ADVERTENTIE

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Als echte liefhebber van de bergen ben ik blij met het fenomeen Mountainbike. Altijd een beetje jammer als de sneeuw verdwijnt en er een kort tussenseizoen is met veel regen, mist en lage temperaturen omdat je toch al snel de hoogte in gaat.

Here comes the Sun!

Maar gelukkig verandert dat allemaal vanaf juni. Tot en met augustus en soms zelfs tot september kan het bij onbewolkt weer bijzonder warm worden. Ideaal om naar buiten te gaan. En dat hebben steeds meer skigebieden, met al hun technische installaties goed begrepen. Liften worden aangepast om fietsen mee naar boven te nemen en skiverhuur bedrijven bieden mountainbikes met alle toebehoren (knie- en elleboogkappen en helmen) aan.

Mountainbike op de top
Mooi weer, mooi uitzicht

Silvretta Arena als super Mountainbike decor

Het skigebied rond Ischgl, bekend als de Silvretta Arena, blijkt een geweldig gebied te zijn om te mountainbiken met meer dan 30 verschillende routes op alle niveaus. Simpel met de kabelbaan naar boven en dan naar beneden knallen of routes met meer uitdaging en ingebouwde sprongen, bruggetjes en schitterende vergezichten. En dan de echt sportieve en zware tochten met beklimmingen naar de hoogste gedeeltes van het gebied. In Ischgl zijn meerdere aanbieders van topklasse materiaal, je hoeft dus niet zelf je fiets mee te nemen al zal de echte diehard mountainbiker dat natuurlijk altijd wel doen.

Mountainbike aan lift
Stoeltjeslift met fiets

Steeds meer Mountainbike trails beschikbaar

Natuurlijk heeft elk zichzelf respecterend skigebied mountainbike mogelijkheden, al zijn er wel verschillen. Serfaus-Fiss-Ladis en andere plaatsen in Oostenrijk hebben speciale mountainbike arrangementen en faciliteiten. Buiten de Oostenrijkse bergen is er op Mountainbike gebied ook veel te beleven. In Frankrijk, Italië en Zwitserland worden volop routes beschikbaar gemaakt of verbeterd en liften geschikt gemaakt voor fietsvervoer. Zodat ook de minder geharde fietsers deze vorm van berg-genieten kunnen meemaken. Houd deze site in de gaten, in juni ga ik in Polen kijken!

Meer informatie tref je onder andere hier:

Ischgl

Serfaus-Fiss-Ladis

 

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.