Wij van Mountainreporters zijn er inmiddels wel achter, reizen haalt het beste in je naar boven. Je kijkt weer met kinderogen naar de schoonheid van de omgeving om ons heen en laten de rommel in ons hoofd achter. Wij geven je vier redenen waarom reizen het beste in je naar boven haalt.

En wat een keuze aan betemmingen! ( foto: Mountainreporter Natasja)

Mentaal opladen

Tegenwoordig gaan we niet meer op vakantie om lichamelijk uit te rusten, maar om mentaal op te laden. We piekeren teveel en leggen onze focus op de verkeerde dingen. Wanneer je op reis bent vind je de juiste focus weer terug en hebben we de aandacht nodig voor onze reisbestemming. We zien de schoonheid van de natuur en de mensen om ons heen, deze prikkels laten je vanzelf in het hier en nu glijden en laten je op een lager tempo leven dan in je dagelijks leven thuis.

Laat je pantser thuis

Reizen ontspant, we worden zachter voor onze reisgenoten maar ook voor de mensen die we ontmoeten tijdens het reizen. Je staat weer open voor nieuwe vriendschappen en ontmoetingen die je leven verrijken. Het geeft je een ruimere blik op de mensheid en daar is nog niemand ooit slechter van geworden.

Je krijgt inspiratie en het stimuleert je creativiteit

Tijdens het reizen kun je met wat meer afstand kijken naar je leven. Je brein staat een standje lager en dat geeft ruimte in je hoofd voor nieuwe dingen. Je krijgt de ruimte om te dromen en veel nieuwe prikkels te verwerken.

Reizen
Krijg inspiratie aan de kust. Foto: Unsplash.com | Brian Mann

Het haalt je uit je comfort zone

Reizen laat ons beseffen dat elk moment ertoe doet, je uren zijn geteld op vakantie. Op deze manier word je ongemerkt uit je comfort zone gehaald en dat zorgt voor het “on top of the world” gevoel. Je hebt het gevoel dat je alles aan kunt, wat er ook op je pad komt. Je hebt minder tijd om te denken of je die berg nu wel of niet moet gaan beklimmen dus doe je het gewoon.

Bron: Happinez / Hoofdfoto: Pixabay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in