Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het is by far de beste manier om het eiland te verkennen: op een scooter! Toch is dat vanaf nu niet meer mogelijk op Bali. Toeristen maken namelijk teveel brokken en daarom mogen buitenlanders niet meer scooteren.

Het Balinese binnenland

Met de auto of de bus?

Zelf was ik zo’n acht jaar geleden op Bali en ik vraag me wel af hoe je dan moet reizen, want openbaar vervoer kennen ze niet op het ook bij Nederlandse reizigers populaire eiland. Volgens de autoriteiten van Bali mag je alleen nog reizen met hun reisagenten. Die rijden vooral in auto’s en bussen.

Scooters (en motoren) mogen niet meer verhuurd worden aan toeristen. Die mogen überhaupt niet meer zelf rijden op een scooter, dus ik ga ervan uit dat dat ook geldt als je bijvoorbeeld zelf een scooter zou kopen.

Surfen in Uluwatu

Hoe ziet reizen op Bali er in de toekomst uit?

Of het echt een goede ontwikkeling is, durf ik trouwens te betwijfelen. Komen er nu (nog) veel meer auto’s en bussen op het eiland? Of zou je wel achterop mogen bij een inwoner? Ook is het nog niet helemaal duidelijk of toeristen wel zelf een auto mogen besturen.

Wat mij betreft was zelf rondtoeren over het eiland en leuke plekjes ontdekken misschien wel het leukste van mijn reis naar Bali. Ik ben benieuwd hoe dit in de toekomst gaat zijn. En, heel eerlijk, of de soep inderdaad zo heet wordt gegeten als ‘ie wordt opgediend.

Op pad met je scooter op Bali

Veel ongelukken met scooters en motoren

Het verbod hebben de toeristen aan zichzelf te danken, volgens de Balinese gouverneur Wayan Koster. Een scooter huren is namelijk razend populair, maar veel toeristen gedragen zich niet al te best. Zo rijden ze met een ontbloot bovenlichaam op een scooter, of hebben ze vaak geen rijbewijs waarmee ze op Bali op een scooter mogen rijden, of blijft de help achterwege. Ook gebeuren er regelmatig ongelukken met scooters en motoren, soms met dodelijke afloop.

Wij zijn benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen!

Hoofdfoto: Pauline van der Waal, overige foto’s Pixabay

Bron: NU.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

3 Reactie op “Scooterrijden voor toeristen per direct verboden op Bali”

 • Loes
  12 juni 2023 at 11:40

  Wij zijn op dit moment in Bali en je kunt nu nog wel gewoon een scooter huren.

  De wet is nog niet door en er wordt ook nog niet op gehandhaafd.

  Misschien fijn voor de mensen die nog gaan, dat zij weten dat het nog mogelijk is 😊

  • Pauline van der Waal
   Pauline van der Waal
   12 juni 2023 at 11:44

   Oh wat goed Loes, dankjewel! Gelukkig iets met niet zo hete soep. ;P Heel veel plezier op Bali!!!

 • Harry
  19 maart 2023 at 00:16

  Deels ga ik mee met het relaas in het bovenstaand artikel. En mocht de maatregel bekrachtigd worden, dan heeft het zeker financiële consequenties en mogelijke afname van de toeristen op Bali. Maar de maatregel komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Ten eerste het ( asociale-) gedrag en rijgedrag van veel toeristen. 1.) Gedrag; de vaak arrogante respectloze houding van de toerist naar de lokale bevolkingen hun religie. 2) Rijgedrag; 50 % is niet in het bezit van officieel motorrijbewijs ( zijn dus ook niet verzekerd voor ongevallen ) Anticiperen slecht in de totaal andere verkeer omstandigheden en situaties. Velen hebben lak aan de verkeersregels; rijden bijna bloot ( mannen en vrouwen ) op de motor. ( Niet beseffen, dat je alles ophaalt bij een val. Beide sexen dragen geen helm, omdat cosmetisch het een belemmering is. En de verkeer snelheid wordt overschreden op de zogenaamde B-wegen en de dorpen. En zo kan ik wel door blijven gaan.

  Ter illustratie; begin vorig jaar, direct toen Bali weer openging voor het toerisme was ik op Bali. Ik was opgelucht. Wat een schone lucht en een rust Over al op Bali. Geen files. En nu ben ik er weer.

  En wij denken aan een groen Europa/wereld , minder voertuigen met fossiele brandstof, verkeer snelheid verlagen, rijbewijzen en andere verkeer maatregelen. En vervolgens komen wij oo Bali en de verkeersdrukte verveelvoudigd om de tourist te pleasen en hier lak hebben aan het milieu, regels, de locale bevolking en hun religie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer