Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Mountainreporters in de spotlights

Mountainreporters.com is een het online outdoor magazine voor de avontuurlijke reiziger. Sinds april 2017 schrijven we dagelijks over onze eigen ervaringen in ongerepte gebieden en op verrassende plekken, waar dan ook ter wereld. We hebben een sterk team reporters die je dagelijks op de hoogte houden van het laatste outdoornieuws en schrijven over de bijzondere reizen die ze maken. Regelmatig zetten wij een reporter in de spotlights en vandaag is dat Daphne Berg.

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Toen ik in 2017 mijn opleiding voor operatieassistent had afgerond ben ik zo snel mogelijk met mijn diploma op zak naar de Zwitserse alpen verhuisd. Ik sprak nog geen Duits, en had zelfs nog geen baan, maar ik wilde per se van de bergen mijn thuis maken.

Al snel vond ik een baan als operatieassistent en leerde de taal vrij snel. Elke vrije dag werd voor mij een gelegenheid om in de bergen te zijn. Naast mountainbiken, trailrunnen, wandelen en reizen, is mijn absolute passie klimmen. En Zwitserland heeft ongelofelijk veel prachtige klimwanden en bergen met mooie routen. Nu allemaal bij mij in de achtertuin.

Ik heb een volkswagen busje, waarmee ik met mijn vriend vaak kamperen ga. Als het weer hier slecht is, rijden we naar Italië of Frankrijk, waar de zon dan schijnt en we weer kunnen klimmen. Door al mijn avonturen, heb ik vorig jaar besloten een blog te schrijven over mijn avonturen. Niet alleen in Zwitserland, maar tijdens al mijn reizen.

Hoe lang schrijf je al voor Mountainreporters en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Ik schrijf nu ongeveer een jaar voor Mountainreporters. En ik denk dat ik één van de mooiste reizen heb kunnen maken die ze gehad hebben. Ik ben namelijk een week naar Namibië geweest, om met de mountainbike een paar dagen door de bergwoestijn te rijden. Een geweldige, en onvergetelijke ervaring.

Daarnaast heb ik het wintersportdorp Andermatt voor Snowrepublic.nl verkend.

Wat is het meest bijzondere wat je op je reizen hebt meegemaakt?

Ik heb langs de noordwestkust van Vancouver Island, Canada, de North Coast Trail gelopen. Zes dagen zonder maatschappij en ontvangst. Met m’n rugzak en tentje van kamp naar kamp gelopen.

’s ochtends vroeg stond ik om 6 uur op, om de zonsopgang te bekijken en water te halen in een beekje. Op mijn terugweg naar het kamp, stond een zwarte beer me, midden op het strand, aan te kijken. En hij stond tussen mij en mijn kamp in. Ik wachtte een tijdje, in de hoop dat hij weg ging, hij had me ook al lang gezien. Maar hij bleef rustig scharrelen op zoek naar eten. Uiteindelijk besloot ik rustig richting mijn kamp (en de beer) te lopen. Hij wachtte net zo lang, tot de afstand tussen ons nog zo’n dertig meter was, tot hij over het strand ook richting mijn kamp liep. Zo zijn we samen, met telkens dertig meter tussen ons in, over het strand gelopen tot ik na tweehonderd meter bij mijn kamp was.

Gelukkig kon ik mijn vriend en mijn ouders hier pas van vertellen toen mijn trail afgelopen was en ik weer ontvang had. Maar om zo één te zijn met de natuur, vond ik heel bijzonder.

Welke tegenslagen heb je gehad, en hoe ben je daarmee omgegaan?

Tijdens mijn reizen in Zuid Afrika en Namibië, maak je op een andere manier kennis met de wereld. Het verschil tussen arm en rijk, en blank en zwart is erg confronterend.

Niemand ter wereld moet zijn eten uit een vuilnisbak hoeven te zoeken om te kunnen overleven. Dus ik heb de straatkinderen wat van mijn eten gegeven, zoveel als ik kon missen en vaak iets meer.

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Wat zijn de top 3 bestemmingen op je bucketlist?

Ik heb er wel meer dan drie. Maar ik wil al een tijdlang naar Borneo om oerang oetans te zien, het ecosysteem op de Galapagoseilanden en klimmen in Australië.

Welke handige reistips/ outdoortips heb je?

Als je een reis in gedachten hebt, is het zeker de moeite waard om er de tijd voor te nemen het voor te bereiden. Niet alleen de goedkoopste vlucht, auto huren of overnachtingen uit te zoeken, maar ook voor het uitzoeken waar je heen wilt. Wat is daar in de buurt nog meer interessant om te bezoeken, enz. Het is zonde om thuis te komen, en erachter te komen dat je van alles gemist hebt waar je vlakbij was.

En wat heel belangrijk is, als je iets op je reis tegenkomt wat eigenlijk niet in het budget past, het toch te doen. Je leeft maar één keer, en geld is op dat moment niet belangrijk.

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

Een hoofdlamp is altijd handig (vergeet alleen niet de batterijen om te draaien zodat hij niet per ongeluk aan en leeg kan gaan in je rugzak!). Verder neem ik op vliegreizen altijd een wereldstekker mee, dan hoef ik me geen zorgen te maken over de juiste stekker.

En ik neem nooit te veel kleren mee. Ik kleed me altijd in laagjes en ik zorg dat ik alles maal twee heb. Meer heb je niet nodig.

Wat is je volgende bestemming, wat ga je daar doen en met wie?

Ik ga met mijn vriend naar Arco in Italië met onze Volkswagen bus. Arco heeft prachtige multipitches en een gezellige oude binnenstad om na het klimmen een biertje te drinken.

Waar kunnen we je vinden online (website/ social media)?


Ook (gast)reporter worden voor Mountainreporters of Snowrepublic? Kijk hier voor meer informatie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer