Under Armour Sportkleding met korting op Podobrace.nlUnder Armour

Spanje, mijn favoriete land en dan vooral nu in de herfst. De warmte, de mooie kleuren om je heen en de heerlijke stranden. Eigenlijk heeft Spanje voor iedereen wel iets moois te bieden. Of je nu van de bergen houdt of van strand, lekker wilt eten of interessante steden wilt bezoeken, je vindt het hier. Vooral in de herfst zoekt men het zonnige zuiden op. Misschien juist net die berg eens gaan beklimmen waarvoor het in de zomermaanden te warm was. Graag geven wij jullie de volgende reistips ter inspiratie.

Wandelen in de omgeving van Madrid

Combineer eens een bezoek aan de Spaanse hoofdstad Madrid met een wandeling in La Pedriza. Dit bergketen behoort tot de grootste granieten bergketens van Europa. Maar liefst 1.000 rots klimroutes kun je hier volgen op verschillende niveaus. Een andere regio bij Madrid is Patones, ook hier tal van mogelijkheden voor met name steile wandelroutes.

Spanje
La Pedriza

Garganta El Chorro bij Malaga

Ten noordwesten van Malaga ligt de berg “Garganta El Chorro”. Berg beklimmen in Andalusië is met name zo populair vanwege deze berg. Ook hier heb je de keuze uit ruim 1.000 klimroutes. De natuur is hier werkelijk waar imposant te noemen. Je kunt in deze regio ook de 70 kilometer lange kloof ‘Las Alpujaras’ bewandelen. Een mooie wandeling met indrukwekkende hellingen en diepe ravijnen.

El Chorro
El Chorro

De provincie Catalonië is zeer geliefd bij wandelaars

Nationaalpark Aiguestortes in Catalonië

De provincie Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en zeer geliefd bij wandelaars en bergbeklimmers. Ook hier weer een goed plan om je wandelreis te combineren met de zeer interessante stad Barcelona. Een aanrader is om naar het Nationaal Park Aiguestortes te gaan. Hier ligt het prachtige meer, Lago de San Mauricio, tegelijk ook het grootste meer van alle 50 meren die in dit park liggen.

Spanje
Lago de San Mauricio

Aragonse Pyreneeën

Dit gebied heeft mooie canyons. De Anisclo en de Ordesa worden ook wel de Grand Canyon genoemd. Verder vind je er een paar hope pieken van meer dan 3.000 meter hoog. De ‘Tres Sorores’ met Marboré (3325 meter), Monte Perdido (3355 meter) en Pico de Añisclo (3259 meter).

Dus redenen genoeg om naar het heerlijke zonnige zuiden af te reizen in deze grijze, natte herfst periode.


Lees hier alle artikelen over Spanje


 

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here