Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Vertel in het kort iets over jezelf en de passies in je leven

Door Tammy Pagen

In het dagelijks leven werk ik als psycholoog in de gehandicaptenzorg. Ik geniet daarnaast ontzettend van mijn twee teckels Sjefke en Sjarel met wie ik in het mooie Zuid-Limburg woon. Mijn vrije tijd vul ik actief in met wandelen, zwemmen en klassiek ballet. Om te ontspannen lees en schrijf ik graag. Omdat ik tot een aantal jaar geleden behoorlijk ziek ben geweest, probeer ik, nu het beter met me gaat, alles uit het leven te halen wat er in zit. Reizen en daarmee iets van de wereld zien is daardoor zeker een passie van me geworden! Meestal reis ik met mijn jongere broer Haico.

Met mijn broer Haico in Ijsland in 2018 – Foto door: Haico Pagen

Hoe lang schrijf je al voor Mountainreporters en welke reizen heb je gemaakt als reporter voor ons?

Sinds augustus 2018 schrijf ik voor Mountainreporters. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om voor de website te reizen, maar hoop zeker dat daar in 2019 verandering in komt! Tot nu toe heb ik verslagen van mijn eigen reizen gemaakt zoals mijn rondreis in Schotland en mijn wandelvakantie in Ierland langs de Dingle Way.

Wat is het meest bijzondere dat je op je reizen hebt meegemaakt?

Het zien van wildlife blijf ik toch elke keer weer fantastisch vinden. Een moederbeer die met haar welp de rivieren in Denali (Alaska) oversteekt of de walvissen en dolfijnen die op armlengte van onze boot in IJsland zwemmen. Ik kan er uren naar blijven kijken. Het kajakken door ijsgrotten in het gletsjergebied in Valdez (Alaska) vond ik een van de mooiste dingen die ik gedaan heb. De blauwe kleur van het ijs doet je denken dat je in een heel andere wereld bent.

Dolfijnen spotten in IJsland – Foto door: Tammy Pagen

IJsgrotten in Alaska – Foto door: Tammy Pagen

Welke tegenslagen heb je op je reizen gehad en hoe ben je hiermee omgegaan?

Per ambulance naar het ziekenhuis in Malta om daar vervolgens een week langer te moeten blijven, opgesloten in een hotelkamer met mondkapjes om en je lakens en handdoeken die door het personeel verbrand worden.

Met veertig graden koorts en uitdrogingsverschijnselen op een dromedaris door de woestijn in Marokko waar we vast kwamen te zitten in een bergdorpje door hevige overstromingen. Het water sijpelde door de lemen muren langs mijn bed en we moesten uren omrijden door de verwoeste wegen terwijl ik op een matras achter in ons passagiersbusje half lag te ijlen.

Mijn koffer die niet was meegekomen op de vlucht naar IJsland waardoor ik voor zeshonderd euro aan nieuwe (wandel)spullen moest kopen en de eerste dagen in Haico’s kleren rondliep.

Mijn vakanties verlopen nooit vlekkeloos maar ik probeer het altijd positief te bekijken, de humor ervan in te zien en te denken dat het altijd erger kan.

In de woestijn in Marokko – Foto door: Tammy Pagen

Van welke reis heb je het meest genoten en waarom?

Dat moeten wel mijn reizen in Ierland zijn. Ierland heeft voor mij de perfecte combinatie van prachtige natuur, interessante cultuur met leuke tradities en heel hartelijke, behulpzame mensen. Ik zou er wel ieder jaar naartoe willen.

Wat zijn de mooiste foto’s die je hebt gemaakt tijdens je reizen?

Ik ben vooral een schrijver, niet zozeer een fotograaf, maar ik doe mijn best om mooie foto’s te schieten als ik op reis ben. Een beginnerscursus fotografie en een goede camera zouden nog goed van pas komen…

Onderweg in IJsland – Foto door: Tammy Pagen

IJsschotsen in het zuiden van IJsland – Foto door: Tammy Pagen

Glencoe, Schotland in de ochtend – Foto door: Tammy Pagen

Balmaha, Schotland in de mist – Foto door: Tammy Pagen

Wat zijn de top 3 bestemmingen op je bucketlist?

  • Nieuw-Zeeland
  • Lapland
  • Faeröer eilanden

Wat neem je altijd mee tijdens je reizen?

Oordoppen. En wel met diverse niveaus van geluidsdichtheid zodat ik het type oordop kan afstemmen op het geluid om me heen. Beetje erg…

Wat is je volgende reisbestemming?

Over een paar weken ga ik met een vriendin naar Venetië. In juni ga ik met mijn ouders en broer naar Denemarken. Daar gaan we de vakantie opdelen in een aantal dagen waarin we wat leuks met ons vieren doen en een aantal dagen waarin mijn broer en ik het Gendarmenpad loop. Hopelijk kunnen de teckels ook een paar daagjes mee wandelen op de kortere etappes van de route.

Waar kunnen we je online verder nog vinden?


Benieuwd naar het team van Mountainreporters? Je kunt ze allemaal zien op de TEAM pagina

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer