Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De Rio Chillar in Andalusië

Een reisinspiratie van Ilse Nijhof

Ben je met je gezin op vakantie in Andalusië (Spanje) en wil je eens wat anders dan een uitje naar het strand? Is het te warm voor een bezoek aan een stadje en wil je toch lekker afkoelen? Deze route door de rivier Chillar is fantastisch om te doen voor het hele gezin en is één van de weinige wandelingen die voor verkoeling zorgt. Een bijkomend voordeel: je hoeft niet te reserveren.

Onderweg kom je natuurlijke zwembaden tegen gevuld met kristalhelder water

Geweldige wandeling met kinderen

Waar je in Zuid Spanje vaak de maanden juni, juli en augustus moet vermijden voor wandelingen is de Rio Chillar juist toegankelijk in deze maanden. Er is genoeg schaduw en de rivier zorgt voor afkoeling. Ook voor kinderen is de wandeling geweldig. De omgeving is spectaculair en er is genoeg natuur te zien. Van vogels, vlinders en libellen tot aan wilde bloemen en suikerriet. Wie weet spot je zelfs een berggeit. De kinderen kunnen heerlijk rondspatten en in sommige stukken zelfs zwemmen.

Rio Chillar
Eén van de natuurlijk zwembaden

Dwars door de rivier heen

De wandeling begint bij het stadje Nerja. Van daaruit zal je de rivier een paar keer moeten oversteken tot er geen andere mogelijkheid is om door de rivier te waden. De rivierbedding is steenachtig, soms met kiezelsteentjes en vaak met keien. Draag dan ook geschikt schoeisel voor deze omstandigheden (sterke wandelschoenen bijvoorbeeld). De stroom zal naar je toe komen vanuit de bergen. Soms kan het glad zijn, een wandelstok of tak kan hierbij uitkomst bieden.

Op sommige plekken wordt de kloof zo smal dat beide kanten aan te raken zijn. Een stukje verderop breidt de kloof weer uit en zijn er genoeg plaatsen te vinden om te picknicken of uit te rusten. Onderweg kom je natuurlijke zwembaden tegen gevuld met kristalhelder water. Maar ook watervallen! De kinderen kunnen hier heerlijk afkoelen, zwemmen en bijkomen van de wandeling.

De wandeling is lineair dus je kan niet verdwaald raken. Volg gewoon dezelfde weg als hoe je er gekomen bent en er kan niets fout gaan! Het is ook mogelijk om de terugweg iets af te snijden waardoor je eerder terug bent.

Rio Chillar
Op sommige plekken kan je de beide kanten aanraken.                      Het heldere water van de Chillar.

Tip: Doordat de wandeling geliefd is en niet gereserveerd hoeft te worden kan het er vooral in het weekend erg druk zijn. Probeer dan ook doordeweeks te gaan! Lukt dit echt niet en kan je alleen in het weekend? Ga dan heel vroeg weg! Behalve als er regen is voorspeld, blijf dan thuis. De rivier kan gaan overstromen als het hard heeft geregend en daar wil je niet in staan!

Rio Chillar
Van jong tot oud, iedereen kan deze tocht doen!

Ben je op zoek naar een wandelroute die wat uitdagender is? Een tijdje geleden schreef ik over ’s werelds gevaarlijkste wandelroute: El Caminito del Rey, deze lees je hier. Ook deze bevindt zich in Andalusië. Doen dus!

Bron: www.eastofmalaga.net & www.tripadvisor.nl

Bewaren

Bewaren

Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

één reactie op “Rio Chillar: de beste wandelroute voor het hele gezin!”

  • Kim
    7 september 2018 at 22:22

    Is deze wandeling ook te doen in december? Of is het dan echt veel te koud. Tot hoe diep sta je ongeveer in het water?

    Alvast bedankt voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer