Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De Rio Chillar in Andalusië

Een reisinspiratie van Ilse Nijhof

Ben je met je gezin op vakantie in Andalusië (Spanje) en wil je eens wat anders dan een uitje naar het strand? Is het te warm voor een bezoek aan een stadje en wil je toch lekker afkoelen? Deze route door de rivier Chillar is fantastisch om te doen voor het hele gezin en is één van de weinige wandelingen die voor verkoeling zorgt. Een bijkomend voordeel: je hoeft niet te reserveren.

Onderweg kom je natuurlijke zwembaden tegen gevuld met kristalhelder water

Geweldige wandeling met kinderen

Waar je in Zuid Spanje vaak de maanden juni, juli en augustus moet vermijden voor wandelingen is de Rio Chillar juist toegankelijk in deze maanden. Er is genoeg schaduw en de rivier zorgt voor afkoeling. Ook voor kinderen is de wandeling geweldig. De omgeving is spectaculair en er is genoeg natuur te zien. Van vogels, vlinders en libellen tot aan wilde bloemen en suikerriet. Wie weet spot je zelfs een berggeit. De kinderen kunnen heerlijk rondspatten en in sommige stukken zelfs zwemmen.

Rio Chillar
Eén van de natuurlijk zwembaden

Dwars door de rivier heen

De wandeling begint bij het stadje Nerja. Van daaruit zal je de rivier een paar keer moeten oversteken tot er geen andere mogelijkheid is om door de rivier te waden. De rivierbedding is steenachtig, soms met kiezelsteentjes en vaak met keien. Draag dan ook geschikt schoeisel voor deze omstandigheden (sterke wandelschoenen bijvoorbeeld). De stroom zal naar je toe komen vanuit de bergen. Soms kan het glad zijn, een wandelstok of tak kan hierbij uitkomst bieden.

Op sommige plekken wordt de kloof zo smal dat beide kanten aan te raken zijn. Een stukje verderop breidt de kloof weer uit en zijn er genoeg plaatsen te vinden om te picknicken of uit te rusten. Onderweg kom je natuurlijke zwembaden tegen gevuld met kristalhelder water. Maar ook watervallen! De kinderen kunnen hier heerlijk afkoelen, zwemmen en bijkomen van de wandeling.

De wandeling is lineair dus je kan niet verdwaald raken. Volg gewoon dezelfde weg als hoe je er gekomen bent en er kan niets fout gaan! Het is ook mogelijk om de terugweg iets af te snijden waardoor je eerder terug bent.

Rio Chillar
Op sommige plekken kan je de beide kanten aanraken.                      Het heldere water van de Chillar.

Tip: Doordat de wandeling geliefd is en niet gereserveerd hoeft te worden kan het er vooral in het weekend erg druk zijn. Probeer dan ook doordeweeks te gaan! Lukt dit echt niet en kan je alleen in het weekend? Ga dan heel vroeg weg! Behalve als er regen is voorspeld, blijf dan thuis. De rivier kan gaan overstromen als het hard heeft geregend en daar wil je niet in staan!

Rio Chillar
Van jong tot oud, iedereen kan deze tocht doen!

Ben je op zoek naar een wandelroute die wat uitdagender is? Een tijdje geleden schreef ik over ’s werelds gevaarlijkste wandelroute: El Caminito del Rey, deze lees je hier. Ook deze bevindt zich in Andalusië. Doen dus!

Bron: www.eastofmalaga.net & www.tripadvisor.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

één reactie op “Rio Chillar: de beste wandelroute voor het hele gezin!”

  • Kim
    7 september 2018 at 22:22

    Is deze wandeling ook te doen in december? Of is het dan echt veel te koud. Tot hoe diep sta je ongeveer in het water?

    Alvast bedankt voor je reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer