Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Sardinië: reistips voor een sportieve en relaxte vakantie

Een reisverhaal van Jacqueline van de Steele

Een zonnig klimaat, fonkelende stranden en een uitgestrekte natuur om te gaan hiken. Voor mij redenen genoeg om in september Sardinië te bezoeken. Mijn bekentenis: ik vind het heerlijk om zo af en toe een middagje op het strand te vertoeven. De warme zon op mijn huid, een briesje door mijn haren, genieten van de betoverende blauwe zee die Sardinië biedt, je waant je in nog verdere oorden.Ultiem genieten, echter als actief buitenmens heb ik ook actie nodig!

Sardinie
Fonkelend blauwe zee. Eigen foto Jacqueline van der Steele

Wandelen vanaf Monte Albo

Met een groep verbleef ik op aan de noordelijke deel van de oostkust (Siniscola, Sant Lucia) vanwaar ik drie fijne wandelingen maakte. De eerste, ongeveer vier uur durende tocht, leidde van bovenop het kalksteenmassief Monte Albo naar beneden. Met een pendelbusje werden we, met flesjes water en zonnebrand bewapend tegen de zon en warmte, naar boven gebracht.

Een hike door een enigszins woest boerengebied waarbij we onderweg fruit van de bomen konden plukken

De afdaling kon beginnen. Een hike door een enigszins woest boerengebied waarbij we onderweg fruit van de bomen konden plukken om op te eten. Deze hike staat bekend als een lichte wandeling, maar oh wat hadden we allemaal een spierpijn in onze benen naderhand.

Sardinie
De weg naar de top van de Monte Albo. Eigen foto Jacqueline van der Steele

Capo Comino

Voor de tweede hike, die ongeveer vier uur duurde, bezochten we het beschermde natuurgebied Biderosa. Deze wandelroute begint ten zuiden van de Capo Comino. Wandelend over een gravelpad, door een goed onderhouden bosrijke omgeving, liepen we langs een meertje en werden we bij een uitkijkpost in de buurt van Berchida beloond met een schitterend uitzicht over de zee. We vervolgden de wandeling over het prachtige witte strand van Berchida en eindigden bij een barretje. Precies op tijd voor een heerlijk Italiaans wijntje. Heb je ooit wel eens met je wandelschoenen over het strand gelopen? Voor mij was het de eerste keer.

Sardinie
Natuurgebied Biderosa. Eigen foto Jacqueline van der Steele

Monte Seres

De laatste wandeling, van ongeveer drie en een half uur, die we maakten was ook gelijk de zwaarste en ging tot een hoogte van 850 meter over de toppen van de Monte Senes. Een hike met behoorlijke klimmetjes waarin gewandeld werd over brede gravelpaden en smalle geitenpaadjes waarin je in alle rust kon genieten van de stilte van de natuur en mooie vergezichten.

Sardinie
Breed gravelpad op de Monte Senes. Eigen foto Jacqueline van der Steele

Natuur en cultuur

Het noordelijke deel van Sardinië verblijdt je met een ongerepte natuur, maar tijdens een binnenlandexcursie bleek dat er ook nog een heleboel cultuur te ontdekken was. De excursie bracht ons onder andere naar het dorpje Irgoli. Hier konden we huizen met bijzondere muurschilderingen bewonderen.

Ook bezochten we een kerkje op de berg van Gonare en leerden we zelf wat over de geschiedenis van Sardinië bij de Tombe de Gigante. Dit is een hunebedachtig monument.

Sardinie
Muurschilderingen in Irgoli. Eigen foto Jacqueline van der Steele

Siniscola/Santa Lucia op Sardinië was voor mij een prima uitvalsbasis om lekker actief en sportief bezig te zijn. Ook geeft deze regio de mogelijkheid om te genieten van zon, zee en strand. Voor mij een ideale combinatie!


Lees hier meer verhalen en artikelen over Sardinië


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer