ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Slapen in dit bijzondere Efteling-huisje doe je hier!

Een reisinspiratie van Karin Nijhof

Wauw, wil jij net als ik slapen op deze bijzondere locatie? Dan heb ik zowel goed als slecht nieuws voor je. Om met het goede nieuws te beginnen: het is zeker mogelijk en één nacht in dit huisje kost maar vijftig euro. Via booking.com is het appartement te reserveren onder de naam, Hostal Las Olas.

Uniek huisje op een droomlocatie, foto: Karin Nijhof

Een sprookje

Het vakantiepark is net de Efteling. Alle huisjes hebben unieke vormen. De meeste huisjes hebben een prachtig uitzicht over het grote meer. Ook hebben alle huisjes een eigen tuin of terras met meerdere hangmatten. Door het hele park lopen er lama’s rond. Het kan dus zo maar gebeuren dat er een lama door je tuin struint op zoek naar vers gras. Gelukkig kunnen wij jullie vertellen dat deze lama’s erg tam zijn en voor veel hilariteit zorgen.

Een lama in je tuin, fotocredits Karin Nijhof

Appartementen

De architect heeft goed zijn best gedaan op het uiterlijk van de acht verschillende huisjes. Zelfs het interieur is bijzonder te noemen. Het huisje waarin wij verbleven heeft qua vorm iets weg van de schelp van een slak. Met een beetje fantasie en inbeeldingsvermogen kun je het ook zien als een grote drol. Hoe dan ook, de inrichting is noemenswaardig. Een rond bed (op de begane grond) zorgt voor een luxueuze uitstraling. Wanneer je twee treden afdaalt kom je uit bij de keuken met een zitgedeelte. Achter het slaapgedeelte zit ook een klein trappetje dat leidt naar het toilet en de douche. Met behulp van een kronkelende trap omhoog, verder de schelp in, bereik je de tweede slaapplek. Dat wordt dromen over de Efteling.

Vakantie huisje Las Olas
Prachtig uitzicht over het Titicacameer, fotocredits Karin Nijhof
De inrichting van het huisje, fotocredits Karin Nijhof

Minder goed nieuws

En dan nu het minder goede nieuws. Voor veel mensen blijft het slechts bij dromen. Het huisje staat namelijk in Bolivia, in de stad Copacabana. De verblijven hebben een schitterend uitzicht op het grootste meer van Zuid-Amerika (tevens ook het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld), oftewel het Titicacameer.
Vanuit de haven van Copacabana kun je in anderhalf uur naar het eiland, Isla del Sol varen. Eerder kon je op Isla de Sol prachtige hiketochten maken. Helaas is er op dit moment een conflict waardoor je alleen op het zuidelijke gedeelte van het eiland kan gaan hiken.

vakantie huisjes op een unieke bestemming
Bijzondere vakantiehuisjes aan het hoogst bevaarbare meer, fotocredits Karin Nijhof

Droomhuisjes gezocht

Al met al is het zeker een droomhuisje op een droomlocatie welke je niet mag overslaan wanneer je in de buurt bent. Waar staat jouw favoriete droomhuis? Laat het ons weten!

Bron tekst: Karin Nijhof


In een eerder artikel schreef Karin al over droomhuisjes in Zweden


 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.