In Peru was onze binnenlandse vlucht geannuleerd. Het grote probleem was dat we later die dag vanuit Lima terug naar Nederland zouden vliegen. Ik was al een paar dagen ziek, dus ik wilde die vlucht echt wel halen. We konden wel op tijd komen in Lima als we een taxi zouden nemen,maar om dit geregeld te krijgen… dat ging niet zo makkelijk. Volgens mij ben ik er heel relaxt mee omgegaan. Ik moet hierbij wel zeggen dat Edwin het voortouw nam en het perfect regelde.

Van welke reis heb je het meest genoten en waarom?

De zesdaagse wandeltocht in Italië. Ik vond het zo vrij, uniek en puur. Het enige wat ik had was een rugtas met kleding, wandelschoenen en de prachtige natuur. Misschien geldt voor mij wel: hoe simpeler hoe beter?

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Genieten van de ultieme rust in de bergen. 
Kom maar op, ik kan de hele wereld aan! 

Wat zijn de top 3 bestemmingen op de je bucketlist?

 1. Slovenië (wandelvakantie). Dit schijnt een bijzonder mooi land te zijn met prachtige bergen. En het voordeel is dat het niet ver is
 2. Wintersporten in Aosta. Ik ben een grote fan van Italië en wil elke provincie een keer zien. Ik ben nu 2x privé in de zomer in Aosta geweest en tot nu toe is dit mijn favoriete provincie. Graag wil ik hier nu een keer gaan snowboarden.
 3. Het bewandelen van een hele hoge berg buiten Europa, maar dan niet standaard naar Nepal. Heb je goede voorstellen, dan hoor ik ze graag van je!

Welke handige reistips / outdoortips heb je?

Neem niet teveel spullen mee, maar voorkom dat je het koud krijgt.

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

 1. Oordoppen om rustig te slapen
 2. Mijn laptop om te kunnen werken

Wat is je volgende bestemming, wat ga je daar doen en met wie?

Een wandelvakantie in de sneeuw in Oostenrijk samen met mijn vriendin. Heel veel zin in! Het is de eerste keer sneeuw van komend seizoen. Dat er nog maar vele mogen volgen!

Waar kunnen we je vinden online (website/social media)?

 1. www.mvpsolutions.nl
 2. www.instagram.com/mvpmatthijs
 3. www.linkedin.com/in/vanderpolmatthijs/
 4. www.facebook.com/matthijs.vanderpol

Dank je wel Matthijs, voor dit onthullende vraaggesprek in een lange serie interviews met onze reporters. Ik wens je nog veel mooie en inspirerende reizen toe en ik geniet na al die jaren nog steeds enorm van je niet te remmen energie en enthousiasme!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer