Bergbeklimmen in zeven etappes

Een outdoorinspiratie van Pauline van der Waal

Op slechts een half uurtje rijden vanaf Innsbruck ligt het plaatsje Sellrain. Vanaf daar start op 900 meter boven zeeniveau de zevendaagse Sellrainer Huttentocht. Elke dag leg je een etappe af die aan het einde van de wandeldag eindigt bij een almhut waar je overnacht.

Ben je klaar voor deze uitdaging?

Zeven dagen wandelen tot een hoogte van 3000 meter is niet mis. Een goede conditie en de nodige bergervaring is vereist, aangezien de paden uitdagend zijn. Bovendien leg in je zeven dagen in totaal zo’n 5700 hoogtemeters af. Dit maakt de Sellrainer Huttentocht tot een bergbeklimmersbeleving van een speciale categorie. Gelukkig word je elke dag beloond met lekkere Tiroolse bergkost om je energieniveau weer aan te vullen.

Sellrainer huttentocht in zeven etappes. Foto: Helga Andreatta
Sellrainer huttentocht in zeven etappes. Foto: Helga Andreatta

Overnachten in berghutten

De charme van een meerdaagse toch door de bergen is ook dat je op flinke hoogte overnacht in karakteristieke berghutten. Vanaf Sellrain gaat de weg omhoog naar de Potsdamerhut, het Westfalenhuis, de Pforzheimerhut, Schweinfurterhut, Bielefelderhut en Dortmunderhut. Onderweg klim je naar de toppen van de bergen, waarvan de Schöntalspitze op meer dan 3.000 meter de hoogste is.

Uitzicht op het hele Sellraintal. Foto: Helga Andreatta
Uitzicht op het hele Sellraintal. Foto: Helga Andreatta

Prachtige omgeving van het Sellraintal

Het Sellraintal ligt prachtig tussen de omringende bergen. Zo heb je in het zuiden zicht op de Stubaier Alpen en in het noorden op Karwendel en de Nordkette. Kijk je naar het oosten dan zie je daar het beroemde Ötztal. Tot slot zie je in het westen het Wipptal en Stubaital. Zoveel karakteristieke plekken in de Oostenrijkse Alpen zie je alleen vanaf de Sellrainer Hüttenrunde.

De tocht kent flinke steile stukken, maar ook vlakke kilometers om lekker te wandelen. Foto: Christian Vorhofer
De tocht kent flinke steile stukken, maar ook vlakke kilometers om lekker te wandelen. Foto: Christian Vorhofer

Eén met de natuur

Een week lang wandelen hoog in de bergen brengt je in een andere wereld, met andere bewoners. Je loopt door het leefgebied van gemzen, steenbokken en marmotten. De kans is groot dat je tijdens je tocht oog in oog komt te staan met deze prachtige dieren. Maar ook de rest van het landschap met kletterende bergbeekjes, uitzicht op indrukwekkende bergpanorama’s en bloeiende Almrozen en Alpenviooltjes maken de Sellrainer Huttentocht tot een ongekende ervaring.

Het dorp dorp Sellrain ligt op 900 meter. Foto: Christian Vorhofer
Het dorp dorp Sellrain ligt op 900 meter. Foto: Christian Vorhofer

Uitgebreide beschrijving van de tocht

Wil je meer weten over de zevendaagse tocht, ga dan naar de website van Innsbruck. Vanuit daar kun je doorklikken naar de online brochure die de Sellrainer Huttentocht in detail beschrijft. Vanzelfsprekend staat daar ook meer informatie over de hutten waar je verblijft.


Lees hier alle informatie voor een heerlijke outdoorvakantie in de omgeving van Innsbruck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.